כתב נושא: הטיפ השבועי לטסים בגלבוע  (נקרא 444 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הטיפ השבועי לטסים בגלבוע
« ב- : February 12, 2008, 09:18:30 pm »
לא שמישהו יטוס שם השבוע אבל בזמן האחרון ראיתי יותר מדי חוזרים על הטעות הזו כולל פעם אחת שנגמרה במצנח תלוי על העצים.
אז לכל מי שלא מכיר או שכח כבר:
[attachthumb=#1]

בטיסה בכתף שאול שבגלבוע אסור בשום פנים ואופן לעבור את קו העצים מערבה כשאתה נמוך מגובה ההר או קרוב לגובה ההר, הכוונה לקו העצים שמצפון לעמדה (מסומן בצהוב).
שימו לב שמקו זה נגמר המפנה המזרחי של ההר מה שברוח מזרחית גורם לרוטורים וליצירת ונטורי באזור, ז"א שבקרבת ההר הרוח תהיה חזקה יותר ועם רוטורים שיכולים להיות אלימים יותר בגלל המהירות המוגברת (כמו מה שהיה לליאב). אם כבר נכלאת למקום (נקודה 3 בתמונה) בלי לשים לב הכי טוב זה לברוח ישר צפונה והחוצה מההר, בשונה מטיסה בלי סייד ששם ככל שתתרחק מההר תכנס לזרמים היורדים בטיסה בצד ההר (מבחינת כיוון הרוח) הרוטורים יהיו קרוב להר וכשתתרחק מההר תגיע בזמן הקצר ביותר לרוח אמיתית ומחוץ לסכנה ורק אז אפשר לנסות לחזור למפנה המזרחי של ההר אם עוד יש לך גובה לשם כך, טיסה ישר מזרחה מנקודה 3 בתמונה תמצא את עצמך מתקדם לאט מאוד מול הרוח ובאזור ללא עילוי עם סיכוי טוב לפגוש רוטורים.
בדוגמה כאן יורם הצליח לחזור בלי בעייה בגלל הרוח החלשה שהייתה אבל זה עניין של מזל ולא מומלץ לבנות על מזל כאמצעי בטיחות.
אני תמיד מתייחס לקו הזה כאל גבול בל יעבור עד לפחות גובה של 300-200 מטר מעל ההר וגם אז מגיע לשם רק אם זה יום טרמלי ואני נסחף עם טרמיקה טובה, ביום שהעילוי הוא רק רכס גם ככה לא יהיה שם עילוי.

טיסות בטוחות לכולם, ותודה ליורם אגמון שהסכים לי להשתמש בטראק שלו להמחשה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אוהד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
בעניין: הטיפ השבועי לטסים בגלבוע
« Reply #1 ב- : February 13, 2008, 10:06:18 am »
אני מסכים לכל מילה צחי.
ואף מוסיף שצריך לקחת בחשבון את כבלי החשמל אשר
נימצאים למרגלות ההר ומוסיפים סיכון לאנשים שניצמדים להר
באיזור הצפון מערבי שלו. ושוב השיטה הינה לברוח צפונה ,