כתב נושא: סיפור טיסה!  (נקרא 1037 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ארנון הר לב

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • עגור מצנחי רחיפה 1977
    • www//flyagur.co.il
    • דוא
סיפור טיסה!
« ב- : April 20, 2008, 12:16:10 pm »
                                                               20.4.2008

סיפור טיסה!!

בסוף עונת קיץ 2007 לאחר יום טיסות במבוא חמה, התארחנו כמה חברים ממועדון עגור אצל משה גרד הנקרא  בפי חבריו המרחפים "היפה". משה גר במושבה כנרת על המדרונות הדרום מערביים של בקעת כנרות. איך שאנו יושבים על המרפסת הרחבה המשקיפה על הכנרת ובעיקר על עמדת ההמראה במבוא חמה, אני אומר למשה , תיראה הרחבה מול ביתך עם עצי הזיית הצעירים היא קלאסית לנחיתה. ואני מבטיח לו שבקרוס הראשון שאבצע מהתבור לכיוון מבוא חמה אני נוחת לך בחצר! זו הבטחה וזה היה לפני כ 4 חודשים.

ביום שבת 19.4.08 לפני ליל הסדר יצאנו לטוס מוטי נחתומי, אסף ורבין ואנוכי. בדרכנו להר תבור. בדרך ראינו את מזג האוויר ואמרנו באוטו "טוב נגיע לתבור נחתום ונחזור הביתה" מכיוון שהייתה אינוורסיה בגובה הצמרות ורוח די חזקה מהגזרה המערבית וראות על הפנים. ואני אומר למוטי אם יהיה אפשרי ונצא לקרוס אני נוחת אצל משה בחצר(הבטחות צריך לקיים). הגענו בשעה 10:00 להר תבור וכבר ראינו מצנח באוויר ואחר כך נוספו עוד כמה. התנאים היו לא יציבים החברה עלו וירדו בקיצור לא תנאים.

בשעה 11:00 בקרוב המראתי. כיוונתי את מד הגובה ל 400 מטר (גובה משוער של גובה העמדה לגובה הים) התחלתי בטיפוס ודי מהר התייצב הגובה על כ 600 +- מטר מעל פני הים. מאוחר יותר טיפסתי גם ל750 מטר ואחר כך ירדתי ל550 מטר כך היה די מעניין. בשלב מסוים היינו כ 10-+ מצנחים באוויר מה שצייר את הטרמיקות די יפה. בסביבות 11:45 תפסתי טרמיקה די יציבה בחלק הצפוני של ההר ויצאתי איתה הגעתי לגובה של כ 800 מטר והיא נגמרה לי. פניתי לכפר תבור ומצאתי עוד חברה טרמלית שעלתה אותי ברצף של +1 ל 900  מטר כאשר אין כמעט סחיפה, מה שעושה את הטיסה מהנה ביותר. אני מתקדם באיטיות לעמק יבנאל. גולש לעמק ויורד ל 700 מטר תופס לי אחת חמודה שמעלה אותי 
ל 1135 מטר שזה השיא של הטיסה, מכיוון שאני בבסיס האינוורסיה המציירת פס שחור לרוחב הרקיע. כאן כבר ברור לי שאני הולך לעמוד בהתחייבות שנתתי. מכאן שם פעמי למטרה ברורה ביתו של משה גרד "היפה". גולש ממרכז עמק יבנאל ונכנס לבקעת כנרות בגובה של כמעט 700 מטר. רואה כמה מצנחים חוצים את הכנרת לכיוון מבוא חמה אבל אותי זה לא מעניין אני נעול על ביתו של "היפה". מגיע מעל הבית בגובה של כ 700 מטר מעל פני הים (ביתו של משה, נתברר אח"כ נמצא ב -160 מטר מתחת לפני הים). כאן אני נתקל בבעיה הדופן הדרום ערבית של העמק יורה טרמיקות ברצף ובעוצמה שאינני חפץ בהם, אני מחפש זרם אוויר יורד ובסוף מוצא  אותו לאחר כ 10 דקות של חיפוש מתמרכז עליו והוא מוריד אותי בבטחה למטע הזיתים הצעיר שמל ביתו של משה גרד "היפה".

אני אוסף את המצנח ומניחו מאחורי הבית וניגש לדלת ומצלצל. משה פותח את הדלת ואומר הי תיכנסו. אני אומר לו משה אני לבד והוא לא מאמין יוצא החוצה לברר אם אני עובד עליו. אני אומר לו באתי לקיים את ההבטחה. הבחור לא מאמין  ויוצא לאחורי הבית ורואה את המצנח הפרוש על הקרקע ומתלהב.

הבטחות יש לקיים!

הטיסה נמשכה 1:35:25 שעות, גובה מירבי 1134 מטר. טרמיקה +4  מכסימלית, שקיעה מכסימלית (בהנמכה )- 4   

ארנון הר לב

עגור     
ארנון הר לב – 054-2454346
  עגור  מצנחי רחיפה - כנסו לאתר החדש
http://www.flyagur.co.il

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
בעניין: סיפור טיסה!
« Reply #1 ב- : April 20, 2008, 12:31:54 pm »
ארנון ימלך
מה עם נחיתה אצלי במרפסת בבית?
אתה יודע שענת מכינה אוכל מרוקאי נהדר.
חג שמח ויופי של טיסה .
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 20, 2008, 08:53:44 pm »
ארנון איזה יופי !!! up: אכן  - הבטחות צריך לקיים ועשית זאת ובגדול !!!
משה היפיפה הרשה לי להבטיח לך כי לא ירחק היום וגם אני אופיע כ " מתנה משמיים " 

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 20, 2008, 09:14:35 pm »
Arnon

You made my day with that visit from the sky, and gave me inspiration to try the same when I grow up, and until than you are always a welcome surprise guest at my house

To all the others who wish to have a cup of coffee on the house, my home is located on the Northern edge of Moshavat Kineret and has brown shingels, a wind sock is attached to a telephone pole
all are welcome

Moshe Grad

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 20, 2008, 11:17:49 pm »
גדול  lugh

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 20, 2008, 11:39:18 pm »
כל הכבוד ארנון
בקרוב אצלנו
אבל אני אחרי זה יושב על ערק זחלאווי 8)
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק sefidori

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 22, 2008, 11:49:22 pm »
ארנון.
בפעם הבאה שאתה בסביבה, למה שלא תקפוץ לבריכה של דודה קלרה  ;D
[attachimg=#]
הכי כיף זה לרחף witch
God Is a Paraglider

מנותק ארנון הר לב

• הגעתי לאוסטרליה
  • עגור מצנחי רחיפה 1977
    • www//flyagur.co.il
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 23, 2008, 09:25:31 am »
הי ספי, למה לא!
אני מבין שהדודה גרה בשדמות דבורה (לפי התמונה) זה מרחק קצר מהתבור. אבל אחלה בריכה.

ארנון הר לב

עגור
ארנון הר לב – 054-2454346
  עגור  מצנחי רחיפה - כנסו לאתר החדש
http://www.flyagur.co.il