כתב נושא: תחקיר ארוע תאונה  (נקרא 765 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אילן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
תחקיר ארוע תאונה
« ב- : December 15, 2015, 05:31:56 pm »
מצרף את התחקיר .כולם מוזמנים לקרא ולקבל תובנות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: תחקיר ארוע תאונה
« Reply #1 ב- : December 15, 2015, 07:01:17 pm »
ביקר דבר ראשון כל הכבוד על התחקיר המעמיק ועל השיתוף.

אני חושב שהמסכנה שיחידה שהייתי משנה זה שלא רק באוויר מערבולתי יש לתרמל בשמיניות קרוב להר אלא בכל מקרה. תכלס בכל תרמיקה אפשר לקבל קריסה וכל קריסה קרוב למדרון יש הבדל עצום בין האם אתה עם הפנים לכיווןה המדרון או האם אתה עם הפנים החוצה.
לדעתי אם היית מתרמל בשמיניות ומקבל את אותה הקריסה עם הפנים החוצה היית חוזר לטיסה נורמלית גם בקרבה כזו לקרקע.

לגבי הציוד ברור שאתה צודק. אני אפילו חושב שקסדה חצי זה יותר גרוע מלטוס בלי קסדה בכלל כי במכה מהצד היא תמקד את כל האנרגיה בנקודה אחת, מעין גזירה. ומכיוון שבמצנחי רחיפה ב99% לא מכבלים את המכה ישר מלמעלה אלא מאחד הצדדים לרוב קסדה חצי תעשה יותר נזק.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק amnonlivne

• מצאתי פסיפס
  • OZONE / DELTA 2
    • דוא
« Reply #2 ב- : December 15, 2015, 07:41:37 pm »
אילן אני שמח שיצאת מהאירוע בנזקים קלים בלבד,
הערכה על התחקיר המעמיק.
בקיצור להבנתי 4 תובנות עיקריות:
1. להמריא רק שהרוח בניצב להר במגבלות הזווית המותרת.
2. קרוב להר לבצע שמיניות עם הפנים לכיוון חוץ, במידה ויתרחש אירוע כל שהוא, עדיין כיוון הטיסה אל מחוץ להר.
3. לטוס עם ריתמה עם כל ההגנות, גם במחיר של משקל כבד יותר.
4. לחבוש קסדה מלאה המגנה על הסנטר = מציל חיים.

כדאי שכולנו נפנים זאת, כולל הוותיקים והמנוסים.
אמנון ליבנה

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : December 15, 2015, 07:44:48 pm »
אילן,

ברכות על התחקור ועל שיצאת כמעט ללא פגע.

רוצה לחזור לנושא הכאוב ושנוי במחלוקת של רמת החופה.

אילן, זה כבר לפחות האירוע החמור השני שלך על חופת C לאחר אירוע זריקת הרזרבי. האם תדירות הפעילות שלך בהרים (לא יותר מפעם בשבועיים?), מספיקה ע"מ לטוס בבטחה על כנף שכזו?

השאלה הנ"ל מופנית כמובן לא רק לאילן.

שואל בפעם המי יודע כמה האם זה מקרי שרבים מהאירועים החמורים שקרו בקהילה שלנו היו על חופות מתקדמות?

הספורט מסוכן בכל חופה, האם תוספת ההנאה מחופה מתקדמת יותר אכן מצדיקה את תוספת הסיכון?

לדעתי האישית כמובן שלא.

מציע לכל אחד לעשות את חשבון הנפש עם עצמו.

בברכת טיסות בטוחות

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #4 ב- : December 15, 2015, 07:56:57 pm »
אילן שאפו על התחקיר וגילוי הלב ושמח שיצאת מזה כמעט נקי.

מצתרך להערות של חברי והשאלות  שנשאלות במיוחד אחרי תחקיר כזה.

למה להכנס לספין ולא לתפוס את הצלילה?  מה שהיה משאיר אותך אם המון אנרגיה בכנף הפתוחה.
אבל אני חכם מהמקלדת, אני מעריך שמשם זה היה כול כך מהיר שמה שעשית הוא יותר טוב מלא לעשות כלום.

ההיתי רוצה גם תמונה של הקסדה,בכול מקרה חושב שוב להחליף לסגורה.

מנותק amnonlivne

• מצאתי פסיפס
  • OZONE / DELTA 2
    • דוא
« Reply #5 ב- : December 15, 2015, 08:03:26 pm »
גונן ערב טוב,

טסתי שנים רבות על חופה B ובשלב מסויים התחלתי לחטוף "כאפות".
אי יכולת חדירה כאשר התנאים משתנים באוויר ואתה נכנס ל"פינות".
עם חופת C בכלל לא מרגישים בהן.
היום אני מרגיש בטוח יותר לטוס על הדלתא 2 שהיא בדרגת C מאשר על האילוס שהיה דרגה B.
חופה צריכה להתאים לרמת התפעול של הטייס וכמובן לשעות טיסה שלו בהרים = ניסיון.
זו דעתי.
אמנון ליבנה

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #6 ב- : December 15, 2015, 08:38:39 pm »
אילן תודה על השיתוף, שמח לשמוע שאתה בריא ושלם.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #7 ב- : December 15, 2015, 08:56:57 pm »
אילן ערב טוב,

לא שוחחנו על המקרה אז אני כותב מתוך קריאה בלבד (מה שבדרך כלל לא מספק אותי).

1. המסקנה העקרית כבר נכתבה באותו יום בטלגרם - לא ממריאים באתר לדרומיות ברוח מזרחית.

2. איזה כיף לקרוא שמהמצנח הקודם (אירוע רזרבי) למצנח הזה עבר לך בראש "ומייד עזבתי את שתי הידיים בתקווה שהחופה תחזור לטוס". בסופו של דבר כנראה שחוץ מהקסדה (עדויות ששמעתי מעדי ראיה) זה הדבר שהציל אותך (זה זמן טוב להמליץ לכולם על קורס SIV ?? )
 lugh :P :-X

3. מסרטון המקרה ניתן ללמוד הרבה ואולי כדאי לפרסמו פה.

4. גונן, הנושא שאותו אתה מעלה שוב ושוב (בצדק) נכון רק לרוב המקרים ואני בהחלט תומך בגישתך.

5. אמנון, איליוס כמו שהיה לך זה הכנה למצנח CCC רק ללא מהירות.
כל מצנח B שמיוצר היום יצא "מפינות" (שמראש לא צריך להכנס אליהם) בדומה למצנח C.

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #8 ב- : December 15, 2015, 09:40:19 pm »
אילן,מעבר למסקנות מתבקשות וההערות הנכונות שהיו כאן - נשמע שפעלת נכון גם בתגובות שלך. עוד 20 מטר גובה ויתכן שהיית יוצא עם יותר שיער לבן ( :P  ) אבל ללא פגיעה.

מנותק nir.rbh

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #9 ב- : December 15, 2015, 09:56:11 pm »
תודה על השיתוף!
כשקראתי את התחקיר נזכרתי בפוסט "טיסה נמוכה בקרבת הקרקע" מתוך פינת הבטיחות של איתמר http://parawiki.yuvdi.com/%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%AA_%D7%94%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA_%D7%A9%D7%9C_%D7%90%D7%99%D7%AA%D7%9E%D7%A8#.D7.98.D7.99.D7.A1.D7.94_.D7.A0.D7.9E.D7.95.D7.9B.D7.94_.D7.91.D7.A7.D7.A8.D7.91.D7.AA_.D7.94.D7.A7.D7.A8.D7.A7.D7.A2
"אז באיזה גובה לטוס? כאשר אנחנו 'מגרדים' בקרבת הקרקע אנחנו כל הזמן צריכים לשאול את עצמנו: אם עכשיו אני מקבל קריסה אלימה שגורמת לי לסבסוב של 90 מעלות ולאובדן של 50 מטר - אני יוצא מזה או לא? כלומר אנחנו מדברים לא רק על מרחק *הצידה* מההר שיאפשר לי השתלטות על קריסה ומניעת פגיעה בהר, אלא גם על שמירת מרווח גובה *מעל* הקרקע שמתחתי. כאשר אנחנו מסתובבים 360 מעלות בתוך טרמיקה קרובה להר, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו לפני כל סיבוב: אם, בדיוק כאשר אני עם הפנים לכיוון ההר אקבל קריסה וסבסוב לכיוון הנגדי, האם יש לי מרווח מספיק כדי להשתלט ולהשלים את הפניה. שוב, נוהל אישי ופרטי שלי: לפני כל פניה כזו איתמר א' שואל את איתמר ב' בקול רם :"רשות?", ורק אחרי קבלת אישור בקול רם אני עושה את הפניה..."

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

מנותק avim13

• מפעיל בובקט מתקדם
  • מתחיל , לומד וכשיהיה לי משהו חכם להגיד ...אעשה זאת
    • דוא
« Reply #10 ב- : December 16, 2015, 12:16:19 am »
אילן - על פי התחקיר מבין מה עבר עליך גם נפשית . מצטער מאוד על המקרה .

לעניין רוח לא מתאימה להמראה אני את מסקנותיי הסקתי מהתיישבות בשיחים בהמראה עם רוח מזרחית באתר . 
א ס ו ר ! ! !
למרות שגם אחריי וכל האנשים באותו יום המריאו צולע בלשון המעטה(בחרו להמריא ברוח לא מתאימה והוציאו טיסות נפלאות  ).
אין התייחסות ספיציפית לחופה הזאת
הארטיק 4 .נבדקו קשרים ?
האם החוטים הדנטלים בה נוטים להיקשר יותר מאחרים ?
ביום הראשון לשהותינו במקודוניה בטיסת ערב הראשונה שלך קראתי לך בקשר ואח"כ גם דיברתי על זה איתך . "נראה שיש עיוות בחופה "  לא זכור לי במדויק אך נראה שהיו קשרים .

אנא התייחסו לכך ...
בריאות ואושר לכולם !!!

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #11 ב- : December 16, 2015, 02:15:35 am »
אילן, כבוד על השיתוף ושמח מאוד שניגמר כמו שניגמר.
 אני המראתי אחריך. ולא סתם היינו מהאחרונים. כי המצנח עצלי היה בתיק כי לא היה ממש ניראה לי המצב (והיינו לא מעתים שחשבנו כך ולא הוצאנו ציוד). אבל זה היה מ10:30 עד 14:00. שהסרת מראה מז, לפעמים רכיב דר ולפעמים דר מז, אבל השינויים היו מהירים ותוך כדי המראה (לדעתי לפחות שתי המראות נגמרו בשיח כי הדר מז הפך למז במשב יותר חזק מהדר מז שאייתו הניפו.
אבל קצת לפני 14:00 השתי סרטים התיישרו... במשך רבע שעה ראינו דר. קצת אחרי 14:15 המראנו. תוך כמה דקות ולפני האירוע דיווחתי לעמדה שהרוח באוויר (ובאזור איפה תירמלנו וקיבלת תבלגן) היו שינויים מהירים של 90- 110- 140 מעלות.

הרבה פעמים עולים להארי שהתחזית מדבר על מז שנחלשת ואז מחכים לדר מז שמגיע או לאנבטי. ולמטה היה די חלש. ד"א מריה הייתה בכמון, התלוננה על אוויר מחותחת ואי יכולת לעבור את ה700. אני שאחרי התקרבות למקום שהאירוע ראיתי מכונית שבא אלייך (היה קשה ביותר לאבד גובה שם), יצאתי לנחיתה ורק עליתי... והאוויר היה סבבה. רק בעמק. על ההר היה לא נעים בלשון המטה. בנחיתה דר מז, שראינו קודם במדורות.
כל טייס חייב לטוס על חופה שאיתה מרגיש בטוח. גונן דיבר על ניסיון, אני מוסיף תדירות. ואיך לבדוק? רק על ידיי רישום מסודר. גם לדעת בת כמה הגברת (מרגריטה לדוגמה) וגם כמה אני באמת טס... ואם יש ירידה משמעותי בשעות טיסה שיכולים להכניס אותי לחלודת יתר. קסדה, הגנות, שמיניות ולהמריא שהתנאים מתאימים למקום כבר דיברנו. בנקודה אחרונה היה פשלה גם שלי כנראה.....
« עריכה אחרונה: December 16, 2015, 11:08:20 am על ידי רולי »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : December 16, 2015, 06:34:49 am »
אבי לשאלתך - בדקתי את החופה . אין קשרים, אין פגיעות/קרעים בחופה , אין חול או אבנים . ישנו מיתר דק אחד שנקרע וכרגע בתהליך החלפה ( מיתר אורגינאלי מוזמן מול niviuk )

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : December 16, 2015, 12:03:07 pm »
אילן אני ממש שמח שנגמר כמו שנגמר, היה לי כמה דקות שחשבתי על דברים נוראיים עד שענית לי שאתה בהכרה... וגם אז לא באמת הייתי רגוע עד ששמעתי שאתה בסדר ברכב...

באמת כל הכבוד על התחקיר, ועל הנכונות לשתף.

אני לא מסכים עם הקביעה שהתנאים לא התאימו לטיסה, אני מסכים שהם היו מערבולתיים, אבל לא יותר מימים מערבולתיים בכל מקום אחר, וראה הערתו של רולי על הדיווח ממריה שהתלוננה על אוויר מחותחת בכמון.

גם אני כמוך חיכיתי ואפילו ביטלתי את הטנדם הראשון, אבל את השני עשיתי לאחר חלון באמת ארוך ומכובד של משבים בכיוון.
גם באוויר לדעתי לאוויר היה רכיב דרומי משמעותי ביותר (לא נתווכח על דרום מזרחי או מזרחי דרום מזרחי כי לא נצא מזה).

בנוסף האירוע קרה מעל או בגובה הרכס כך שלא נכנסת ישירות לרוטור. ניתן לטעון שהרכיב המזרחי גרם לטרמיקות להיות מערבולתיות יותר, אבל שוב, לדעתי בהחלט במסגרת המגבלות.
שכל מי שהיה באותו היום באוויר ישאל את עצמו, "אם כולם היו ממריאים בחלון הסביר, והתאונה של אילן לא הייתה מתרחשת, אם עדיין היו זוכרים את היום הזה באופן חריג או סתם כיום דיי מערבולתי?"

בנוסף גם בעניין של תפעול האירוע אני לא משוכנע, אני ראיתי רק את סוף האירוע והפגיעה, אבל התיאור שלך מאוד לא מספק, אני מאוד אשמח לראות את הוידאו, דבר איתי באופן פרטי אם אתה מעדיף.

מה זה "•   תגובת יתר שעצרה את הטלטלות והכניסה לספין"? "טלטלות" זה מונח מאוד לא ברור, תגובת יתר מכניסה לספין ולא עוצרת כניסה לספין.

"•   שתי שנית של ספין לטובת כוונה שינוי כוון" שוב מאוד לא ברור, בשביל שיהיה ספין צריך חלק מהכנף פתוח וטס, האם היית במצב טיסה, עם נטייה לצד מסויים? כניסה לאוטורוטציה\ ספירלה?

אתה נוטה לחשוב כרגע שמשיכת הברקס הצילה אותך, ואני חושד שהיא גרמה לתאונה.

בנוסף לדברים שאמר גונן וכו' כמו שאמרתי לך בטלפון ייתכן ורתמת ישיבה הייתה גורמת לך להיות מיושר יותר עם החופה ואז אולי להבין יותר בקלות מה מצב החופה ולאן אתה טס או לא טס ומה כדאי לעשות או לא לעשות.

לגבי שעות טיסה, ובחירת מצנח- שעות טיסה רבות בהרים עוזרות להכיר את האוויר, ללמוד למנוע קריסות וכו' אבל הם לא עוזרות בכלום בנושא של מצבי חירום.
לדעתי צריך להפריד בגרף האישי בין הידע והכרת האוויר והידע והכרת המצנח.
אם אתה לא עושה מידי פעם ספירלה מתונה בתנאים נוחים, סביר מאוד שבכל כניסה לספירלה לא רצונית תבהל מהעוצמות ותגיב תגובת יתר.

(כמובן שגם זאת לא חותמת של 100% והסיכון תמיד קיים, וגם אני מחר יכול לחטוף מסיבות אלו ואחרות...)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : December 16, 2015, 07:10:22 pm »
אבי למצנח הזה אין נטייה לקשרים יותר ממצנחים אחרים עם חוטים דנטליים, גם לחוטים הדנטליים אין יותר נטייה לקשרים ממיתרים אחרים פשוט יותר קשה לראות אותם, ולכן צריך יותר תשומת לב.

צוק אני לא חושב שרתמת ישיבה הייתה נותנת יותר "להבין את המצנח", רתמת שכיבה משדרת הרבה יותר ברור מה קורה. מה שכן כל מי שטס עם רתמת שכיבה צריך לסגל לעצמו את ההרגל של קיפול רגליים  זריז כשיש קריסה גדולה למנוע טוויסטים. יתכן וחלק גדול מהתחושה של "נזרק לכל הכיוונים" היה כי הרגליים נשארו ישרות.

לגבי מה שנאמר על המצנחים המתקדמים, אני חושב שמי שלא טס קבוע לפחות 50 שעות הרים (תרמיקות) בשנה גם אם יש לו הרבה שנים ושעות ברקורד יתקשה לשמור על חדות הטיסה שנדרשת למצנח C.
כשהכל רגוע ולא קורה כלום זה יכול להרגיש סבבה אבל חדות הטיסה נמדדת בתגובות בארועים החריגים לכן זו יכולה להיות תחושה מטעה שאתה מרגיש סבבה על המצנח.
מסכים עם צוק, מדי פעם ספירלה לא צריך חזקה מידי רק להכיר את הכניסה והיציאה. והייתי מוסיף גם מידי פעם ווינג אוברים (בגובה לא ברכס), ווינג אובר גדול מכיל בתוכו את כל האלמנטים של טיסה אקטיבית ומייד יראה לך האם ההטסה האקטיבית שלך מספיקה למצנח או לא וגם יחדד את התגובות שלך עם המצנח לרמה שהוא דורש.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #15 ב- : December 16, 2015, 08:49:34 pm »
צחי כמובן שזו הייתה כוונתי, יותר קל להבין את המצנח כשאתה לא בטוויסט :P

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #16 ב- : December 16, 2015, 09:01:27 pm »
אילן, תודה על השיתוף. שמח שעוד נזכה לשמוע את קולך הענוג.

הציוד: (תקנו אותי אם אני טועה. אם נכתב כבר ופספסתי - מתנצל על החזרה)

מצנח: ארטיק 4 של ניביוק, EN-C
רתמה: ג'יני רייס של ג'ין
קסדה: קלאוד צ'ייסר של עפקו
רזרבי: לא יודע, ולא בטוח שרלוונטי במקרה זה.

בנוגע לתחקיר
ראשית, כל הכבוד על התחקור האישי והפרסום.
אין לי תובנות בנוגע לדרך התפעול שלך באויר ויכול להיות שבמקום ובגובה שהיית, עם קריסה כזו הפגיעה בקרקע היא בלתי נמנעת.
מה שקפץ לי לעין הוא ההתמקדות בבית הטרמיקות. אני מסכים איתך שהשלוחה ההיא היא טריגר דומיננטי ושם כולנו מוצאים את העילוי אחרי ההמראה. בד"כ אנחנו מוצאים שם את העילוי ברוח דרום-מזרחית עד דרומית. אני לא יודע עד כמה מזרחית הייתה הרוח בעת האירוע שלך. אני יודע ששעה קודם לכן הרוח הייתה בעלת רכיב מזרחי משמעותי, דבר אשר הפך את בית הטרמיקות למערבולתי מאוד. אני לא זוכר שראיתי אף אחד מטפס גבוה על טרמיקה שיצאה משם באותו יום (שוב, אולי התנאים השתנו אחרי שעזבתי את בית הטרמיקות).
הנקודה שאני רוצה להעביר היא שאולי סוג של קבעון מחשבתי הוא שגורם לרבים מאיתנו להתעקש על המקום בו אנחנו רגילים למצוא את טרמיקת הבית. ב-90% מהמקרים זה עובד, מפני שאנחנו ממריאים בתנאים סבירים לעמדה. כאשר מדובר ביום עם רכיב מזרחי כ"כ משמעותי בהר הארי, אני חושב שיש מקום לחשיבה מחודשת על התנאים ועל המקומות בהם נמצא עילוי.

בנוסף האירוע קרה מעל או בגובה הרכס כך שלא נכנסת ישירות לרוטור. ניתן לטעון שהרכיב המזרחי גרם לטרמיקות להיות מערבולתיות יותר, אבל שוב, לדעתי בהחלט במסגרת המגבלות.
שכל מי שהיה באותו היום באוויר ישאל את עצמו, "אם כולם היו ממריאים בחלון הסביר, והתאונה של אילן לא הייתה מתרחשת, אם עדיין היו זוכרים את היום הזה באופן חריג או סתם כיום דיי מערבולתי?"

צוק, לדעתי כן, היו זוכרים את היום כ"היום עם המזרחיות". היום הזה מצטרף לעוד כמה ימים בחודש האחרון (לא בכולם הייתי) בהם המריאו (או לא המריאו) בהארי ברכיב מזרחי משמעותי מאוד, מעבר לסטייה המקובלת מקו ההמראה האידיאלי לאותה עמדה. לא בטוח אם היו זוכרים את היום הזה כמערבולתי במיוחד, אם כי אני זוכר רק טיסה אחת אחרת שהייתה לי שם בה בית הטרמיקות הרגיש כ"כ מערבולתי. גם אז המראנו ברכיב כ"כ מזרחי (ובשלג, אבל זה סיפור אחר).
הנקודה שלי היא שבימים בהם אנו טסים עם כיוון רוח לא שגרתי, ייתכנו תופעות לא שגרתיות שרבים מאיתנו לא מודעים להן או לא רגילים אליהן. לדוגמא: טורבלנציה גדולה במיוחד של בית הטרמיקות במזרחיות בהארי.

חזרה לתחקיר. אילן, עניין הטיסה באויר מערבולתי כמו שהיה בית הטרמיקות באותו יום, ובקרבה להר, זהו עניין של מרווחי בטיחות, שכבר דובר פה ואתה מכיר.

מתוך המסקנות שלך, אני מסכים, מקבל ומחזק את חשיבותו של ציוד הגנה אפקטיבי ככל האפשר.
אני מסכים אם המסקנה של טרמול ב"שמיניות" / סרטן על מנת להשאר עם הפנים החוצה מההר. מבחינתי זה מתקשר להגדלת מרווחי הבטיחות (כך אני מבין את זה).

אני לא מסכים עם המסקנה שלך שהתנאים לא היו מתאימים לטיסה בהר הארי. הייתי מנסח אחרת: "התנאים לא היו מתאימים לכולם לטיסה בהר הארי". בין האנשים שהמריאו לפניך ואחריך היו גם כאלו שהתנאים לא התאימו להם. בכל זאת הם המריאו וטסו ו"יצאו מזה".

בנוגע לשאלה הפתוחה שלך על הקריסות:
כמו שאמרתי לך בטלפון, אני מסכים איתך שאין אפשרות למנוע את כל הקריסות. כל כנף, עם כל טייס, תקרוס בשלב זה או אחר.

שמח שאתה עוד איתנו.
« עריכה אחרונה: December 16, 2015, 09:50:48 pm על ידי ira_yifa »
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #17 ב- : December 16, 2015, 09:43:24 pm »
אילן,
הכי שמח שאתה שלם איתנו. שמעתי על המקרה אחרי הנחיתה שלי ונרגעתי רק שהופעת עם הרכב מלקק ארטיק ביציאה מתחנת הדלק בצומת גילון.
התחקור, המסקנות והדיון בהחלט עשויים לעזור לך ולכל הקהילה הזו להימנע או לצמצם אירועים לא רצויים שכאלה.
אריה

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #18 ב- : December 16, 2015, 10:09:49 pm »
אריה השאלה המתבקשת אליך האם היית מגדיר את היום כ"חד משמעית לא מתאים לטיסה בארי"?

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : December 17, 2015, 05:27:55 am »
צוק בחיאת ראבאק - אני ממש לא מבין למה אתה מנסה "לכופף" את הגדרות הבטיחות להמראות בעמדה . הרי זה ברור לנו מה "גבולות הגזרה" - הכוונה לכווני רוח - בכל עמדה ועמדה . הרי זה ידוע לנו מה המשמעות וההשלכות העשויות להיות כאשר חורגים מגבולות המותר ( גם בהמראה , וגם בטיסה בסמיכות להר ). מתוך 25 טייסים שיצאו לטיסה ביום שישי , בתכלס , -6 עברו ארוע בטיחות ( כל אחד ברמת סיכון אחרת)- זה אחוז לא נתפש בכל קנה מידה ונורמה. במקום לכופף את העובדות בא ונחזק את כללי הברזל של הבטיחות, בהם כאשר יש חריגה מהבטיחות -אסור לטוס.
השאלה האמיתית היא לא למה "לא נורא" שיצאנו לטיסה במצב זה ולנסות לצייר עובדה שזה בסדר
השאלה האמיתית היא איך מפתחים חוש אחריות חברתי כללי - שמשפיע על הטייס הפרטי - שזה לא יום מתאים
אבל שנינו יודעים שאין לזה תשובה , אנחנו סוג של עדר .