כתב נושא: אין הרבה דברים שיותר מפחידים מרזרבי לא מחובר  (נקרא 564 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הוא חיבר את הרוגלו לידיות הניהוג במקום לרצועות.

The reserve parachute use like anti G
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ira_yifa

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
גם העריכה של הסרטון הזה די מפחידה. לממהרים - 6:20, למרות שיש קריסות וטוויסטים גם לפני.
נראה שקצת גדול עליו כל העסק הזה של רחיפה. קושי גדול בהתמודדות עם קריסות, לא מחבר את הרזרבי נכון... אני מקווה שהוא יבין את זה לפני שהוא ייפצע ולא אחרי.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
נחמד לראות שרק כשהוא עזב את המצנח והתעסק הרזרבי החופה חזרה לטוס.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
התלבטתי אם זה העניין. לא היה לי כח לצפות בסרט בדקדקנות, להבין ולהתייחס בדיוק לכל טעות שהוא עשה.
מעניין אך השפיע הרזרבי המחובר-מידיות-הברקסים על הטיסה.
ושאלה נוספת, קצת קשורה: האם אפשר לזקר רזרבי מנוהג (סביר להניח שכן)? ואם כן, מה קורה אז?

מנותק taltunik

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
  • wave 2
    • דוא
צחיק, לא לגמרי הבנתי.. תרחיבו קצת.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
לטייס בסרט יש רזרבי מנוהג (רוגאלו).
ברזרבי רגיל יש לך רק את הרצועה של הרזרבי לחבר לבריידל ולנקודות העיגון לרזרבי ברתמה. ברזרבי מנוהג החיבור קצת יותר דומה לחופה רגילה. יש 2 רצועות לחבר לנקודות עיגון ברתמה, עם חשיבות למיקום בימין או בשמאל (כמו רייזרים של חופה ראשית), ולרצועות אלו מחוברות ידיות ברקסים (שוב, כמו במקרה של חופה ראשית).
מה שהטייס בסרטון עשה זה לחבר את הידיות של הברקסים לנקודות העיגון ברתמה,  לא את הרצועות של המצנח הרזרבי (המקבילות לרייזרים של החופה הראשית). בערך בדקה 6:30, כשהטייס זורק רזרבי, הוא מקפיא את התמונה ומראה את הרייזרים של הרזרבי, האמורים להיות מחוברים לרתמה, עפים הרחק ממנו עם הרזרבי עצמו. נוצר מצב בו הרזרבי אמור להיות מזוקר מפני שהדבר היחיד שמחזיק אותו זה ידיות הברקסים.
בהקבלה לחופה ראשית, דמיין שבמקום לחבר את הרייזרים לקרבינות היית מחבר את ידיות הברקס.

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
מעניין אך השפיע הרזרבי המחובר-מידיות-הברקסים על הטיסה.
ושאלה נוספת, קצת קשורה: האם אפשר לזקר רזרבי מנוהג (סביר להניח שכן)? ואם כן, מה קורה אז?

הרזרבי מסוג רוגאלו כולל ידיות ברקסים, אלו חוברו לריתמה במקום לחבר את הרייזרים של הרוגאלו. לכן לא היתה השפעה על הטיסה לפני זריקת הרזרבי.

להבנתי, רוב מצנחי הרוגאלו שבשימושינו כיום מתפקדים כמצנח רזרבי רגיל עד הרגע שמשחררים את הברקסים שלהם. אז משתחררת שפת הזרימה והרוגאלו מתנהג יותר כמו כנף. אם מאיזושהי סיבה הוא יזדקר, הוא יחזור לתפקד כמצנח. קצב השקיעה על רוגאלו הוא בסביבות 3-4 מ/ש. שזה לדעתי גבוהה יותר מהמהירות האופקית שלו כל עוד החופה עדיין מחוברת ומייצרת גרר, כך שבכל מקרה טס או לא הוא עדיין פתוח מעליך. אפשר באמצעות הברקסים ליצור תנועות מטוטלת מסוכנות לפני המפגש עם הקרקע.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
התכוונתי להשפעה על הטיסה אחרי שהטייס זרק את הרזרבי המחובר לא נכון. לפני שזרק, כאשר הרזרבי מקופל, ברור לי שאין השפעה על הטיסה.

בעצם רזרבי מנוהג נפתח "מזוקר" (פועל כרזרבי "רגיל") ורק לאחר ניתוק הברקסים הופך למנוהג?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
התכוונתי להשפעה על הטיסה אחרי שהטייס זרק את הרזרבי המחובר לא נכון. לפני שזרק, כאשר הרזרבי מקופל, ברור לי שאין השפעה על הטיסה.

בעצם רזרבי מנוהג נפתח "מזוקר" (פועל כרזרבי "רגיל") ורק לאחר ניתוק הברקסים הופך למנוהג?

לא הוא לא מזוקר. הזדקרות היא תופעה של פרופיל אווירודינמי של כנף כשהזרימה נפרדת ממנו והוא מפסיק ליצר עילוי.
לדעתי רוגלו אינו פרופיל אווירודינמי אלא מצנח בעל פרופיל לא סימטרי (קדימה-אחורה ברור שלצדדים הוא סימטרי) ולכן גם לא יכול להזדקר. כאשר ידיות הניהוג מחוברות הוא סימטרי לכל הכיוונים ויורד אנכית. שחרור הידיות יוצר הרמה של שפת הזרימה שגורמת להחלקה (תנועה ביחס לאוויר) קדימה. משיכה של אחת הידיות יוצרת א סימטריה בין הצדדים שגורמת לו לסבסב.

מה שקורה אם מחברים את ידיות הניהוג במקום הרייזרים של הרוגלו זה שמעתרי הניהוג לא בנויים לעמוד בעומס הזה ונתלשים ממקומם ואתה נשאר ללא הרזרבי. כמו שקורה בסרט.
המזל זה שכמו הרבה פתיחות רזרבי כל הבעייה הייתה שהטייס הפריע למצנח לחזור לטוס וברגע שהיה עסוק ברזרבי המצנח חזר לטוס. ואז הרזרבי עזב אותו להמשיך לטוס ;D

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
צחי אתה טועה,

זה פרופיל אוירודינמי והעסק קצת יותר מורכב ממה שהצגת.

אין לי זמן לחפור בזה עכשיו אבל בעבר טסו עם זה בטרמיקות.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:MilesFagerlie_early _hg_photo.jpg

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בינתיים אני נותר עם השאלה (בניסוח מעט אחר אולי): מה קורה אם אני פותח רוגלו ואחרי שהוא נפתח מושף אלי המון ברקס (כמו בנסיון להרוג חופה ראשית אחרי פתיחת רזרבי).

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס

הוא לא נפתח מזוקר, יש לו מהירות קדמית/אווירית נמוכה מאוד. הוא שומר על כיוון אבל עם זווית גלישה קטנה מאוד. קצב השקיעה הוא 3-4 מ/ש, והמהירות האווירית נמוכה יותר. כשאתה משחרר את הברקסים זווית הגלישה משתפרת (פי 2 לטענת החברה), אבל עדיין נשארת קטנה. לא מצאתי נתונים מדוייקים, אולי כי זה תלוי מאוד בגרר שמשתנה. הייתי מהמר על גלייד בסביבות 1:1.
בכל מקרה מדובר על זווית גלישה שמבטיחה שהמצנח יישאר מעליך.
אם תזקר אותו הוא יחזור לצנוח וייצר רק גרר. אתה יכול לגרום לתנועות מטוטלת בעייתיות לכל מיני כיוונים, אבל כל עוד לא ייכבו את כוח הכבידה הוא יישאר מעליך, כי אוויר שמגיע מלמטה שומר על צורתו.

בגדול, מצנחי הרוגאלו שמשתמשים בהם כרזרבי מייצרים הרבה יותר גרר מאשר עילוי.

מה קורה אם אני פותח רוגלו ואחרי שהוא נפתח מושף אלי המון ברקס (כמו בנסיון להרוג חופה ראשית אחרי פתיחת רזרבי).

אני מסייג את דברי בכך שאם תמשוך את הברקסים כמו בנחיתה בגביע גדעון, אולי בכל זאת תצליח להרוג גם רוגאלו.   lugh

« עריכה אחרונה: March 30, 2015, 10:40:04 pm על ידי עומר כהן »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
הוא לא נפתח מזוקר, יש לו מהירות קדמית/אווירית נמוכה מאוד. הוא שומר על כיוון אבל עם זווית גלישה קטנה מאוד. קצב השקיעה הוא 3-4 מ/ש, והמהירות האווירית נמוכה יותר. כשאתה משחרר את הברקסים זווית הגלישה משתפרת (פי 2 לטענת החברה), אבל עדיין נשארת קטנה. לא מצאתי נתונים מדוייקים, אולי כי זה תלוי מאוד בגרר שמשתנה. הייתי מהמר על גלייד בסביבות 1:1.
בכל מקרה מדובר על זווית גלישה שמבטיחה שהמצנח יישאר מעליך.
אם תזקר אותו הוא יחזור לצנוח וייצר רק גרר. אתה יכול לגרום לתנועות מטוטלת בעייתיות לכל מיני כיוונים, אבל כל עוד לא ייכבו את כוח הכבידה הוא יישאר מעליך, כי אוויר שמגיע מלמטה שומר על צורתו.

בגדול, מצנחי הרוגאלו שמשתמשים בהם כרזרבי מייצרים הרבה יותר גרר מאשר עילוי.

זה עדיין לא עונה על מה ששאלתי. מה יקרה אם אמשוך המון ברקס ברוגלו?

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
עירא,

לשאלתך אענה תחילה בשאלה: מה זה המון ?

תחילה הוא סוג של יזדקר אך ייצר גרר אפקטיבי.

אח"כ (כמו כל חתיכת בד עם מיתרים, כולל מצנח עגול) אם תמשוך מספיק הוא יאבד צורה ויהפוך לסמרטוט שמייצר גרר.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
לאורך הדיון הקצנתי יותר ויותר את השאלה שלי.
ב"המון" התכוונתי למשיכת ברקסים עד שהמצנח יפסיק לנוע בכיוון אליו הוא נע כאשר הברקסים משוחררים, ואז עוד קצת. בחופה ראשית כביכול מתהפכת שפת ההתקפה במקרה כזה (פול-סטול).
יכול להיות שבגלל שיחס הגלישה של רוגלו קטן כ"כ, אין הבדל משמעותי בין "מצב טיסה" ל"מצב מזוקר".
כמובן שכמו כל שקית מעופפת, אם נמשוך מספיק חוטים היא תהפוך להיות יותר שקית ופחות מעופפת.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אפרופו שקית, איתי גם שקית נילון יודעת לתפוס תרמיקה. לתפוס תרמיקה זה רק לשקוע לאט יותר מקצב העליה שלה. כאלה שפתחו רזרבי עגול בשאיבת ענן תפסו את התרמיקה גם כן.

לגבי הפרופיל של הרוגלו אני צריך לברר בדיוק ואחזור. ברור שזה יותר מסובך מאיך שהצגתי אבל לא על כל שאלה פשוטה צריך לתת את התשובה המסובכת ביותר שניתן.

עירא בכללי אם הרוגלו מחובר במקומו אין לך ידיים מספיק ארוכות לגרום להזדקרות כמו בחופה הראשית.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
עירא בכללי אם הרוגלו מחובר במקומו אין לך ידיים מספיק ארוכות לגרום להזדקרות כמו בחופה הראשית.

למה לא? ישנן גם חופות מתחילים (אני חושב שגם בשלי זה המצב) שבהן אי אפשר לזקר את המצנח בנעילה של המרפקים למטה, אז מוסיפים ליפוף של המיתר על היד. אי אפשר לעשות את אותו הדבר ברוגלו?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אפשר. עם מספיק ליפופים תאורטית אפשר לגלגל את כל מיתר הניהוג על היד ולהחזיק בשפת הזרימה. בטח איפשהו בדרך המצנח יאבד מספיק צורה ויתחיל ליפול יותר מהר.

אגב גם במצנח עגול אם אתה מגיע לאחד המיתרים.

ואיתי צודק רוגלו כן יוצר סוג של פרופיל. בעצם הגלשנים הראשונים היו רוגלו עם מסגרת.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
גם מטוס מנייר או מטוס קרב, שלשניהם אין פרופיל אוירודינמי, יכולים להזדקר.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
וגם בולבול...