קצת מהתובנות שלי:
- עשיתי קורס SIV. אין ספק שהוא נתן לי המון. הבנתי כיצד מתנהג המצנח בכל מצב כזה, כיצד הוא מגיע אליו וכיצד יוצאים ממנו. אבל..... ויש אבל גדול מאוד! זה קורס, בתנאי מעבדה, כשמתרגלים מראש מה יהיה, המדריך איתך בקשר ואתה מאוד גבוה. המציאות שונה. השאלה הנשאלת היא - האם כשאני אעשה טעות ואכנס למצב של ספין, בגובה נמוך, בפתאומיות וללא הכנה מוקדמת, אצליח בשבריר של שניה לעשות מה שלמדתי בקורס, או שמתוך בהלה אעשה עוד טעות שתחמיר את המצב???!!! אין לי תשובה ברורה, אבל אני בטוח שלא בכל פעם אעשה את מה שצריך. וכשלא אעשה, כנראה אמות או אפצע קשה.
- אנחנו עוסקים בטייס. המצנח הוא כלי טייס. בחיל האוויר בוחרים בפינצטה את החניכים, ומנפים את רובם עד שנשארים אלו שבסוף יהיו טייסים. אצלינו אין ניפוי! כל מי שרוצה, טס. גם מי שאין לו את התכונות, האופי והיכולת להיות טייס. אז הטבע עושה ניפוי משלו......
- לפי הסטטיסטיקות שאריה פרסם, לא הייתי צריך להיות באף הלוויה של מרחף. הייתי כבר ב 5 הלוויות. אל תקשיבו לאף טיפש שטוען בלהט שהסטטיסטיקה איתנו (אריה, כמובן שאינני מתכוון אלייך, גם לא אלייך צחי). הסטטיסטיקה מאוד נגדנו.
גונן- גם אני הייתי מכור. נגמלתי. תאמין לי שיש חיים אחרי הרחיפות, ותתפלא, הם לא פחות טובים. זה הכל בראש והכל עניין של החלטה. מכרתי הציוד, מצאתי תחליפים, אמנם פחות אדרנלין אבל הרבה יותר כייף וכושר ובטח לא פחות פעילות חברתית, וסביר שלא אצטרך ללוות אפ אחד בהלוויה. אם אתה רוצה לפרוש, דבר איתי ואסביר לך איך עושים זאת נכון.