כתב נושא: 13.5.16 צפוף בתבור- כמעט כמעט התנגשות בין מצנח טנדם גלשן  (נקרא 244 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לינק לוידאו

אני כמובן הייתי בטוח שהוא ימשיך בסיבובים ימינה (ניתן לראות ב-00:33 שהוא מסתובב ימינה, כך שהסיבוב לפני האירוע הוא לא פנייה ראשונה ימינה שעומדת בפני עצמה)

בדיעבד אחרי צפייה בסרט אני מנחש שהוא הבין שהוא הפוך מהגלשן שמתחתיו ומשאר המצנחים והחליט לתקן, אם זה נכון אז הוא היה יכול לתקן בערך עד 00:57 לפני שהוא פונה לכיווני והטנדם השני הכחול לבן משמאלי. אם היה מחליט שלא לתקן לסיבוב שמאלה (כמו שציפיתי) אז לדעתי שמירה על אותו קצה פנייה היתה מאפשרת לו לסיים את הסיבוב בבטחה ולי ולמיכאל בטנדם השני להשתלב מאחוריו בנוחות.

אם יש לגולש (מי זה אגב?) או למישהו פרשנות אחרת אשמח לשמוע וללמוד.
בכל מקרה מצטער על המקרה (למרות שכרגע אם אגיע לאותה הסיטואציה אתנהג בדיוק אותו הדבר- זכות קדימה למי שכבר נמצא בטרמיקה ומסתובב- תוך צפייה שהוא ימשיך באותו כיוון סיבוב).

אם יש עוד זוויות גם מעניין לראות.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
צוק שלום
0:33 ניתן לראות את הגלשן ממשיך  לתרמל ימינה  ונמוך ממך והטאנדם של עפקו.
לעניות דעתי יש לו זכות קדימה ואתה והמצנח טאנדם הכחול לבן למעשה פונים שמאלה לתוך גלשן שמתרמל ימינה ומאלצים אותו לפניית חירום שמאלה.

אם הגולש ראה אותכם קודם אז הוא היה צריך לפנות חד יותר ימינה בשלב מוקדם יותר או ללכת מסביבכם. מצד שני בגלל שהגלשן היה נמוך ממכם יש סיכוי שהוא ראה אותכם מאוד מאוחר לאחר שהגביהה ופנה (רק אז נכנסתם לו לשדה הראיה)

נראה לי שזה שתי טרמיקות שמתאחדות או אחת גדולה עם ערמה של טייסים שלא יודעים להצטרף לכיוון אחד.

מזל שנגמר בטוב..ועשה טובה  תשקיע 5 שקלים ותקנה קסדת נוסע שיותר צעירה ממך.

שי   
« עריכה אחרונה: May 14, 2016, 05:58:29 am על ידי shaison »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לי נראה טיפה אחרת:

הגלשן והגלשן שמתחתיו מסתובבים בכיוונים הפוכים. הטנדם הכחול לבן בדרך להכנס לתרמיקה לכיוון של התחתון (מה שנכון לעשות אבל לא כשיש גלשן אחר שטס מולך בכיוון ההפוך, קצת מילכוד 22). וצוק בכלל מרוכז בלהתקרב לטנדם הכחול לבן בלי לקחת בחשבון שהוא מצטרף לתרמיקה בשלב הזה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ולמרות מה שכתבו שי וצחי,

לדעתי אם הגלשן היה מחדד קצת ימינה כול הסיפור כלל לא היה עולה לדיון.

יש מצב שהוא פשוט רצה להפוך כיוון ולא ראה את המצנחים מגיעים בגלל הפרשי גובה או בגלל שהיה מרוכז בחברה הנמוכים ממנו שמסתובבים שמאלה.
« עריכה אחרונה: May 14, 2016, 12:46:52 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שי רשמתי שזכות הקדימה של הגלשן, לכן בזה שהוא הפך כיוון הוא יצר את הבלאגן, אם היה ממשיך בפנייה ימינה היה מסיים בכייף, אבל הוא התיישר, ואז הפך כיוון שמאלה.

צחי איך אתה אומר שאני לא לוקח בחשבון שאני מצטרף לטרמיקה אם אני אומר במפורש לנוסע שאנחנו יוצאים קדימה כי הם עולים שם טוב, וכל התכנון שלי מוכוון לזה שהגלשן ימשיך לטרמל?!

מנותק שיקה

• מפעיל בובקט מתקדם
  • 054-6775536
    • דוא
הי צוק,
אני הייתי נמנע להצטרף לטירמול עם 2 גלשנים\מרחפים בגובה קרוב לשלי שמטרמלים הפוך אחד לשני.
סליחה שאני מעלה פה עוד סרטון חליפה קרובה לטעמי עם גלשן אבל קשור קצת לאווירה המבולגנת באוויר מיום שישי [youtube=425,350]dyQqMPwVijc[/youtube]
אשמח אם אפשר להמנע מביקורים קרובים מידי של גלשנים באוויר.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שייקה טרמלתי דיי הרבה עם גלשנים, והיו לי איתם טיסות משותפות כייפיות וטובות.
כל עוד שומרים על הכללים אין שום בעיה, למרות מגבלות שדה הראייה שלהם.

לדעתי לעובדה שבאירוע מדובר בגלשן ולא מצנח יש חשיבות דיי שולית, החוקים ותכנון הטיסה היה נשאר זהה.

סתם בשלוף, טרמול משותף עם גלשן מלפני שלוש שנים. נדמה לי שזה שייקה.

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
הי צוק

יש לך אולי סרט מטיסת התרמול המשותפת שלנו?

עומר
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין:
« Reply #8 ב- : May 15, 2016, 08:19:20 am »
צוק שיקה לא אמר להמנע מלטוס עם גלשנים. הוא אמר להמנע מלהצטרף לתרמיקה שאלו שבפנים כבר מסתובבים לכיוונים מנוגדים.
ויש בזה משהו.

בהצטרפות לתרמיקה צריך גם לראות שמי שבתרמיקה ראה אותך ומגיב אליך נכון.  לכן בהצטרפות לתרמיקה לא לטוס ישר לתרמיקה אלא מקביל אליה ולהצטרף הדרגתית בטיימינג טוב.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק adrian

• מפעיל בובקט מתקדם
לינק לוידאו
אם יש לגולש (מי זה אגב?) או למישהו פרשנות אחרת אשמח לשמוע וללמוד.
בכל מקרה מצטער על המקרה (למרות שכרגע אם אגיע לאותה הסיטואציה אתנהג בדיוק אותו הדבר- זכות קדימה למי שכבר נמצא בטרמיקה ומסתובב- תוך צפייה שהוא ימשיך באותו כיוון סיבוב).

לפי הצבעים זה נראה כמו אודי