כתב נושא: טכניקה נחיתה בעת חירום  (נקרא 1584 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ארז

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
טכניקה נחיתה בעת חירום
« ב- : July 25, 2015, 05:40:06 pm »
אחת ההרצאות שהעביר דניס בנוגע למצבי חירום מתייחס למצב שבו לא ניתן להוציא את הרגליים מהריתמה, בדר''כ קורה כאשר הריצרץ נתקע או שהחוט נקרע. במצב זה יש להגיע לנחיתה בשכיבה כאשר החלק האחורי של הריתמה משתפשף בקרקע כאשר יש לדחוף בהדרגה את בייס כך שישמר המגע עם הקרקע עד למצב מקסימלי. דבר זה גורם להאף של הגלשן להיות בזוית גבוהה ומונע את נפילת האף.
מצורף סירטון שמדגים את הטכניקה.
בנוסף הטכניקה מתאימה גם למצבי חירום נוספים כמו שדה נחיתה עם רוח מחוטחטת שמקשה על שליטה על הגלשן ונחיתה במים.נחיתה על הבטן

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
בעניין: טכניקה נחיתה בעת חירום
« Reply #1 ב- : July 25, 2015, 10:50:50 pm »
שינסה לנחות ככה בשדה התחתון של מבוא חמה...

ד״א בהרבה רתמות היום יש מערכת סקוצ׳ שמתחברת לרוכסן במקום התפר.
ספריי סיליקון בריץ׳ רץ׳ או אקדח אוויר עליהם אמור למנוע תקיעה של רתמה.
בנוסף גם פתיחת הרתמה ברגע שהחלטת על נחיתה יכולה למנוע הרבה בעיות בנחיתה,מכיוון שיש לך זמן לפתור כל בעיה שיכולה לצוץ
« עריכה אחרונה: July 25, 2015, 10:54:41 pm על ידי ג'ניה הערדניק »
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : July 26, 2015, 10:48:57 pm »
נראה לי המלצה מאד לא טובה לאופציה הארץ ישראלית.
בסרט רואים שאין בכלל פלייר והגלשן מחליק על הקרקע המוריקה. אצלנו רב הסיכויים שהקרקע תהייה רגבית וללא מיורקת.
לכן ברגע פגיעת הספיד בר בקרקע תהייה עצירה מיידית או שבירת ספיד בר .

לי אישית היתה נחיתה לפני כמה שנים עם רתמה סגורה בשדה שמשמאל לכביש ממש לפני צומת הכניסה לשרונה. הטכנירה היתה טכניקה רגילה  עם פלייר מאד החלטי. בשונה מהסרטון מצב הגוף היה הרבה הרבה יותר זקוף והידיים היו מוכנות על ה 2/3 העליון..
גם לגבי אוויר מכבסתי לא ממליץ את הטכניקה הזאת שבה אין שליטה טובה על ציר הגלגול שהוא הבעייתי ביותר במצב רוח מחותחת.
גם לגבי מיים אני לא רואה שום סיבה להשתמש - שוב מאותה סיבה שברגע שהספיד בר יגע במים הוא יעצר ואם מגיעים עם אנרגייה קינית מיותרת פשוט הגלשן ישתול אף קדימה שזה נראה לי לא התסריט האידאלי למים.

מנותק ארז

• משחק בארגז החול
« Reply #3 ב- : July 27, 2015, 11:24:46 am »
הבהרה, מה שנוגע בקרקע ומשמש כחיכוך ושריפת האנרגיה הוא החלק התחתון של הריתמה ולא הספייד בר. יש לדחוף באופן הדרגתי את הספייד בר ולשמור כל הזמן על מגע עם הקרקע, דחיפה חזקה תגרום לניתוק מהקרקע ושתילת אף.
הפעולות והתגובות במצבי חירום יש לשמור אותם בארגז הכלים ולשלוף אותם בעת הצורך. בנוסף חלק ממצבי החירום כמו נחיתה בשדה שיפוע עם צד או במעלה גבעה ניתנים לתרגול אך רצוי שיתורגלו באופן הדרגתי.
מילה אחרונה לגבי דניס פייגן, אדם בעל ניסיון של למעלה מארבעים שנה בתחום, כתב את רוב הספרים שעל בסיסם למדנו כולנו, ממליץ בחום לקבל את הנחיות שלו.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : July 27, 2015, 01:46:42 pm »
ארז יפה אמרת - ארגז כלים
החכמה לדעת איזה כלי לשלוף מתי והיכן
לנחות בשדה לא מיושר בטכניקה הנ"ל לדוגמא תסתיים כנראה בפגיעת הבייסבר למרות הנסיון לשמור אותו באוויר .
ממליץ לכם להתאמן על הדברים שלמדתם כשזה עוד טרי , אבל בזהירות ובהתאמה לשטח

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : July 27, 2015, 10:28:22 pm »
ואני מציע ליישם שכל לפני שקונים המלצה של מומחה.
ברב הנחיתות שראיתי בארץ של רב החברה - הם כלל לא מצליחים לשמור על גובה קבוע מעל הקרקע בשלב ההצפה כך שכל הרעיון לא כל כך ישים למעט לחברה הממש טובים.
שנית- החיכוך רק מאיץ את קצב שריפת האנרגיה ובשל כך נקודת הפלייר באה מהר יותר ובצורה חדה יותר- שוב , זה דבר שרק מסבך את הנחיתה ולא עוזר לה! זה כמו להוציא מצנח עצירה קטן.
ארגז הכלים הכי טוב הוא הכרת התאורייה . ניסיון מוסיף המון.
המלצה שלי- ממש לא לנסות את זה.