ניתוח המקרה לפי ראות עיני
תמיד אמרתי לחברי לא ללמוד לטוס על מנוע לבד 400 $ שווים את החיים , מספיק שדבר אחד קטן לא מבצעים לפי הספר
זה יכול לגרום לאסון. כללית אין לי ספק שאבישי יודע לרחף ומעיז לעשות דברים שאחרים לא עושים אבל

?
במקרה הייתי במקום וראיתי מס' המראות כושלים. והיו לי הערות והארות והשגיאות אני אפרט מההתחלה.
1. לדעתי המנוע לא מספיק למשקל של הטייס אורך הכנף היה בקושי 90 ומשקל הטייס 86 נפח המנוע גם אמור לתת ביטוי
לכח דחף ולכן הוא צריך גם מסלול ארוך יותר שבמקרה חירום הוא יספיק לבטל. כח הדחף ירים אותו אבל לא בקלות ובמקרה הזה מסלול ההמראה קצר ובהתחשב שהרוח החלשה שהיתה באותו רגע.
2. ההנפות הכושלות בהתחלה היו א. מאופן החזקת ויליין A על כך הערתי לו.
3. חוסר ניסיון ובאתר המיועד לדרגה 3 הביא גם לחוסר החלטיות והיסוס
4. אבישי ניסה בהתחלה בכלל לרוץ את ריצת ההמראה עם מנוע מכובה ותוך כדי ריצה להניע את המנוע (זה לא צולם בוידאו)
וזה רק מסבך את ההמראה המסודרת (על כך הערתי לו ) וזה לא קשור לתאונה.
5. תוך כדי ריצה המצנח היה מעל לראש בשלב מסוים אבישי כנראה הרגיש את המתח של המיתרים ואז הוא התיישב
בריתמה וכפי שרואים כל העסק פגע בריצפה והפרופלור נשבר.
מיד אחרי זה הוא נעמד על הרגלים והמשיך ולאחר מכן ניסה לבלום ממש בקצה המצוק והקטע הזה לא הספיק ולכן הוא נפל למטה.
תאורטית הוא יכל להמשיך לרוץ עם המנוע השבור ולרחף עד לנחיתה , אבל פה צריך החלטיות תעוזה וריצה מהירה.
6. הטעות החמורה ביותר את הברקס בצד ימין שאבישי החזיק עם הידית של הגז הוא הכניס את כל כף היד
לתוך הידית בו בזמן שהוא אמור להחזיק רק באצבע הקטנה.וזה מה שהפריע לו לכבות את המנוע
7. להמראה טובה רצוי גם לרוץ על העקבים לקראת סוף המסלול.
אלה מספר הערות . זה לא תחליף ללימוד ישנם עוד אלמנטים חשובים שיש ללמוד על מנוע. כבר היו תאונות עם מנוע . מנוע
זה יכול להיות גם מסוכן לחסרי ניסיון במנוע.
עם כל זאת . אבישי אני שמח מאוד מאוד שיצאת מהענין בלא פגע . לפני שהלכתי לישון באותו לילה חשבתי עליך ועל משפחתך.
והמלצה חמה לכל מי שמתנסה במנוע ללמוד הרבה קודם כל במישור ולקחת בחשבון שאם יש המראה כושלת אז שגם לא יהיה מכשול מלפנים.