כתב נושא: טיסת סטנדרטית מהתבור לתל קציר ומחשבות חדשות  (נקרא 97 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ira_yifa

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
טיסה סטנדרטית מהתבור לכנרת.
עלינו לתבור מריה, גרט, אבי ואני. בעמדה רוח קלילה על האף עם משבים של 20+. יום כחול ואינברסיה שכולאת את האבק מתחתיה. מתארגנים בזריזות. מריה יוצאת ראשונה, אני שני, אחרי אבי ולבסוף גרט. היום מעט מתעתע. מה שנראה מהקרקע כמו יום עם טרמיקות גדולות וברורות התברר כיום שצריך להלחם בו בשביל לעבור את גובה 1000מ. 45 דקות מאוחר יותר למריה ואבי נמאס לג'עג'ע על ההר והם נוחתים. גרט ואני נושקים ל1000 וגרט יוצא לפני לכיוון שרונה. בועות, סיבובים לא מסודרים, הרבה מהם לצד שמאל ואני נסחף. גרט גבוה מעל שרונה ומסמן לי שעובד שם. כשהגעתי לשרונה כבר לא ראיתי אותו. חוצה את בקעת יבניאל, עובר את אלומות.

החלטות, החלטות...
ב700 מעפ"י מעל הכנרת אני מתלבט מה לעשות. מצד אחד יהיה קשה להגיע לרכס של מבוא חמה. מצד שני אולי אצליח, ואז אציל ואוכל לטוס צפונה. "עומר היה ממשיך לרכס" אני אומר לעצמי, וממשיך לרכס של מבוא חמה.
צדקתי. קשה מאוד להגיע לרכס. את העילויון אני מוצא נמוך מעל גבעונת מצפון לתל קציר. הוא צר וברור ונסחף דרומה. לקחת או לא לקחת? לוותר על נחיתה בהאון ו"להסתכן" בנחיתה במקום פחות נוח? נזכר שעומר ממליץ "לא להסתכל למטה" במקרים כאלו, אז אני לא מביט למטה ומסתובב. אפילו עולה. מה עכשיו? מצד אחד לא הגעתי לקו הרכס. אפילו לא קרוב. מצד שני ישנה הרגשה שיש סיכוי לעשות זאת, אפילו שאני מאבד את העילוי. זורק מבט נוסף לכיוון הנחיתה בהאון ושומע את עידו מספר לי איך וולטר חושב איפה הטרמיקה הבאה, לא איפה הנחיתה הבאה. אז אני בוחר את הטריגר הבא - שדה כלוא בתוך קערה של תוואי קרקע מאחורי תל קציר - ומנחש שם טרמיקה. בתוך הקערה ישנה בועה הנסחפת דרומה עם הרוח. לפני שאני מצליח לעבור את תל קציר דרומה היא נאבדת לי ואני נוחת. לפני שאני מסיים לקפל אני רואה את גרט בגלייד מצפון לדרום לקראת נחיתה בצמח. מעניין מה הוא עשה.
אבי אסף אותי עוד לפני שהגעתי לכביש.

זו הייתה טיסה מעניינת בה תהליך קבלת ההחלטות בלט לי בצורה שאיני רגיל לה.
תודה לכל החברים שעזרו לי להגיע ולחזור באותו יום. אלו שהיו בשטח ואלו שהיו במחשבות.

http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/1619429
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
הזכרת איזה כיף לקרוא סיפורי טיסה  tumbup

שמאחורי כל יום כזה שהגרמני קורע את השמיים, יש טייסים מעולים שהתיאשו, או נלחמו חזק.

ונחמד שאתה חושב עלי :)
לאחרונה, בעיקר בזכות הליגה, אני מתאמץ לצאת מאלומות עם לפחות 1000מ. בשביל להגיע לעין גב, בד״כ מסתדרים עם פחות, אבל אחרי הכנרת ולפני הרכס בד״כ פוגשים סינק. בטסק הראשון יצאתי ב-1000 (ביחד איתך) והגעתי כ250מ׳ מתחת לרכס אחרי ניסיון כושל לדקור את צמח, וזה היה גירוד כיפי למעלה. בטסק השני התעקבתי הרבה על פיפסים באלומות ויצאתי ב1300 שהספיקו לי לדקור את צמח ואת כפר חרוב בלי להזדקק לרכס, ועל הדרך להדביק את בדיקוב שעקף אותי עם המון גובה בשרונה, אבל אח״כ התעקב על הרכס של מבוא.

וגרט הצליח לחזור עד יבניאל.

מנותק עודד גוטמן

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
באמת כיף (וגם מלמד כמובן) לקרוא סיפורי טיסה.
טוב שרוח הקודש חזר.

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
כיף גדול לקרוא את סיפור הטיסה hug
ל' מהמוסד לרחיפה