שלום אנשים,
ראשית, אני רוצה להודות לחגי זיו שהעלה את הנושא.
ולהודות לכל המגיבים, אפילו לאלה שבחרו ניסוחים לאו דווקא ערבים לאוזן.
אני מודע לגודל/חומרת הטעות שלי!
אני מודע לכך שקיבלתי את חיי במתנה בשבת האחרונה!
ובכל זאת, למה עשיתי את זה?נכון, זו היתה הפעם הראשונה שלי בזכרון.
בניגוד למה שניכתב באחת התגובות, זו לא הייתה הטיסה הראשונה שלי עם הריתמה הממונעת.
הראשונה הייתה ב- 30/1/15.
מאז היו לי 12 טיסות (לא כולל זיכרון) עם הממונעת (סה"כ כ- 5 שעות אוויר).
בין ההמראות, הייתה המראה עם מנוע דומם בעמדה 307 (יבניאל).
ההמראה ביבניאל הייתה מושלמת, והתנאים בזכרון ניראו לא שונים בהרבה מיבניאל מבחינת כיוון רוח וזווית המידרון.
כמו כן, הייתה גם המראה זהה ומוצלחת מאוד במבוא חמה.
אכן ידידי תמיר ירדני היה בעמדה והתחנן בפני לא להמריא ואני מנגד, לא לקחתי אותו ברצינות הראויה.
אני כמובן מצר על כך מאוד!
באחת התגובות הזכיר ידידי עומר נאמן התרסקות בגלבוע.
להלן הרחבה במקרה הנ"ל:
ההמראה השביעית שלי עם הממונעת הייתה ב- 27/2/15 בשדה למרגלות הגלבוע. האוויר עמד (0 רוח) וניסיתי את ההמראה הראשונה שלי ללא רוח. משהגלשן לא לקח אותי, ביטלתי המראה ושתלתי את הבייסבר באדמה. צלע אחת נשברה והשנייה התעקמה. אני לא נפגעתי. מאז למדתי שעם ריתמה ממונעת חייבים לפחות כ- 10 קמש במישור, או 0 רוח בירידה.
ולשאלתו של עומר: מדוע לא עשיתי קורס לרתמה ממונעת?
אובכן, רציתי לעשות, אך מסתבר שלא קיים קורס כזה, או לפחות אני לא מצאתי.
אני כאמור לקחתי את הממונעת לפינות חריגות שהיא אינה מיועדת להן.
חשוב לי שהמקרה שלי לא יהווה "יחסי ציבור רעים" לרתמות גלשן ממונעות העושות עבודה נפלאה ומבורכת.
ולשאלה: למה המשכתי לטוס ולא נחתתי מייד?למרות ש"ראיתי את הסוף" בהמראה הזו, בזמן אמת, הרגשתי שהגלשן רק ליטש קלות את צמרות שני העצים, ולאחר הטראומה הזו, הרגיש לי שהדבר הנכון לעשות זה להמשיך לטוס, לוודא שהגלשן טס יציב וללא חריגות ולהגיע לשדה הנחיתה הגדול והבטוח לנחיתה שבין כביש 4 לכביש החוף. כשהגעתי אל מעל השדה וחשבתי לצאת לנחיתה, הרגשתי שהגלשן בסדר, שקיבלתי את חיי במתנה, שעברתי טראומה כזו, שהדבר הנכון הוא לפנק את עצמי בהמשך טיסה מרגשת עם גישה מתמדת לשדה נחיתה בטוח וגובה בטוח (300 מטר) לפתיחת רזרבי אם ידרש.
בדיעבד, ברור לי שגם פה טעיתי טעות גדולה!
ברור לי שהדבר הנכון לעשות, היה לנחות בבטחה בהקדם האפשרי ולנשק את האדמה!
ושוב, בניגוד לחלק מהתגובות של אנשים שמשום מה בוחרים דרך ניסוח שמביאה לאנטגוניזם ולקבלת תוצעות הפוכות מאלה שהתקוונו להן, בניגוד לנאמר בתגובותיהם, אני כן למדתי שיעור ענק! מאז שבת האחרונה, אני מסתכל על ספורט הגלישה האווירית מזווית אחרת ובייראת כבוד אחרת לחלוטין!
ניכתבו תיחקורים כאלה ואחרים בקבוצות הוואטצאפ.
אשמח לתיחקורים נוספים שיישארו כאן בפורום.
תודה,
טל
להלן קישור לצילום ההמראה ביוטיוב:
https://youtu.be/w7lj5dcdAkQ