כתב נושא: המשך בנושא דיווח  (נקרא 968 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
המשך בנושא דיווח
« ב- : September 19, 2015, 07:29:45 pm »
    ג) בתארוך11/6/2005    במהלך נחיתה, ולפני זה  בניתי לעצמי טכניקה למשוך חזק ולצבור מהירת  ובגובה מטר וחצי להתחיל לשחרר    למען הצפת הגלשן בגובה נגיעת הרגליים ברצפה ולדחוף חזק בכדי להגיע לעצרית הגלשן בפליר מאונך ונפילה על הרגליים וזה עבד יפה והייתי מרוצה מעצמי,אבל ביום הזה לא הספקתי להתחיל לשחרר והנה אני והגלשן (סנטנה) ממשיכים לעבר האדמה נגיעת הביסבר באדמה ואחר כך שתילת האף ,ידיים נשמטו מן המשולש ראש פוגע בקיל עם הקסדה כמובן בחוזקה!!!!  ללא פגיעה או נזק גופני אבל המגן של הסנטר נשבר תוך כדי פגיעה באדמה!!!!
   ההנחה שלי, בשניות האחרונות הייתי בסינק ללא מודעות ( או גורם האנרציה)  ומאז אני נזהר לעשות את הטניקה הזאת
  בימים מאוד טרמליים בתבור במיוחד, 

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
בעניין: המשך בנושא דיווח
« Reply #1 ב- : September 19, 2015, 08:40:12 pm »
קודם כל כל הכבוד על הדיווח,אני בתחילת דרכי למדתי המון מלקרוא פה דיווחים וניתוחים.
בוא נתחיל...
אף פעם אל תמריא כשיש משהו שעלול להפריע להמראה,לא גולש שעומד ליד הכנף ומייעץ ולא גדר ש ״אולי אני לא יפגע בה״.
רק עוזר באף,לאחר שהוא שיחרר אותך תן לו להתרחק ותעמוד כמה שניות לבד,תתאזן ותצא,אם אתה לא יכול לעמוד רגע לבד להסתכל לצדדים ולהמריא אז זה אומר שאתה לא מוכן להמריא.
בתחילת הדרך יש איזה רצון לרוץ מהר ולהמריא שלא יתפכשש כלום,קח את הזמן,תנשום,תתרכז ותמריא כמו שלימדו אותך.
אתה יכול להיות אלוף הטרמיקות והקרוסים אבל אם אתה מפשל המראה ונחיתה זה לא שווה כלום.
נחיתה-
פשוט תעשה כמו שירון לימד אותך והכל יהיה בסדר.
הקפה מסודרת,זיהוי כיוון הרוח,כמובן הגעה בגובה מתאים לכל זה,פיינל ארוך ומסודר.
עדיף לנחות באמצע השדה וללכת דקה בשמש מאשר לנחות לתוך עץ או על הכביש.
לי למשל הייתה בהתחלה בעיה עם נחיתות,המון צלעות עקומות ונחיתה בשדות תירס,לכן כל פעם שהייתי מגיע לעמדה והרוח הייתה חלשה הייתי ממריא לגלייד,המראה ונחיתה בתנאי רוח חלשים זה אחלה אימון.

בהצחלה בהמשך ועדיף שתפרסם סרטונים כי ככה אפשר לנתח את מה שקרה בצורה הכי טובה
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק נולד לעוף

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 20, 2015, 08:16:03 am »
ג'ני, שים לב לתאריכים של האירועים שהוא משתף. ירון לא לימד את חסן. הוא מהוותיקים בספורט (רק לא טס הרבה ).
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : September 20, 2015, 10:05:48 pm »
הטסה היא עניין של רגש וביצוע תמרונים מוגזמים לא מתאים למי שאינו מקצוען.
הטכניקה של משיכה בנחיתה היא טכניקה נכונה אבל כמו כל דבר גם את זה צריך לעשות נכון ולא בצורה מוגזמת.
משיכה, צבירת מהירות תוך כדי הנמכה מהירה לקרקע ותחילת הקטנת שיעור ההנמכה בגובה 2 מטר כדי להנמיך לגובה 50 סמ בקצב איטי יותר ונשלט.
אם התחלת את המשיכה לפני מפל הרוח (שצפוי באזור3-10 מטר ...תלוי במקום) אז בכניסה למפל הרוח שיעור השקיעה יגדל משמעותית. לכן כאמור צריך להיות עם מספיק רגש על הצלעות ועם הבנה מתי צפויים לוות את מפל הרוח. כמי שנוחת בטכניקת הצלילה לקרקע ובצורה די אגרסיבית אני יכול לאמר שנדיר מאד להשתל בקרקע בגלל הטכניקה. זה כמע  קרה לי פעם אחת בלבד בהחיתה בבארותיים אחרי קרוס מזיכרון שאפילו לא הספקתי לעבור משכיבה לעמידה (תוקן)  ומצאתי את עצמי דוחף עד הסוף את הספיד בר במצב שכיבה. הסיבה לנפילה של כ 7-8 מטר תוך שניה שקרתה לי היה מפל רוח חזק שנגרם עקב שדירת עצים שהיתה לפחות 100 מטר ממני ושלא ציפיתי שתייצר כלל מפל רוח במרחק הזה. היום אני כבר חכם יותר.
« עריכה אחרונה: September 21, 2015, 10:58:48 pm על ידי חגי »

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 21, 2015, 02:38:23 pm »
     סליחה  חגי !!!! אולי התכוונת משכיבה לעמידה  ,ולא מעמידה לשכיבה !!!!
     תקן אותי אם אני טועה

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 21, 2015, 03:50:13 pm »
  חריגה מהכללים וההנחיות!!!!
  אבל ללא כוונת תחילה ,???!!
 זה היה בתחילת דרכי בגלישה ואין לי תאריך מדויק  ואז הרבה דברים לא היו ברורים כחד וחלק ,אם אני לא טועה היה אסור לנו לעבור את הכביש המפריד בין כפר תבור לאתר הנחיתה הצפוני .הכוונה אסור לעשות קרוס ,שזה היה לי מוזר איך עושים אותו.
  אני היתי בדרכי לנחיתה באתר הצפוני כי לא יכולתי להשאר יותר זמן באוויר ,פשוט לא היה עילוי או שלא הייתי מספיק מיומן לכך .זה היה בין 3עד 5 מטר מהקרקע והנה טרמיקה מתחילה להרים אותי. אנני זוכר בדיוק אם זה הוואריו שבשר לי על הטרמיקה או לא ,והתחלתי לעלות ולהסחף לכיוון הכביש בגובה בין 50 ל70 מטר להערכה מינימלית ועברתי את הכביש ואת אחרון הבתים אז בכפר תבור  ולא ידעתי ולא תכננתי שום מהלך ופשוט נתתי לטרמיקה לקחת אותי.בסופו של דבר הגלשן נכנס לסינק או שזה היה מפל רוח  ברוח גבית  והנה אני בשלב דחיפה בתוך ואדי קטן מלא צמחייה,אנני יודע אם מתחת לצמחייה היה מים שהיה יכול להיות מסוכן עבורי ?? והתמונה שאני זוכר אותה ,שתילת אף עם צלע אושתיים שבורות.ומאז אנני מעיז לעשות דברים ללא תכנון ,לפי מיטב הבנתי !!! הזהרו גולשים חדשים וצערים ,תבררו כל דבר , תתיעצו ותשאלו כל השאלות למען הבטיחות !!!!!!!!!!!!!!!!.תשמרו על הכללים וההנחיות!!!.