כתב נושא: היום היה קרררר...  (נקרא 508 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
היום היה קרררר...
« ב- : January 12, 2008, 09:52:11 pm »
יום שבת בבוקר,
יגאל גולן ואמנון האן בדרכם למצוקי דרגות ואני שיש לי שעתיים פנויות בלבד מחליט שלא להצטרף מפאת קוצר הזמן.

בשעה 8:30 מעמיס את המצנח ואת המנוע ונוסע לי כהרגלי לדשאים של רמת הכובש (כ 5 דקות נסיעה) בדרך, אני עובר דרך מנחת המסוקים שנמצא מזרחית לבית ברל ועל פי שרוול הרוח של הטיסנאים אני רואה שהרוח צפון מערבית קלה.
10 דקות מאוחר יותר הנפה + 3 צעדים ואני באויר,  הקור מקפיא עצמות למרות גרבי הסקי הסרבל וכל מה שמתחת ואני טס צפונה במהירות של כ 30 קמ"ש בגובה 500 מטרים
הטמפרטורה כ 3 מעלות על הצג  ואני מחליט לטוס לכיוון תנובות ורק אז לחשוב לאן ממשיכים. מגיע לתנובות ממשיך לכיוון בורגתה ואז מתגנבת אלי התחושה שאם אמשיך לטוס בטמפרטורה הזו אהפוך לגוש קרח בקרוב מאד . מבצע פניה מהירה לכיוון שדה הנחיתה וב 60 קמ"ש עף לי בפחות מחצי הזמן לכיוון שדה הנחיתה.
בשלב זה אני רואה ששרוול הרוח שמונף מעל מכוניתי  מראה כיוון צפוני יותר וחזק יותר מזה שהמראתי אליו פחות מ 50 דקות כן , מגיע לנחיתה אל מול הרוח בסמוך לרכב, מכבה מנוע בגובה 20 מטר ונוחת בעדינות על הרגליים - הרגשה משונה של זרימת דם מהירה וחום מציפה אותי, קור כזה לא חויתי כבר מזמן....
מחמם את הרכב מתקשר לג'ימי קדושים ומספר לו על מה שעבר עלי בטיסה והוא מצידו מספר לי על  טיסה ביום קודם  בגובה 1500 מטר עם טמפרטורה נמוכה מ 10- מעלות לידו אני מרגיש כאילו טסתי באמצע הקיץ.   מתקשר ליגאל ולאמנון ומגלה שהם עדיין בדרך.   החימום שברכב והמוסיקה משכיחים ממני את הקור  שחשתי רק 20 דקות לפני מביט על המצנח הפרוס על הדשא מולי ומחליט לבצע עוד טיסה קלה לצילום האזור.   יוצא מהרכב רותם את הריתמה מניע את המנוע מניף ומסתובב אל מול הרוח ,לא זוכר אפילו שצעדתי צעד אחד ואני באויר . - הרוח הצפונית התגברה-  מצלם את התמונות המצורפות מטה  עם יד ימין חשופה (מה אפשר לעשות צריך לתפעל את המצלמה!)   אחרי שעה טיסה בגובה מאה מטר מחליט לחזור לנחיתה - יש גבול לכל תעלול   יד ימין כמעט נשרה לי אבל מה , יצאו תמונות יפות.

תהנו

אורי שמיר    

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
בעניין: היום היה קרררר...
« Reply #1 ב- : January 13, 2008, 11:09:39 am »
אחלה תמונות, אחלה תמונה של הבקאי
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק שוקי הדרומי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
בעניין: היום היה קרררר...
« Reply #2 ב- : January 13, 2008, 08:00:39 pm »
הי אורי
אני מצטרף לחוית הקור,
שבת בבוקר נפגשנו אפי, אשר, בני ואנוכי באשקלון אך מפאת הקור והרוח הצפון מזרחית חזקה מעל 20 קמ"ש ויתרנו.
 אפי שכנע להיפגש אחה"צ בלטרון.
מול מיני ישראל הוא מצא שדה דשא נהדר,
וב 15:40 המראנו, הנוף משגע והקור עוד יותר לא החזקנו מעמד יותר מ 25 דקות
וחזרנו לנחיתה.

עוד נשוב למקום הנפלא , מנזר השתקנים מוזיאון השריון ועוד.
אני מנסה לדבר איתך בנושא קשר בטיסה,
חזור אלי 050-6263820 שוקי