מועתק מהפייסבוק:
https://www.youtube.com/watch?v=kz4IE738BVgAriel Gur
מה הוא עושה ב5:25?
27 June at 23:59 · Like
Tzuk Guttman
כנראה הגיע לטרן פוינט. הם צריכים לדקור נקודות
Yesterday at 00:03 · Like · 1
Ariel Gur
האמת שדילגתי לשם כי מישהו כתב בתגובה, אבל הוא מחזיק את הבי גם לפני... לדקור נקודות זה גם לפי גובה?
Yesterday at 00:05 · Like
Tzuk Guttman
אתה מערבב כמה שאלות נראה לי...
כשטסים על ספיד בר הם מחזיקים בבי כדי להמשיך לשלוט במצנח במקום הברקסים.
כשהוא הגיע לטרן פוינט ורצה להסתובב הוא שחרר את הספיד בר, דפק כמה שיותר מהר 180 מעלות וחזר לספיד בר.
עונה על השאלה?
Yesterday at 09:02 · Like · 1
Ariel Gur
כן, תודה! התכוונתי ללשלוט במצנח במקום הברקסים... סתם כתבתי 5:25 מסתבר
Yesterday at 09:18 · Like
Tzuk Guttman
לי זה פועל טוב גם במצנח אקרו למרות שזה הומצא בעיקר במצנחים התחרותיים עם שתי השורות
Yesterday at 16:04 · Like · 1
Ira Yifa
חשוב לשים לב!
מדובר בשורת המיתרים האחורית ביותר. במצנחי תחרות אלה מיתרי ה-B. ברב המצנחים בשוק מדובר בשורת C או D (תלוי כמה יש למצנח. במנטור, 3 שורות, C. בקארמה, 4 שורות, D).
אני לא בטוח בכלל על כמה אפקטיבי לנסות לשלוט במצנח של 3-4 שורות משורת ה-B. נשמע לי יותר סביר שזו דרך מהירה להגיע לסחרור מאוד מעניין.
Yesterday at 16:23 · Edited · Like · 1
Ariel Gur
האמת שאני לא משתמש הרבה בספיד סיסטם עם האקרו... אני אעבור שוב על השיחה של ספיד+ברקסים ברוח הקודש, נשמע מספיק מעניין עכשיו tongue emoticon
Yesterday at 17:12 · Like
Tzuk Guttman
עירא צודק כמובן לגבי ההערה שנראתה לי מובנת מאליה... השורה האחורית ביותר. לגבי כמה זה אפקטיבי- אפשר להתפלפל שעות על עיוות הפרופיל וכו' בתכלס זה פועל לי מעולה עם המצנח ולא קרוב להזדקרות כי אני עם סס.
22 hrs · Like
Ariel Gur
לי לא מובן מאליו, בחיים לא יצא לי לשאול על זה. גם פאל כתב בתגובות Always B אז חשבתי שאולי תמיד B (לא שהייתי מנסה). אני מניח שמה שזה בתכלס זה היגוי קצת פחות אפקטיבי מבד"כ, אבל שבעצם יותר אפקטיבי אם אתה בזווית של ספיד סיסטם וברקס רגיל עלול לזקר?
22 hrs · Like
Tzuk Guttman
אז טוב מאוד שעירא כתב קודם כל... תלוי למה אתה מתכוון במילה "אפקטיבי". צריך להיות הרבה יותר רגיש מבחינת אורך המשיכה כדי לא לזקר, אז זה "אפקטיבי". מצד שני לפניות זה לא "אפקטיבי" וכמו שראית בוידאו כשהוא רצה לפנות הוא שיחרר את הסס ופנה רגיל (טוב נו, חצי ווינג זה פנייה דיי רגילה:))
22 hrs · Like · 1
Ariel Gur
התכוונתי שהדי יעבוד פחות טוב ויתן פחות תגובה בברקס, ואז אם אתה קרוב לסטול זה טוב כי כאילו ה"ברקס יותר ארוך". אתה אומר כאילו שזה יותר קצר, אבל אתה יכול להיות יותר מדוייק (כמו הרעיון באקרו נגיד)?
22 hrs · Like
Ariel Gur
חח אני לא מבין בזה, זה נושא לפורום
22 hrs · Like
Tzuk Guttman
כן. רק שלפניות זה לא יעיל כי זה פועל יותר כמו מאזנת, שזה ההפך מברקס, שזה כבר נושא אחר...
22 hrs · Like · 1
Ira Yifa
העיוות שיוצרת משיכה של הליין האחורי (c\d, בהתאם למצנחים שאנחנו טסים עליהם) הוא שונה מהעיוות שיוצרת משיכה בברקס. שים לב שהברקס הוא מערכת מיתרים נפרדת מה-D, לא חלק ממנה.
כאשר אתה מושך את הברקס על ספיד סיסטם נוצר עיוות בכנף המייצר 2 אפקטים מנוגדים. מצד אחד העילוי בצד המשוך גדל (לזה התכוון צוק כשאמר שזה פועל כמו מאזנות), מצד שני הפרופיל הופך להיות יותר איטי. מה שאתה מקבל זה פרופיל מאוד לא יעיל (שני אפקטים מנוגדים) שמזדקר יותר בקלות. לכן לא משתמשים בברקסים עם ספיד-סיסטם. מספרים שעל מצנחים עם מנת מימדים גדולה במיוחד אם טסים על ס.ס. ומושכים קצת את אחד הברקסים, המצנח פונה לאט לאט לצד הנגדי. מי יכול להסביר למה? (לא צוק)
21 hrs · Like
Tzuk Guttman
עירא הסכנה בשילוב ברקס עם ס.ס. היא קריסה! כן, לא התבלבלתי. אני מכיר את זה רק תיאורטית, ומעשית בטיסנים, ככה שאין לי מידע מדויק החל מאיזה מהירות\מצנח\משיכת ברקס זה יקרה.
21 hrs · Like
Ariel Gur
גרר הפוך? מלמעלה כאילו?
21 hrs · Like
Ariel Gur
אם אני מושך ספיד סיסטם מלא על האמילי יש לי קיפולים... מה זה אומר חח?

21 hrs · Like
Ira Yifa
אוקיי צוק, גילית לי משהו חדש. למה זה קורה? (אני חושב שאנסה את זה בהזדמנות)
21 hrs · Edited · Like
Ariel Gur
אני מפחד לא להבין חח... תכתבו את זה בפורום!!
21 hrs · Like
Ira Yifa
נעתיק את זה אח"כ לפורום. גם פה זה לא הולך לאיבוד.
טוב שאתה רוצה להבין.
21 hrs · Like
Ariel Gur
סומך עליכם, סטודנטים!