כתב נושא: שמעתי על מותו של יצחק קצין זל בדרום אפריקה  (נקרא 137 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
וגם שהיו לו בעיות בטיחות כלשהן . אני לא מכיר את הסיפור.
בכל אופן מצאתי את הסרטון הבא בערוץ יוטיוב שלו והופתעתי איך הוא נכנס לבעייה בזיכרון כשלא הצליח לחזור לרכס.
רציתי לשאול האם היה מדובר בארוע נדיר שהרוח לפתע התחזקה(נראה לי שלא) או אוויראות גרועה (לא העריך נכון את קצב החדירה מערבה) או  כל הסבר אחר איך מגובה כל כך רב הוא לא הצליח לחדור .
https://www.youtube.com/watch?v=xMhBXf7BZKE

אגב - אפשר לגשת ישר לדקה 17:00-1730 שם מתחילה להתפתח הבעייה.
« עריכה אחרונה: December 23, 2016, 06:07:04 pm על ידי חגי »

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
אפשר למנות הרבה טעויות מתוך הסרטון הזה, שהראשונה שבהן היא הבחירה להמריא בזיכרון בצהרים למרחף ברמת (חוסר) הניסיון שלו. אבל באמת אין טעם לעשות את זה עכשיו.
מה שכן, התאונה הקטלנית שלו לא באמת הפתיעה את כל מי שראה את הטיסות שלו ואת התגובות שלו למי שניסה להעיר לו על טעויות

ערן

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אני עדיין רוצה להבין האם מהמקום והגובה שהוא היה - איך הוא לא חדר את הרוח? האם הוא טס על מצנח מאד איטי? ראיתי שהוא ניסה קצת למתח את הספיד סיסטם אבל זה נראה מאד לא החלטי.
אני יודע שאני חזרתי(אמנם עם גלשן מהיר ותחרותי) מגובה 400 מטר כמעט מקצה המושבה המזרחי והוא היה לפחות גובה 300 מטר לפי הערכתי ורק בשליש הראשון .

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בזכרון  יכולה להיות בעיה בעיקר למצנחים איטיים לחזור לרכס לאחר הסחפות מזרחה בטרמיקה. צריך להעריך נכון את המצב ולא לעבור את נקודת העל חזור בלי גובה מספיק לחצייה מזרחה.

מנותק ykedar

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
נראה שמערכת ההאצה שלו איננה מכוונת כמו שצריך...
בדקה 20:00 רואים שהוא עם הרגליים על המדרגה השניה (מה שאמור להאיץ אותו בצורה מרבית), אבל הרייזרים נמצאים במצב של האצה מאוד חלקית...
כמובן שזו אינה הטעות היחידה/העיקרית בטיסה, אבל זו "שכבת בטיחות" נוספת שהיתה חסרה כאן.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יש שמה אוסף של כמה טעויות יחד. מרחף שלא ברמה לטוס בזיכרון על מצנח איטי ברוח חזקה וספיד סיסטם לא מכוון. צריך גם להבין שבמצנחי מתחילים הספידסיסטם מאוד מגדיל את מהירות השקיעה אז זה לא ממש עוזר לחזור למאחורי הרכס, וזה בעיקר אמור לשמש לעבור סינקים יותר מהר או לצאת החוצה מהרכס זה לא משפר גלייד מול הרוח.

אחת הסיבות שצריך נסיון לזיכרון זה לדעת כמה להסחף אחורה בכל יום נתון. יש ימים שאני נסחף יותר פנימה ויש ימים שעד 400-300 אני לא עובר את קו הרכס אחורה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
טעות נוספת היא שהוא לא טס ישירות אל הרכס אלא חלק גדול מהזמן מצביע 45 מעלות צפונה, כנראה מתוך הרגל של לטוס מול הרכיב של הרוח.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...