כתב נושא: בדיקה לפני המראה. פישלתי  (נקרא 389 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין:
« Reply #20 ב- : December 31, 2015, 11:01:01 am »
להפך רולי כשלא מנתקים הסיכוי לפיטולים או קשרים קטן יותר למעט הברקסים שמחוברים רק בצד אחד, לכן אני גם מחבר את הברקסים עם באנג'י לקרבינה ואז גם בהם כמעט אף פעם אני לי פיטולים/קשרים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין:
« Reply #21 ב- : December 31, 2015, 11:57:10 am »
להפך רולי כשלא מנתקים הסיכוי לפיטולים או קשרים קטן יותר למעט הברקסים שמחוברים רק בצד אחד, לכן אני גם מחבר את הברקסים עם באנג'י לקרבינה ואז גם בהם כמעט אף פעם אני לי פיטולים/קשרים.
כ'רגיל אני לא מסביר מספיק טוב.
כל הדברים יכולים ליקרו שאתה מנתק או לא מנתק אם הבדיקה לא טובה. בנוסף על מה שאמרת (אני מסכים ב100%),הסבירות שתקלה כמו שהייתה לי  אם לא ניתקת נמוכה בהרבה.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין: בדיקה לפני המראה. פישלתי
« Reply #22 ב- : December 31, 2015, 03:24:05 pm »
h
u Dec 31, 2015 2:28 pm    Post subject: RE: VI LINE... A BAD checkup before takeoff   Login Reply with quote
angel359s wrote:
If you have cut the break line this could have solved the problem. In some different conditions this could have been the only option to resolve the situation safely.

Shocked Sure, I always cut away my lines in flight whenever there is a tangle. I'll deal with the collapse, lack of directional control and crash afterwards. After all, I carry a full set of lines with me everywhere I go.
Seriously, cutting a brake line will not solve your problem, but will create others. In this case looks like there are C-lines tangled as well. Face the problem in the air once you have missed on take off. Evaluate the problem and conditions of the air and judge whether you can continue to fly. In this case the pilot made the right decision to go and land in the nearest field. If you can't stay in the air safely under the prevailing conditions, your reserve is another option.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין:
« Reply #23 ב- : December 31, 2015, 11:11:09 pm »
טוב אולי עכשיו תבין יותר טוב למה אני לא מדבר עם אף אחד בזמן שאני בודק את הציוד. אני מכיר את עצמי מספיק טוב לדעת שאני מאבד ריכוז בבדיקה אם אני מדבר על משהו אחר, ויודע מספיק טוב מה יכולה להיות התוצאה של בדיקה לא טובה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : January 10, 2016, 10:55:21 pm »
ובמקרה של הסרט הזה קשר בברקס נגמר הטיסה ללי סייד ונחיתה על עץ

https://www.youtube.com/watch?v=o7h4O_uMJ2o

לא ברור לי למה הוא עדיין מכניס את היד לידית של הברקס הימני במקום לתפוס מעל הקשר.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #25 ב- : January 11, 2016, 09:26:06 am »
ובמקרה של הסרט הזה קשר בברקס נגמר הטיסה ללי סייד ונחיתה על עץ

https://www.youtube.com/watch?v=o7h4O_uMJ2o

לא ברור לי למה הוא עדיין מכניס את היד לידית של הברקס הימני במקום לתפוס מעל הקשר.
לא ברור לי למה מתעקש להיכנס לרתמה במקום לטפל בקשר שניראה ממש בהישג יד. כל שנייה שמבזבז מכניס את העסק ללי סייד.... אם היה פותח את הקשר היה יכול לטפס... לפי הצפצופים...
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק עודד גוטמן

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #26 ב- : January 13, 2016, 09:09:40 pm »
אולי זו כבר שאלה לשרשור נפרד אבל בכל זאת...
בשלב מסוים הבחור מסתובב וטס עם כיוון הרוח.
השאלה שלי היא: בהנחה שהמצב הוא כזה שברור שלא ניתן יהיה לחזור לקו הרכס וכל שנותר הוא לטוס בלי סייד נגד או עם כיוון הרוח, האם יש הבדל ביציבות הכנף כתלות בכיוון הטיסה? האם יהיה קל יותר לשלוט כשטסים בכיוון מסוים? אולי דווקא לנסות ולהצמד לצלע ההר כך שהמערבולות יעברו "מעליך" זו הבחירה הנכונה.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #27 ב- : January 13, 2016, 10:04:20 pm »
לדעתי אין הבדל משמעותי, ולכן לפחות בשלב האחרון הייתי פונה כדי לנחות כמובן נגד הרוח בניגוד לבחור בסרט.

זכור לי סרט ישן של מישהו על חוף בלי סייד שחוטף יופי של רוטורים יחסית צמוד להר.
נראה שיותר סביר להפנות גב לרוח ולקוות לעבור מעל המערבולות, או שלפחות להיות כמה שיותר גבוה ורחוק כשאתה חוטף.

יכול להיות שיש כל מיני מקרים יוצאי דופן שאנחנו כאן בארץ לא מכירים מספיק כמו לי סייד גדול עם אנבטית חזקה, אבל זה ממש לא המקרה כאן.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...