כתב נושא: בהקשר תאונת נדב - אחרי השלכת מצנח - מה עושים?  (נקרא 1555 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
מהסרט של נדב אפשר לראות שאחרי ההשלכה הוא במצב שכיבה ביחס לקרקע כשהוא מחזיק בצלעות והרגליים על הספיד בר.
אלי יקירביץ הפנה את תשומת ליבי לעניין וטען שהרבה יותר בטוח להגיע למצב שעומדים על צלעות הצד בתנוחת עמידה ביחס לקרקע.
השאלה לנדב היא למה נשאר במצב שבו רואים בסרטון , מצב בו הרגליים לא עוזרות לספוג את אנרגיית הנפילה בצורה מדורגת . במצב זה נראה שהסיכון להפגע בצורה קשה עולה.
בנוסף - נדב, אם יש לך טרק של הטיסה עם נתוני ההנמכה - יהיה מעניין לקבל אותם.

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
 לחגי שלום ולכולם !!!!
 אני עקבתי אחרי נדב בסרטון ושמתי לב למשהו ואני מקווה שאני לא טועה
 ראיתי את נדב שהתכוון לשים את שתי הרגליים על צלע הבסיס אבל הוא הסיס ומשך בחזרה את רגליו .
  הנחתי שהיה לו סיבה שהוא דווקא לא רצה לספוג את המכה ברגליו בו זמנית עם המשולש  והעדיף להקריב את צלעות הצד
 כבולם ראשוני . לפי דעתי האמפקט יעבור אל גופו של נדב דרך רועצת התלייה והרתמה .ידוע לי על נוהל בצנחנים שנקרא פיתול חצי בורג בזמן המפגש עם הקרקע אשר מכופפים את הגוף והברכיים ומסובבים את הגוף כמו בורג בזמן המגע עם החלק הקדמי של כף הרגליים כשהן צמודות,על מנת להפחית את העומס על גופו של הצנחן .לי לא נראה שיש מקום ליישם את הנוהל הזה במקרה הזה . ולכן אנחנו זקוקים למי שידריך אותנו איך להתנהג במצב הזה .

« עריכה אחרונה: October 09, 2015, 02:04:36 pm על ידי hasanhang »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
האמפקט לא יעבור לגוף דרך רצועת התליה, להפך המטח ממנה ירד כי המכה היא כלפי מטה והרצועה לא קשיחה.

גלגול צנחנים (plf ) מקפלים ברכיים קצת, ומצמידים את הרגליים, הידיים עותפות את הראש והצוור לקבע אותם. נותנים לרגליים הקפופות לספוג את המכה והגוף נזרק לגלגול אחורה שבולם את יתר האנרגיה. הגוף אינו מפותל.
הבעייה עם גלשן שאין לגולש איך להתגלגל כי הוא קשור לכנף.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אריה יעקבי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
גלגול צנחנים אכן נעשה בכפיפה במפרקי קרסול, ברך, ירך. הרעיון הוא שהאימפקט יתארך ויתמשך לאורך זמן וכך שכול האנרגיה לא "תתפוצץ" בזמן מאד קצר ובעוצמה מריבית. ממחקרים נמצא שגלגול שבא לאחר המגע הראשון הוא די מאולץ היות וזמן התגובה במצנח רגיל הוא מאד קצר והרצפה "רצה" בצורה מאד מהירה לקראת הצנחן.
בכל מקרה רצוי להתכדר בשלב זה.
אריה

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
בהקשר לאירוע של נדב :הדבר הזה לא יורד מהמחשבות שלי עד עכשיו וזה אולי בגלל שבין השנים 1986 -1991
   עבדתי במפעל עפקו ביצור והרכבת גלשנים כמו כן קיפול מצנחי חירום . באותו תקופה הגיע אנאטולי בעל המפעל ובישר לי שקיבל מכתב מגולש אוויר באירופה  להודות לי שחייו ניצלו בשעה שפתח את מצנח החירום שאני קיפלתי .כמו כן אחד          הגולשים השתמש במצנח החירום אחרי שנשברו שני קצוות של הכנפיים האחוריות של הגלשן במבוא חמה וזאת מאחר שהשתולל        בהטסת הגלשן על יד משיכות ודחיפות אגרסיביות .כמו כן במהלך אחת הטיסות של אחד הגולשים נפתח מצנח החירום באקראי ללא כוונה והיה שלום לגולש ללא פגיעות חמורות וזה היה במבוא חמה .לי אישית קרה מקרה שהוולקרו של המצנח החירום  התחיל להיפתח בצדדים אחרי שהמראתי בכמה דקות ואז החזקתי יד על הבטן חזק שלא יפתח המצנח ויד את הבייסבר לניהוג  עד שנחתי .       ויש לי שתי שאלות האם במקרה של נדב היתה תנועה אופקית מהירה של נדב +הגלשן+המצנח?.ושאלה מה היתה מהירות האנכית שלהם כלפי האדמה?.המשך אם יש !!!
     ->Russian pilot broke the glider in the air while looping
https://youtu.be/yD8nTyiV0Sg
Read more: http://www.hanggliding.org/viewtopic.php?t=33503#ixzz3oNQXYRcQ
« עריכה אחרונה: October 13, 2015, 09:33:26 am על ידי hasanhang »

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
 הנה מקרה שטייס "משתולל" שובר גלשן ופותח מצנח  וניצל ,

ויש תיעוד גם ממצנח רחיפה

->Russian pilot broke the glider in the air while looping
https://youtu.be/yD8nTyiV0Sg
Read more: http://www.hanggliding.org/viewtopic.php?t=33503#ixzz3oNQXYRcQ
   שלום לטייס !!! אחת התגובות תוהה איך הקראבינה החזיקה מעמד(הועמסה) מפתיחת המצנח ,עוד סיבה לשקול קראבינה נפרד לחבר לרתמה .
« עריכה אחרונה: October 12, 2015, 09:24:42 pm על ידי hasanhang »