שלום לכולם,
לפני כמה שבועות התחלתי פרוייקט קטן שמטרתו לשפר את יכולות הניווט והבטיחות שלי בטיסות מרחק.
אני מקווה שזה יעזור לעוד.
יש איזה קובץ נ"צ שמסתובב בין החבר'ה. הבעיה איתו היא ששמות הנקודות הם בקיצורים של שלוש אותיות. ולך תדע מה זה SLE010. הדבר נבע ממגבלות תוכנה במכשירים הישנים. לחלק מהנקודות הגבהים היו לא נכונים. חלק מהנקודות היו כפל של נקודות אחרות.
עברתי נקודה נקודה, תיקנתי, מחקתי את המיותר, והוספתי עוד כמה משלי. אתם מוזמנים גם.
בנוסף לקובץ הנ"צ יש קובץ נוסף של מרחבים אוויריים. כן, כן. המקומות האלה שאומרים לנו לא להיכנס אליהם.
לא נעים לדעת שאנחנו נכנסים הרבה פעמים למרחבים אסורים אבל, לדעתי, כדאי בזמן אמת להיות מודע להחלטה לטוס במרחב כזה מאשר להיות מופתע מאיזה מטוס חולף כמו שקרה לי כבר פעמיים בתבור. ובטח לא נעים לנחות בשטחי הרשות או במקומות אקזוטיים יותר...
אחרי קריאה ארוכה של חוק הטיס, התקנות, והמפות הנלוות, אני יותר ויותר מבין שאין לנו מקום במרחב האווירי של מדינת ישראל... עצוב מאוד אבל זה המצב. אגב, אצל הדאונים והממונעים זה שונה לגמרי.
כאמור יש קובץ מרחבים אוויריים אבל יש בו כמה שגיאות והרבה חוסרים. לא פשוט לתקן דבר כזה. הרבה מרחבים, הרבה נקודות... אבל זה המעט שאפשר לעשות.
הפרוייקט נמצא כאן:
פרוייקט נ"צ ומרחבים אווירייםוזה אומר שכל אחד יכול להוריד את הקבצים ולעשות בהם שינויים.