כתב נושא: התייחסות להערה של שלו בשרשור התאונה  (נקרא 190 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גונן גל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שלו העיר בשרשור התאונה של יצחק וזיוה על כך שה"עוזרים" היו צריכים להרוג את במצנח ולא לנסות להוציא את זיוה לאוויר.

בתור אחד מהעוזרים אתייחס שבמבחן התוצאה ודאי ששלו צודק מכיוון שההמראה לא צלחה. אני כעוזר משתדל לעזור לטייס לפי בקשתו, וזיוה בהחלט ביקשה שאעזור לה לקום להבנתי, מתוך רצון להמשיך בהמראה.

אנצל את הבמה להציע לחברים שכאשר יש מרחפים רבים שממתינים בתור להתראה, עדיף ששנים או שלושה לא יירתמו ויעזרו לאחרים לפרוס את החופות ובכך תהליך ההמראה של כולם יהיה מהיר בהרבה וכולם יספיקו להמריא. אגב, כך גם אפשר לעזור במקרים שהמראה משתבשת.

כמובן שהממתינים מתבקשים לשמור מקום בתור לאותם עוזרים שלא יידחפו לסוף התור.

כך אני נוהג ומציע גם לאחרים לאמץ נוהג זה.

« עריכה אחרונה: May 17, 2015, 07:05:24 pm על ידי גונן גל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אם המצנחים של היום שמניפים כלכך קל, מי שלא יכול להניף ללא עוזר כנראה שלא צריך להניף באותם תנאים.
הכוונה למצנחי סינגל לא לעיגון הנוסע בטנדם, וגם בטנדם אם צריך יותר ממעגן אחד שעוזר לנוסע כנראה לא צריך להמריא.

לגבי פריסת המצנח, אם הרוח היא יותר מ5-10 קמ"ש, כבר לא צריך לפרוס את כל המצנח. מספיק להניח את המצנח בפטריה, חשוב מאוד להוציא החוצה את הטיפים לפני שמותחים את המיתרים. ומהמצב הזה לא בעייה לנפח קיר בלי עזרה של אף אחד.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
גונן,
אקדים ואומר שהתייחסותי אינה מכוונת אליך אישית אלא כללית ואל נא תיקח זאת אישית ותפגע.

אני אוסיף ואתקן את המילה "עוזרים" כי לדעתי כאן הייתה עזרה שלא בכוונת מכוון להרוג את הטייסת ואומר שהיה ניסיון "שיגור" לאוויר.
כאילו זה טיל פסיבי שמחכה לשיגור.

אני זוכר פעם במבוא חמה שבשעת שיעור של תלמיד של שימי, שימי עזר לתלמידו להמריא וחברים מסביבי העבירו ביקורת נוקבת על שימי.

אני לא נקטתי עמדה כי אני לא מדריך ומעולם לא עזרתי לחבר להמריא, לא דחפתי אותו להמריא ולא החזקתי לו בריתמה.
אני לא יודע כמה שיעורים החניך נמצא במחיצת המדריך ועד מתי הוא יעזור לו להמריא. באמת אין לי מושג.
אבל לשגר חבר לאוויר בעל 20 שנות ניסיון (אולי) "בכל מחיר" זה יכול להסתיים בהתרסקות ונכות לכל החיים.

במקרה כזה, לא המלצה, אלא חובה היה להרוג את המצנח לקרקע כפי שהעיר שלו.
זה שיש לי פחות ניסיון ועושה גם טעויות, זה לא אומר שאיני יכול להביע את דעתי על מישהו אחר ויהיה ניסיונו אשר יהיה.
« עריכה אחרונה: May 17, 2015, 08:50:08 pm על ידי isaackatzin »

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי,

לא דיברתי על עיגון אלא על עזרה למי שתורו, לפרוס מהר את החופה וכך לקדם את קצב ההמראות.
מניסיוני זה מקדם ונראה לי שגם עירא חושב ונוהג כמוני

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יצחק תן לי לתקן אותך טיפה.

יש הבדל גדול בין מדריך שעוזר לחניך ועזרה לטייס עצמאי. כשמדריך עוזר לחניך החניך מבצע את ההוראות של המדריך. כשאדם כלשהו עוזר לטייס עצמאי להמריא העוזר מבצע את ההוראות של הטייס.

זה נכון גם אם אתה בוחר לעזור למרחף עצמאי, גם אם אתה עוזר לטנדם וגם אם אתה עוזר לגלשן בעמדה.
בעבר שהייתי עוזר למרחפים אחרים להמריא (שהיו מצנחים שדרשו את זה) וגם כיום שאני עוזר לגלשן או טנדם תמיד אומר לטייס לפני "אני לא קורא מחשבות תגיד לי בדיוק מה לעשות ומתי".

גונן סבבה, לדעתי יצא לי לפרוס לאחרים יותר ממצנח או שניים כשאני לא רתום  ;)
(למרות שלרוב אני לא צריך שיפרסו לי)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי,

סבבה

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
לגבי טנדם,רוב הטייסים צריכים 2 מעגנים ..עדיין.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
יצחק,

לו הרגו את המצנח כאשר זיוה ישבה ברתמה עם מצנח מאוזן מעל הראש למרגלות הגלשנים לא בטוח שזה לא היה נגמר בנזק לציוד ולאנשים.

כשגונן ושות עוזרים לזיוה להמריא זה בסדר וזה תקין ואין כל סיבה להרוג את החופה - ההפך הוא הנכון.
זה שאח"כ זיוה מתפקדת לא נכון לא שייך כלל לפעולות של "העוזרים".
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
לא דיברתי על עיגון אלא על עזרה למי שתורו, לפרוס מהר את החופה וכך לקדם את קצב ההמראות.
מניסיוני זה מקדם ונראה לי שגם עירא חושב ונוהג כמוני

עירא חושב ונוהג כמוך וישנם עוד כמה שעושים זאת מדי פעם.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק Shalev054

• משחק בארגז החול
  • Skywalk Mascal4 Blue
יצחק,

לו הרגו את המצנח כאשר זיוה ישבה ברתמה עם מצנח מאוזן מעל הראש למרגלות הגלשנים לא בטוח שזה לא היה נגמר בנזק לציוד ולאנשים.

כשגונן ושות עוזרים לזיוה להמריא זה בסדר וזה תקין ואין כל סיבה להרוג את החופה - ההפך הוא הנכון.
זה שאח"כ זיוה מתפקדת לא נכון לא שייך כלל לפעולות של "העוזרים".

איתי, הכוונה בדברי היתה לשלב שבו זיוה "ישבה" על הקרקע [1:29]. אם החופה היתה נהרגת בשלב זה לא היה נגרם נזק לאנשים, לזיווה, או לציוד.
שים לב שב- 1:34, בעקבות השיגור של השניים שניסו לעזור, החופה נוטה בחריפות על צידה ולמעשה גוררת את זיווה לשיחים. כמובן שחוסר השליטה במצנח הוא גורם מכריע בעניין, אך לדעתי במקרה זה הרצון לעזור רק העלה את רמת הסיכון.
הנפה ויציאה נכונה בהמראה אמורות להיות במצב נפשי רגוע ובשליטה מלאה על המצנח. אם זה לא המצב, עדיף לדעתי להרוג את החופה ולהתחיל מהתחלה.
« עריכה אחרונה: May 18, 2015, 04:49:05 pm על ידי Shalev054 »
------------------------------
See you up there

Shalev A

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
שלו,

השיגור הוא תוצאה של טרמיקה לא שיגור יזום של גונן.

חוסר שמירת הכיוון וההיסטריה על הברקסים (פמפום לא ברור) הם מקור הבעיה של שמירת הכיוון.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא

איתי, הכוונה בדברי היתה לשלב שבו זיוה "ישבה" על הקרקע [1:29]. אם החופה היתה נהרגת בשלב זה לא היה נגרם נזק לאנשים, לזיווה, או לציוד.
שים לב שב- 1:34, בעקבות השיגור של השניים שניסו לעזור, החופה נוטה בחריפות על צידה ולמעשה גוררת את זיווה לשיחים. כמובן שחוסר השליטה במצנח הוא גורם מכריע בעניין, אך לדעתי במקרה זה הרצון לעזור רק העלה את רמת הסיכון.
הנפה ויציאה נכונה בהמראה אמורות להיות במצב נפשי רגוע ובשליטה מלאה על המצנח. אם זה לא המצב, עדיף לדעתי להרוג את החופה ולהתחיל מהתחלה.

לפי סרט הרוח והסחיפה של זיוה הרוח נראית עם רכיב דרומי. הריגת המצנח הייתה מורידה אותו לכיוון הגלשן הכחול או הגלשן הנמצא בדיוק מאחוריה. לא חושב שזה היה פוצע מישהו, אבל זה ניג'וס לא קטן וייתכן והיה נגרם נזק לציוד (המצנח של זיוה).

החופה נוטה ימינה ושמאלה בגלל משיכות ברקסים של זיוה. כאשר זיוה לא מושכת ברקסים בכלל ויושבת על הרצפה (1:29) הכנף מיוצבת יפה מאוד מעל הראש. כל מה שנותר זה לקום ולהמריא.
ב-1:32, כאשר גונן עוזר לזיוה לקום הוא עושה זאת דרך רייזר שמאל. בנוסף, כשזיוה קמה היא מושכת את ברקס ימין. נראה ששני האלמנטים האלו תרמו להפניית המצנח צפונה.
ב-1:34 המצנח מוטה מעט צפונה ואז זיוה נשלפת לאויר. נראה שהיא מתקנת לא רע בתנאי שהיא נשארת באויר.
ב-1:38 זיוה נעמדת על הקרקע והמצנח ממשיך צפונה. אני חושב שבנקודה זו אם זיוה הייתה נשארת ברתמה היא הייתה יוצאת בקלות. העובדה שהיא נעמדה הביאה אותה לעוד טלטול אשר הביא אותה אל הפינה הצפון-מערבית של העמדה ומשם היא יצאה.

אז מה המסקנות שלי?
1. יכול להיות שהיה עדיף אם גונן היה עוזר לזיוה לקום תוך משיכה של רצועות הכתפיים, או של של שני הרייזרים, או של הרייזר הנמצא במורד הרוח.
באופן כללי, כאשר אני עוזר לאדם העומד להמריא אני משתדל להיות במרחק סביר ממנו ובסה"כ במורד הרוח, כך שאם הוא יזדקק לעזרה הוא יגיע אלי ולא אצטרך אני לרדוף אחריו.
2. ברגע שזיוה הגיעה לאויר היא צריכה להיות בשליטה על המצנח. אמנם השליפה שלה לאויר קיבלה זוית מערבית אך היא הייתה במצב טיסה. הנגיעה בקרקע וההמשך לפינה הצפון-מערבית של העמדה (או לשיחים, נראה שזו הופכת להיות נקודת המראה פופולרית) הן תוצאות של הפעולות של זיוה ואינן קשורות לגונן והעוזר השני (לא מזהה מי זה).

אני מסכים עם גונן עם הגישה של עזרה לטייס בהתאם להוראותיו. לכל טייס יש יכולות אחרות והוא צריך עזרה מעט שונה. אם טייס רוצה שיעזבו אותו בשקט שיגיד זאת למי שבא לעזור לו ("עזוב!" \ "אל תיגע!").
הדבר היחיד שאני מרשה לעצמי לעשות בניגוד להוראות של טייס זה להרוג לו את הכנף במצב בו ברור שהוא אינו שולט בה. זיוה ישבה עם הכנף מיוצבת מעל הראש. זה בהחלט לא נראה כמו מצב בו לטייס אין שליטה על הכנף.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.