כתב נושא: סיווג מצנח B  (נקרא 115 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אמיר ליפשיץ

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
סיווג מצנח B
« ב- : May 29, 2017, 07:08:37 pm »
שאלה לכל מביני העניין. כידוע טווח מצנחי B הוא גדול מאוד באופן שכמעט הופך את את הסיווג לקטגוריה B ללא רלוונטי. מהם הקריטיונים הנכונים בתוך הקטגוריה B לסיווג המצנח - B גבוה (קרוב ל C), B בינוני, B נמוך (קרוב ל A) ? אולי בכלל יש שיטת סיווג אחרת שהופכת את הקטגוריות לעוד יותר ספציפיות על גבי "קשת" ה- B ?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: סיווג מצנח B
« Reply #1 ב- : May 30, 2017, 05:01:50 pm »
דבר ראשון והכי חשוב, התקינה אינה סיווג של המצנח! התקינה היא בדיקה של הבטיחות הפסיבית בתנאים סטריליים.

התקינה בודקת רק פן אחד מכל מגוון המאפיינים של מצח. אין ספק שהבטיחות הפסיבית היא חלק חשוב מההתנהגות של המצנח אבל זה רחוק מלהיות כל הסיפור.
אחת הבעיות של התקינה שהיא מתקדמת בקצב איטי יותר מהפיתוח של המצנחים, גם כשהיא יצאה היא הייתה חלקית ביותר והיה צריך לבדוק יותר על המצנח מרק לקרוא את האות על המדבקה. בדורות האחרונים יצאו מספר שיפורים שגרמו לתקינה להיות כמעט לא רלוונטית באף קטגוריה למעט A (שם פשוט היצרנים עדיין מיצרים מצנחים לרמה הנקובה) בכל הקטגוריות. יש מצנחי C שמקבלים B בתקינה, יש מצנחי D שמקבלים C בתקינה ויש מצנחי קומפטישן שמקבלים D. *
אפשר די בוודאות להגיד שהתקינה היא כמעט לא רלוונטית לחלוטין, והסיבה היחידה שעדיין קצת מתיחסים אליה זה שפשוט אין תקינה טובה יותר.

אז מה עושים? עושים את מה שבכל מקרה היית אמור לעשות לפני קנייה של מצנח.
1) לקרוא טוב מה היצרן אומר על המצנח, לא להתיחס רק לחלקים שנוח לך אלא לכל מה שהוא כותב.
2) להיות כן עם עצמך אם אתאור של הטייס אליו היצרן תכנן את המצנח באמת מתאר אותך ולא את איך שהיית רוצה לתאר אותך.
3) לעבור על סעיף 2 עוד פעם כדי לוודא שאתה לא משקר לעצמך.
4) להתיעץ עם חברים מנוסים למקרה שגם ב3 שיקרת לעצמך, וגם אם לא.
5) לקרוא reviews אובייקטיביים על המצנח. אפילו משפות אחרות בגוגל טרנסלייט יותר טוב מלא לקרוא בכלל.
6) לקרוא בPGforum מה חברה אחרים אומרים על המצנח, למרות שלמרחפים יש נטייה להלל את המצנח שרק קנו לא משנה מה.
7) לבדוק את מנת המימדים של המצנח שהיא בסופו של דבר אחד הגורמים להבדל בהתנהגות של המצנח באוויר תרמלי לעומת הסטרילי של התקינה. לדוגמא מצנח B עם מנת מימדים שקרובה ל6 או מעל בטוח לא יהיה מתאים למתחילים ויהיה קרוב יותר לטופ העליון.

* הכוונה במצנח C שקיבל B זה מצנח שהיצרן תכנן אותו להתאים לטייסים ברמה לC ותכנן אותו להתנהגות באוויר תרמלי ברמה שמתאימה לC אבל בתקינה המצנח קיבלB (לרוב בגלל לחץ חופה גבוה שגורם לפתיחה מהירה בקריסות)
« עריכה אחרונה: May 30, 2017, 05:06:53 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמיר ליפשיץ

• דוא
« Reply #2 ב- : May 31, 2017, 02:11:25 pm »
צחי תודה רבה על התגובה המפורטת, אבל לצערי הקריטריונים שפירטת לא נותנים לי תמונה אובייקטיבית או לפחות מדדים סבירים כדי "למקם" את המצנח על סקאלה סבירה. רוב הקריטריונים שפירטת הם סובייקטיביים לגמרי ואם אני צריך להסתמך על מה שהיצרן חושב על המצנח שלו עצמו אני נשאר עם רצף סיסמאות בסגנון: "למצנח יש יכולת דינמית מהטובות בקטגוריה הממקמת אותו בשורה הראשונה של המצנחים שתאפשר לך להתמודד עם טובי הטייסים בעולם לצד בטיחות פאסיבית שתתאים לטייס שרק עושה את צעדיו הראשונים בתחום".
האם יש קריטריונים אובייקטיביים נוספים מלבד "מנת מיימדים" שיעזרו לקבל החלטה מושכלת ?
ואם כבר מדברים על מנת מיימדים - מה טווח הסקאלה (+/- כמובן) ?     
« עריכה אחרונה: May 31, 2017, 02:18:48 pm על ידי אמיר ליפשיץ »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 01, 2017, 09:59:11 pm »
א) כמו שציינתי לקרוא סיקורים שרובם אובייקטיביים במידה סבירה.
ב) אל תקנה מצנח מיצרן שאתה לא מאמין למה שהוא אומר על המצנח או שנראה לך שהוא מתאר מאורפל מידי.
ג) מצנח שממוקם בשורה הראשונה יהיה B גבוה.
ד) קשה מאוד לבדוק אובייקטיבית איזה מצנח מתאים לאיזה טייס כי סגנון הטיסה של כל טייס הוא מאוד סובייקטיבי. בעיקר שבודקים רק פן אחד של התנהגות המצנח.

כיום DHV עובדים על שיטה חדשה של השוואה של מצנחים ע"י חיישנים שממוקמים על הטייס ועל החופה. יש באתר שלהם סדרה שלמה של כתבות על זה. נראה לי שהם כבר התחילו לסווג לפחות חלק מהמצנחים כגבוה/בינוני/נמוך. אבל בקצב שהם מתקדמים לא בטוח שזה יהיה רלוונטי שמצנחים שיצאו אז.

בסופו של דבר לדעתי אין נתון יחיד אובייקטיבי שאפשר לבחור מצנח לפיו, גם לא היה. כל אחד צריך לעשות תחקיר לעצמו ולהבין איזה מצנח מתאים לו לפי האופי שלו, ולכן יצרן שלא מתאר ברור את המצנח מן הסתם צריך לרדת מהרשימה אלא אם יש לך מספיק חוות דעת אחרות על המצנח.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 01, 2017, 10:22:11 pm »
לכל יצרן שמכבד את עצמו יש באתר טבלה השוואתית כזו שמציגה בצורה די ברורה איזה מצנחי B שלו הם נמוכים ואיזה גבוהים בלי להסתבך עם תאורים לא ברורים.

מנותק אמיר ליפשיץ

• דוא
« Reply #5 ב- : June 02, 2017, 08:11:50 am »
צחי תודה רבה