כתב נושא: חניכים בקורסים - שימו לב ! (גלבוע, הארי, דצמבר 2015)  (נקרא 1655 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק דיסקין

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
להלן הודעות בקבוצת הטלגרם המתייחסת לאירועי יום שישי האחרון 4/12/2015 בגילבוע:
(טעויות הכתיב במקור)

חייב לכתוב משהוא שיושב לי על הלב :
יון שישי , הגענו לגלבוע. היו שני בתי ספר עם חניכים הרוח בעמדה 30 +. רומן מעביר תידרוך, בסופו של התדרוך הוא אומר לחניכים שלו שהתנאים כרגע לא מאפשרים להם לצאת לטיסות . שישבו, ישתו קפה , ויותר מאוחר ייבחנו התנאים שוב . בית ספר שני - ארנון . חניכים רתומים עם ציודים, ארנון מנסה להוציא חניך. פעמים לאחר הנפות כושלות בהם ארנון מתערב לו בהנפה ומושך לו במיתרים שבסופם החופב מתברבשת הוא מחליט שהתנאים לא טובים . ארנון הגיע עם עוזר אך בזמן זה העוזר היה בעמדה למעלה כך שלא היה מדריך מנחית. (להבדיל מרומן שצוק היה מדריך מהחית ןדווח משדה הנחיתה על כוון הרוח וכובטרם הם התחילו פעילות )
מה אני בא לאמר ?? אני זועק !!!!!!בדיוק, אבל בדיוק אותם הטעויות וכאילו כלום לא היה, דם לא נשפך, חיים לא קופחו לחינם . אין עים מי לדבר

והתגובות:

יובל דרורי מצנחים טנדם
לא להרבה זמן. למיטב ידיעתי את הבקשה שלו לרשיון ההדרכה החדש (לפי התקנות החדשות) דחו על הסף.
11:21:13 AM
רולי מצנחים
ובנתיים רולטה רוסי.
11:25:56 AM
Diskin 050-6239054
אילן... אין חדש תחת השמש. יש בית ספר אחד שפועל באחריות ובבטיחות. השאר (ברבים) לא. ראיתי לפני שבועיים עוד "בי'ס" שמוציא חניכים שלא יודעים להניף לבד והמדריך מניף להם. אבל מה חדש ? צריך סבלנות אינסופית בתחביב הנפלא שלנו. גם למדריך. גם לחניך וגם לטייס העצמאי. למי שאין סבלנות ולא מסוגל ללמוד סבלנות שיחליף תחביב. כי חוסר סבלנות הורג בתחביב הזה !

----------------------------
חניכים יקרים -
אין קיצורי דרך !
יש ללמוד להניף עצמאית - ולא לטוס אם לא תוכל להניף לבד.
  הרי שתקבל "הסמכה" לטוס - גם תרצה שמשהוא יניף לך?
יש לדרוש מהמדריך למדוד רוח.
יש לטוס רק שתנאי הרוח מתאימים לרמתך.
בטיסות לימוד צריך שיהיה מדריך מנחית.

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
דיסקין אתה דורש מחניך שלא מבין מה קורה עימו -יותר מידי . הוא נתון להשפעתו של המדריך ובנוסף הוא מאמין שהוא מפקיד את החיים שלו בידיים של אדם שאכפת לו מהחיים שלו . אתה רוצה שהחניך יכתיב במצב זה את התנאים להדרכה למדריך ??? נו בחיאת דיסקין .
את ארנון כנראה לא ניתן לשנות .
מה שניתן לעשות זה ליידע את החניך המסכן שלא מודע למצב המטורף שהוא נמצא בו כי הוא מסר את החיים שלו והפקיד אותם בידי אדם שלמעשה לא אכפת לו אם הוא ימות . הרי זה קרה . אמיר בלץ נהרג לארנון בקורס ביום שישי (לפני שלוש או ארבע שנים - איך הזמן רץ! ). ימים ספורים לאחר מכן ארנון פרסם שהוא מזמין את כולם להנות בקורס גובה - כמה קשה לב ניתן להיות.עד היום לא נשמעה מארנון שום - אבל שום נטילת אחריות על כך שחניך שלו נהרג לו בידיים . הוא העז וטען כי כשהחניך נרשם לקורס הוא חתם על מסמך בו החניך "מודע" לסכנות ושמסיר מארנון כל אחריות במידה והוא יהרג .אני לא רוצה להרחיב על הנבזות אבל שורה אחרונה לאדם כזה אין לגיטימצייה לקבל אחריות על חיים של אנשים , בפרט לאור העובדה שהוא שם פס על כל דבר אפשרי שיכול למנוע את התאונה הבאה . המסכנים שנרשמים אליו לקורס לא מודעים לכך שניתן גם אחרת ושבבתי ספר אחרים הדברים נראים ומבוצעים אחרת תוך שימת דגשים בדיוק על נקודות התורפה . אי אפשר לדרוש מחניך את מה שהוא לא יודע.
אבל.... מחובתנו , הבוגרים בעלי הנסיון והאחריות , להביא לידיעתם את הדברים , בתקווה שיקבלו את ההחלטה הנכונה בטרם יהיה מאוחר .
אבקשך לפרסם זאת גם בטלגרם

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
אילן,

החניך של ארנון באותה טיסת סולו ראשונה (!) נהרג כבר לפני 5.5 שנים !

ואבי ימין, בטיסת סולו ראשונה לפני 4.5 שנים נפצע במבוא חמה אחרי שהמדריך שלו שכח ממנו אחרי ההמראה !
[זה שאחרי התאונה הוא יצא לחפש אותו בטיסה ונחת לידו לא מסיר את האחריות מכך שבמקום להשגיח על החניך הוא דיבר בטלפון ואח"כ הלך להוציא עוד חניך ]

ואותי, בחצי קורס לפני שעברתי לרומן, הוא היה מוציא ביחד עם עוד חמישה בו זמנית.

אז - צריך שהחניכים החדשים והפוטנציאלים ידעו מי מדריך טוב (רומן)  ומי רודף בצע ומסכן חיי החניכים.

יום טוב וחג חנוכה שמח ובטוח.
« עריכה אחרונה: December 07, 2015, 03:14:49 pm על ידי דיסקין »

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ואתה יודע מה הכי מבאס ? שעושה לי הרושם שזה דו-שיח ביני לבינך לאור ה "תגובות הרבות "

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אילן שים לב למספר הצפיות.

כבר נתקלתי בחניך אחד שהיה בבית של ארנון ומשהו הריח לו לא טוב, אז הוא חיפש קצת והגיע לפורום.
נקווה שכשיגמרו לחלק את הרשיונות יהיה קצת סדר.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק nadavo

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
בתור אחד שהתחיל ללמוד רחיפה אצל "מדריך" אחר אני חושב שהמעט שניתן לעשות זה לקחת את הטלפון של אותם חניכים ולהסביר להם מה זה אומר ללמוד לרחף אצל "מדריך" שהוא לא רומן.
כשאני התחלתי התקשר אליי יום אחד טייס ותיק (שבטח כבר לא זוכר) והמליץ לי להתרחק מאותו "מדריך", אבל כמו שאילן אומר לא הבנתי שום דבר במצנחי רחיפה ולא באמת הקשבתי לו. רק לאחר שכמה אסימונים נפלו לי (כולל תאונה קטנה) הבנתי שאני לא במקום הנכון ועזבתי את אותו "מדריך" למרות ההפסד הכספי.
לא מזמן פגשתי חניך של אותו "מדריך" והחלטתי לספר לו את הסיפור שלי כדי שהמקרה שלי לא יחזור, הוא תיאר לי את אותם "חוויות" גם אצלו בשיעורים. ייעצתי לו כפי שהייתי רוצה שייעצו לי אבל בסופו של דבר זאת החלטה שלו מה לעשות או לא לעשות עם זה. אותו בחור, בדיוק כמוני, כלל לא הכיר את רוח הקודש ואת הטלגרם ככה שלכתוב את זה פה זה לא רלוונטי לרוב המקרים.
שורה תחתונה, כמו שאילן אומר, מחובתנו, במיוחד אלו שחוו את זה על בשרם, להציג לחניכים אלו את כל המקרים, העובדות והדרכים לצאת מזה בשלום, אפילו במקרה של הפסד כספי, שברור שלא רלוונטי במקרה הזה.

« עריכה אחרונה: December 21, 2015, 05:42:24 pm על ידי nadavo »