כתב נושא: להמראות יותר בטוחות רצוי לראות הסרט הזה ולזהר +המראה מפחידה  (נקרא 1497 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
להמראות יותר בטוחות רצוי לראות את הסרט הזה ,רצוי לבחון את כל המרכיבים כגון המדרון והרוח,את הריצות של הטייסים והתנהגותם בעמדה ולאף של הגלשנים.לצערי יש שם תאונה שלא אמורה להתרחש !!!  (אחרי 09.00 )(תוצאות :שבר בירך הטייס OK(ציטוט) )
 ויש שם כמה תגובות שכדי לעבור עליהם באתר המקורי בHANGGLIDIHG.ORG 
 יש מה ללמוד ויש לשנן כמה  דברים
    https://www.youtube.com/watch?v=8QajGkbh-Wg

http://www.hanggliding.org/viewtopic.php?t=33304
        נשמח אם  מישהו יכול להוסיף הערות לקדם את רמת הבטיחות .
  + המראה מפחידה ממקום מוזר!!!! חזרה להר !!!!! לטייס שלום!!!

http://youtu.be/m3oR0Hbgipw
« עריכה אחרונה: October 14, 2015, 10:18:20 pm על ידי hasanhang »

מנותק adrian

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
בדיוק הפוך חסן.
להמראות בטוחות יותר צריך לבוא עם ביטחון עצמי.
הסרטים שלך זורעים אימה והססנות.

כמובן, בטחון עצמי צריך להישען על יכולת.

כשאני עומד לפני המראה, אני חושב על מה שונה הפעם מהפעמים הקודמות כדי להביא את ההמראה הטובה ביותר בתנאים הנוכחיים.

לגולש מתחיל, כל הסרטים האלה רק יכולים להפריע לריכוז.

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
 אני מתנצל ומבקש סליחה אם זה משפיע בצורה שאתה מרגיש אדריאן !!!
  אני מצידי קיוויתי שמישהו אחר (ממני) יראה ויצביע על הדברים וינתח את המתרחש, יזהיר מכמה דברים  כגון רוח צד ועוצמת רוח במדרון לא הכי אידיאלי ויעודד ריצה טובה וארוכה כמה שיותר ויסביר למה ,כמוכן להקפיד על שמירת אופק וזווית אף של הגלשן במהלך הריצה בהמראה  (ולכן ביקשתי לעקוב אחרי התגובות על הסרט מבחינת אוויראות)
   ,כמו כן בסרטון השני אני רואה את הבעיתיות בהמראה בכזה שטח ובכזה מקום שמיועד לריצת הגולש בהמראה והתוצאה של ריצת הגולש ,  וזה מזכיר לי  מקרה שנוכחתי עם טל בהר הארי ,
  אם הדבר לא ילך לכיוון הנכון  אז אני אצטרך למחוק את הנושא מבחינת הסרטים ,
« עריכה אחרונה: October 18, 2015, 05:09:53 pm על ידי hasanhang »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בארוע חזרה להר נראה שיש רוח צד די משמעותית. הגולש עומד במקום מחוץ לעילוי החזק של הזרימה ומיד כשהוא מתחיל לנע קדימה הוא משחרר לחלוטין את האף שכמובן מזנק הכי גבוה שאפשר. במצב הזה אין לו שליטה כלל על הגילגול וכנף שמאל שיוצאת קודם לתוך העילוי מזנקת למעלה והמצב מעבר לשליטת הגולש.

בסרט הראשון לא היה לי כח לחפש את הבעיות.

מנותק nimi

• מפעיל בובקט מתקדם
למה כולם כל כך שליליים ראבק?

חסן כל הכבוד ותודה על הסרטים

בסרטון הראשון: ברוב ההמראות של המתחרים (והם נראים מיומנים ביותר), רואים בברור את טכניקת ההמראה החביבה עלי, משולש גבוהה מעל הקרקע (ידיים אוחזות כמה שיותר נמוך בצלעות המשולש) ומאפשרות יציאת הגוף קדימה מן המשולש בזמן הריצה.  למעט האחרון, שימו לב לפרט שולי, הרתמה שלו נראית ישנה, כלומר נראה שהוא לא משקיע את כספו בתחום ומכך אולי גם את זמנו.
הוא מתנתק מוקדם מהקרקע כי לא היטיב לצאת קדימה מהמשולש מספיק ולצבור מהירות אויר על הכנף, לכן שקע מיד לאחר הניתוק וירד עד שניתקל במשהו. בדיוק מה שקרה לאורן.

בסרטון השני: גולש לא משכיל להבין שיש רוח חזקה ועילויי חזק היציאה מהרמפה, ורץ בטכניקת רוח בינונית ישר אל תוך העילוי החזק, מה עוד, המשולש מונח נמוך (כלומר אחיזת המשולש גבוהה, כמעט על הצוואר). ברגע שהגלשן נכנס לרוח הוא עלה כלפי מעלה וללא מומנט התקדמות, לכן הגיע מהר למצר הזדקרות והפיל כנף ימין שפגע במיכשול אשר החריף את הפניה ימינה.
הוא היה צריך לעמוד בקצה הרמפה, גלשן אם אף נמוך מספר סנטימטרים מתחת לזרימת הרוח ולשלוח את הגוף קדימה והחוצה בסיגנון המראת רכס ברוח חזקה.

מנותק nimi

• מפעיל בובקט מתקדם
תוספת להמראה ברוח וברכס, המראה בהצפה, ראה סרטוני חגי עציון בבית ינאי. הגלשן מצוי בתוך זרם האוויר ובמצב הצפה שנייה או שתיים לפני שחגי צועד קדימה אל היציאה החוצה. הגלשן צף על שלושת הנקודות המהוות צירים, רצועת התלייה המתוחה, ושתי הידיים שמן הסתם אוחזות נמוך בצלעות המשולש (משולש גבוהה מעל הקרקע).
ואיך תדעו שכך נכון לעשות? תשאלו את חגי:
בן כמה הוא
כמה המראות כאילו הוא ביצע
וכמה פעמים ב20 שני האחרונות הוא פישל בהמראה