מועתק מהטלגרם:
בנוסף ליוסי היה עוד בחור שנחת בואדי מצפון לעמדה זאת אחרי שירד בלי סייד וניסה חזור נגד הונטורי לכיוון דבוריה. בסוף ירד במטעי הזית בין הכפרים על בשביל אבל גם זה אירוע של כמעט ונפגע ואף אחד לא מדווח...
חברה אף אחד לא מעלים ולא צריך להתלעם הטעות הבסיסית היתה להניף בצד הצפוני של העמדה לאחר ש 3 חברים המריאו משם קודם בבטחה. בניסיון לסידור החופה שתהיה מנופחת נכנס משב חזק דרומי שהרים את החופה וסחף אותי צפונית לעמדה כל היתר הוא תוצאה של הטעות לנסיון המראה בנקודה זו. אכן היתה קריסה ויציאה ממנה עם חזיה אך עם זאת שמרתי כיוון ונחתתי נחיתה רכה על שביל עפר כ 300 מ צפונית לצומת העליה לתבור
יוסי...תודה על השיתוף ועל התובנות...
אכן ביום עם רכיב דרומי ורוח ערה עדיף להניף בצד הדרומי או במקסימום במרכז העמדה...
אני לא יודע אם אתה מניף במיצוס אבל אני יודע שבמיצוס ניתן לבטל מיידית על ידי משיכה של מיתרי ה d כמו כן יש יותר שליטה במהירות עלית הכנף...
אני יודע שאתה וותיק והמון שנים מרחף ומאחל לך המשך טיסות מהנות ובטוחות 👍
בוקר טוב , שטייף המסקנות שלך לגבי הארוע לא מדוייקות , אני ראיתי הכל מהצד ובגלל שלא ידעתי שמדובר בך , חשבתי שמדובר בכלל בטייס ללא הרבה נסיון
מהן המסקנות הנכונות?
1. כשהנפת את החופה היתה לך חזיה בצד שמאל של החופה , הטעות היתה לנסות לסדר את החופה באויר ! כמו שניסית , היית צריך ישר להפיל אותה ולהתחיל מחדש
2. כבר נתלשת ! בשלב הזה כשאתה בטוויסט ובמצב טיסה ,הדבר הנכון לעשות זה לנהג את החופה החוצה עם מייתרי ה c ושם כשיש לך גובה לפתור את כל הבעיות
אני שמח שיצאת בשלום יוסי
כיוון שמה שאני כותב מיועד לאחרים אז אפרט: לא ניסיתי לסדר את החופה מראש באויר ניסיתי לסדר את הטיפ על הקרקע במשיכה קלה, באותו רגע שהרמתי את הטיפ מעט נכנס משב דרומי לחלוטין וחסק מאוד שהרים את החופה והעיף אותי צפונה לעמדה הדבר הנכון הוא לסובב את עצמך כך שלא יהיה פתול במיתרים ולשמור כוון עם הברקסים ביד הניהוג עם מיתרי c הוא עדין ולא מתאים לסיטואציה כזו
כתבתי שהחופה באויר והרגליים עדיין על הקרקע בתנאים שהיו היית צריך להוריד אותה ולהתחיל מחדש , בגלל שניסית לתקן נתלשת , ככה התחיל כל הארוע
לפי המסקנות שלך יוסי אתה משלים עם העובדה שמשב דרומי יכול להכנס ולתלוש אותנו ואין לנו דרך למנוע את זה ? כשבעצם בחצי שעה האחרונה ידענו שהמשבים חזקים בפיק והנפנו בתחילת המשב או בסופו , ככה שלהניף חופה לגלות שיש לך טיפ במייתרים ( נ.ב העובדה הזאת לא היתה משתנה גם אם היית הפוך כמו שאתה כותב ) ולנסות לתקן היא מקור הבעיה
אבי אני לא רוצה להתנצח אך אתה מתעלם מכך שכבר פעמיים כתבתי שלא ניסיתי להניף אלא לסדר את החופה, הטעות היתה שהייתי בקצה הצפוני של העמדה , לו הייתי בצד הדרומי היתה לי עדיין כברת דרך של קרקע עד לצד הצפוני המניעה היא להניף בצד הדרומי! יש כ 15 מטר קרקע עד סיום העמדה
באופן כללי היה טוב עם אנשים היו מתעמנים על הנפות הרכס, זה גם היה חוסך המון זמן מבוזבז בזמן ההמתנה בתבור
יוסי אני מחשיב אותך חבר ואני בכלל לא מתנצח איתך , אני יכול לדבר איתך בטלפון אם נוח לך ?אבל אני עדיין לא מבין מזה לסדר את החופה כשהיא מעל הראש שלך יותר מ 7 שניות עם טיפ במייתרים בתנאים שהיו ?
הניסיון לסדר את החופה באויר היה לאחר כל שתארתי - החופה התרוממה בגלל המשב כשניסיתי לסדר אותה על הקרקע הקטע הזה לא היה בטווח הראיה שלך כיוון שהיה שם גלשן
לדעתי, זו הסיבה לכך שהמרחפים הצעירים לא מכירים את ״מורשת הבטיחות״ של הענף ונוטים לחזור על אותן השגיאות שכבר שולם עליהן בעבר בדם...😳
בפורום כמו כאן, כול המידע שעובר באופן ישיר ומיידי, נעלם אחרי יום יומיים תחת הררי מלל ולא זמין למי שמחפש אותו אחרי שבוע/חודש/שנה...
זה לא היה 7 שניות אלא הרבה יותר מהר כיוון שברגע שהחופה התרוממה אבדתי מגע עם הקרקע