כתב נושא: תבור ביום די מיוחד  (נקרא 376 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אריה יעקבי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
תבור ביום די מיוחד
« ב- : April 18, 2008, 10:31:45 pm »
היום התחיל בשרונה, עם גירזונים. למרות שהחסידות ושאר בעלי הכנף הסתדרו בכלל לא רע ;). הגענו לתבור בשעת הצהריים המוקדמות, כמו כל הפליטים משרונה. תנאים עם משבים חלשים ודרומיים יצרו המון זמן המתנה בין המראה להמראה. חלק מהחברה עלו יפה לגובה מעל לדבוריה וצפונה. סבב ראשון שלי הסתכם בהצלה נמוכה ולאחר כשעה באוויר נחיתה למטה. לקראת השעה שלוש המראתי שוב ויחד נועם טיפסנו בטרמיקה יפה ל-1700 מטרים, את חגי הספקתי לראות טס מזרחה לכוון הכנרת. נועם החליט לחזור לתבור ומערבה ואני בחרתי לטוס לנצרת, מעל לנצרת עלית נכנסה לה הבריזה הצפון מערבית והטיסה אותי כלעומת שבאתי, בחזרה מזרחה לכביש בית קשת שדה אילן. נועם ואני הוקסמנו במיוחד מהמראה של הר הכרמל והשמש שמשתקפת בים התיכון. זאת הנקודה שהצטערתי שהמצלמה בבית ולא עלי. יעקי אסף אותי חיש מהר ונסענו שמחים מול התנועה צפונה ופקקי החג.   
חג חרות שמח שתמריאו לגבהים חדשים ושתמיד תנחתו בבטחה.
אריה

מנותק נועם פרידמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: תבור ביום די מיוחד
« Reply #1 ב- : April 18, 2008, 11:13:18 pm »
מה שיפה היום שלא היה צריך לעוף רחוק על מנת להנות כל כך ,כמו שאריה כתב ,עלינו אני הוא ולרמן לאויר די מאוחר ,ניראה לי בסביבות 3 ודי מהר תירמלנו לגובה1700 מעל התבור כמעט ללא סחיפה פשוט עולים ועולים,בשלב מסוים ראיתי להקת עייטים מתרמלת כ200 מ דרומית לנו טיסה לכיוונם וטרמיקה +5 עד 1780 ואיזה נוף מדהים- מצפון רואים בבירור את פסגות החרמון מעל קו האינברסיה,ממזרח הכנרת וממערב הים והכרמל,אני ממש לא רציתי להרחיק מיזרחה אז שמתי אף לכיוון נצרת,ליד דבוריה ראיתי מדורה שמראה בבירור שהצפונית ניכנסה אבל אני ב-1700 טס להנאתי מערבה ב-45 קמ"ש ,הגעתי עד נצרת ,ושם הרגשתי את הצפונית בגובה יותר נמוך,כך התחלתי לחזור לכיוון התבור ונחתתי ליד דבוריה,וכמו שאריה כתב ,רק חבל שלא יכולנו להביא כמה תמונות מהיום,מה שבטוח אני ואריה לא מיצטערים שהיתעקשנו להמריא ממש עם סוף היום ,כי אלו הטיסות שמבעירות בך בכל פעם מחדש את האהבה לספורט המיוחד הזה,עכשיו אפשר להיתכונן לסדר בראש טוב כשמראות הארץ חולפות להן בראש,אז שיהיה לכולם חג שמח וניתראה באויר  hug