כתב נושא: דיווח על מקרים חריגים למען הבטיחות  (נקרא 787 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק hasanhang

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
דיווח על מקרים חריגים למען הבטיחות
« ב- : September 19, 2015, 05:57:57 pm »
  אני מודה לחגי על היוזמה להמליץ לדווח ולפרסם מקרים ובהם גולשי אוויר מעורבים בתאנה או קמעט תאונה ,
   אני באופן אישי מקפיד לציין בספר יומן טיסות כל דבר חריג או לא נוח בהמראה ,בטיסה ובנחיתה .
    לרוב המקרים אין לי צילום של הדברים , הנני מתכוון לפרסם אותם על מנת להפיק לקחים ולשנן כללים בתקווה להעלות את רמת הבטיחות ,בחלק מן הדברים אני אפרש את הנסיבות לפי הבנתי ואם למישהו יש לו הסבר אחר הוא מוזמן להעלות אותו ,
  כמובן אני אעשה את זה בקצב שאני יכול ולפי רמת הסיכון,
   א) מקרה אחד בתבור במהלך ריצה פגעתי בכנף של הגלשן באחד הצעירים ,הסתובבתי 180 מעלות,אף למעלה,קיל וכנפיים על הרצפה צלעות בסדר  ,לא היה נזק  והמראה בשנית הכל בסדר  ונחיתה רגילה ,
  ב) מקרה  אחר במבוא חמה בתאריך 16/9/2006,אולי חמור, עוד פעם בקשתי מבחור להתרחק מקו הכנף הימנית של הגלשן (סנטנה) והוא התרחק אבל לא מספיק ריצה ,סיבסוב והשתלת אף בקרקע ,{מצלמת ווידיאו על הקיל} עיקום צלע !!!
 מה עושים מיישרים צלע ומכניסים מוט ברזל מלא עבה שהוכן מראש בתוך הצלע המיושרת לתת חיזוק שלא יקרוס בטרמיקות,

מנותק ira_yifa

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בעניין: דיווח על מקרים חריגים למען הבטיחות
« Reply #1 ב- : September 19, 2015, 08:46:00 pm »
נשמע לי שיש לך טעות חוזרת של הערכת המרחק של מכשולים מהכנף. אולי כדאי להגדיל את מרווחי הביטחון, גם אם אנשים אחרים מתעצבנים עליך.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 20, 2015, 07:39:29 am »
היי חסן,
דבר ראשון, סחתיין על הפוסט.  אכן מהלך שתורם לכולם. גם לטייס המתחקר את האירוע,  וגם לשאר הגולשים, הלומדים מן התחקור ..
ברשותך, אגע קודם בעניין החמור יותר בעיניי- ישור הצלע
שמע, אני זוכר שבשנים עברו אנשים יישרו צלעות וטסו... זו הייתה תקופה של מודעות נמוכה מאד לכמה זה לא תקין. לא משנה מה אתה דוחף פנימה!.
כיום, אין מצב(! ) לעשות את זה... תמיד מחזיקים צלע חלופית חדשה (בשנה הראשונה אחרי קבלת הרישיון לקחתי איתי צלע חלופית לכל יום טיסה ). ועם אין לך צלע חלופית במקום, לא ייקרה כלום עם לא תטוס באותו יום.
!!!!!!! לא טסים עם צלע מיושרת!!!!!!!

לגבי האנשים בנתיב ההמראה:
כפי שאני רואה את זה, אין סיבה לאף אחד להיות לפני (או באותו ) קו הכנף שלי.
חייבים להבין מספר נקודות
א' למי שלא עוסק בספורט שלנו (ואפילו לחלק מהמרחפים ) אין בתודעה שכל רוחב ה"דבר" הזה הולך לרוץ קדימה לכל רוחבו + עלול לסתות מהמסלול המשוער +/- מטר ויותר..
ב' גם לטייס, מנקודת מבטו, קשה להעריך האם המרחק מספיק לעבור (וכאמור בסעיף א' אי אפשר לסמוך על הבחור השני שידע ).
ג' בהמראה, המוח שלך אמור להיות נקי מהסחות דעת.

הפתרון שלי הוא שאני מבקש (גם בתקיפות אם צריך ) לעבור אל מאחורי קן הכנף (לפי קו הראייה שלי. כך, מבטיח שהכל פנוי.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : September 20, 2015, 09:51:25 pm »
בהמשך למה שדוד כתב לך ובהקשר לסנטנה.
לפי איך שאתה מספר - "מיישר צלע, דוחף מוט ברזל".....אני יכול רק להמליץ לך לשנות פאזה. אני די משוכנע שהגלשן שלך לא ממש כשיר לטיסה ולא רק בגלל יישור צלע. הגלשן בן 30 שנה לפחות כנראה. אני לא מאמין שהוא בטוח לטיסה.
לתשומת לבך.
« עריכה אחרונה: September 20, 2015, 09:53:51 pm על ידי חגי »