כתב נושא: אירוע כניסה לענן בתבור 4/4/15  (נקרא 120 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק nadav

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
אירוע כניסה לענן בתבור 4/4/15
« ב- : April 05, 2015, 03:17:11 pm »
מכיוון שראיתי איזכורים בשני שרשורים שונים (לאחד הגבתי בקצרה) אני פותח את השרשור הזה ואשמח לתגובה מצד הטייס אשר מספר לאחרים על האירוע.
יום שבת, בערך ב10 בבוקר עולים לעמדה גרגורי, יוסי, ויטלי ואני. בדרך אנו מדברים על כמה מסוכן להיכנס לענן ועל האיסור המוחלט לעשות זאת בזמן המצאות טייסים אחרים בסביבה. אחנו מזכירים את חוק ה-45 מעלות, אנחנו מדברים על כמה מהר יכול ענן להתפתח וכמה חשוב להיות זהיר גם אם הוא נראה קטן וחמוד.

בערך ב-11 אני ממריא ונכנס לתרמיקה שתיקח אותי עד לבסיס ענן. בדרך למעלה אני רואה את ויטלי מזה את התרמיקה ו"רץ" אליה. כאשר אני מתקרב לבסיס ענן  (בערך מעל הקצה הדרומי של ההר) אני רואה את ויטלי בערך 200 מ' מתחתי ומעל הקצה הצפוני של ההר ואני מזהיר אותו בקשר שהוא נמוך ונסחף לאחור ושישים לב לגובה. בשלב הבא אני מגיע לבסיס ענן וטס לשולים הצפון מזרחיים שלו (מורד הרוח) כדי לזהות את הנקודה הקיצונית ביותר של הענן בה אני יכול לשחק עם העילוי.

בשום שלב של הטיסה לא איבדתי קשר עין עם הקרקע.
אין לי מושג מה ויטלי עשה, לא עקבתי אחריו ולא בדקתי אותו. אם הוא נכנס לענן אחרי כל האזהרות אז אין ספק ששנינו נמצאנו בסכנה ואני מצר על כך. אם טייס ראה זאת מהעמדה ולא חשב שחשוב להתריע על כך בקשר כדי שאנחנו נהיה יותר מודעים לסכנה אז אני מצר גם על כך.

על הצד החיובי של החוויה אספר שבשלב מסויים מצאתי קו עילוי על קצה הענן במורד הרוח שאיפשר לי "לרכס" עליו ולעלות עוד 400 מ' מעל הבסיס ואפילו יש סרטון קצר שבטח ייכנס כחלק מסרטון ארוך יותר שיוקדש לעונת המעבר.
אם טייסים ירצו אוכל להעלות את הקטע בנפרד.

מנותק nadav

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
בעניין: אירוע כניסה לענן בתבור 4/4/15
« Reply #1 ב- : April 05, 2015, 04:27:56 pm »
תיקון מהסתכלות בטרק, כשדיברתי עם ויטלי לא הייתי מעל הקצה הדרומי הייתי באיזור המינזר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: אירוע כניסה לענן בתבור 4/4/15
« Reply #2 ב- : April 05, 2015, 07:30:18 pm »
בשלב מסויים מצאתי קו עילוי על קצה הענן במורד הרוח שאיפשר לי "לרכס" עליו ולעלות עוד 400 מ' מעל הבסיס

"לרכס" במורד הרוח נראה לי מוזר קצת .... אבל אם מצאת עילוי שקוף בשולי הענן ועלית בצידו המזרחי אני לא מתפלא שלצופה מהעמדה נראה שנכנס לתוך הענן כי איבד איתך קשר עין.

וגם מצב שאתה צמוד לשולי הענן וויטלי נמצא בתוכו מסוכן כמו ששניכם בתוך הענן כי עדיין אתם יכולים להיות עשרות בודדות של מטרים אחד מהשני ולא לראות (למרות שאת הקרקע אתה כן רואה.

בזיכרון עלינו בשבת 5 מצנחים בתרמיקה, כשהגענו לבסיס ענן 3 ברחנו לשוליים בזמן. היו 2 שידוע לי שתמיד נכנסים לענן לא משנה כמה מצנחים יש איתם אז מכיוון שלא רציתי להיות זה שיורד על רזרבי יצאתי לשוליים.
לאחר מכן אמר לי אחד מהם "היה מפחיד ש"פתאום" נכנסנו אני ו'השני' לענן". אמרתי "מה כלכך פתאום בזה? כבר שהיינו ב500 היה לי ברור ששניכם תכנסו לענן".
don't fly faster then your guardian angel