כתב נושא: "כמעט ואירע" - הסרת חלודה בשדה התחתון ,מבוא חמה  (נקרא 1703 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עומר נאמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
שלום לכולם,

אני משתף אותכם בסרטון הנחיתה הבא:

https://youtu.be/NbWrxYtHpnw

אני עושה זאת מאחר וטכניקת הפינל שלי איבדה כמעט כל קשר עם מה שלמדתי בקורס ועם מה שנכון לעשות.

רקע ומז"א : ב-17:00, בשעה שחבר'ה גבוהים ממני יצאו לנחיתה למעלה, מצאתי את עצמי שוקע למטה כאילו מישהו "כיבה את הרכס". אחד החברים היה באותה שעה בעמדה ואישר שאכן הרוח נחלשה מאוד והצפינה. ההפסקה של הרכס הייתה די מפתיעה לאחר שחצי שעה לפני כן רעדתי לי מקור ב-950 מטר אליהם הגעתי ללא מאמץ מיוחד.  בשדה התחתון חיכתה לי רוח צפון מערבית בעוצמה של 0-5 קמ"ש.*

מקום האירוע : שדה הנחיתה התחתון של מבוא חמה, הידוע לשימצה כמאתגר נחיתות. משתי סיבות:

1) משופע קלות מערבה, תחום בעצים בצד המערבי, קו מתח בצד הצפוני והמזרחי ולאחרונה גם חממות בצידו הדרומי.
 2) ידוע ברוח ההפכפכה שלו. בעיקר בשעות בין ערביים כאשר הרוח בו מתהפכת לדרום-דרום מזרחית בשעה שלמעלה בעמדה הרוח עדיין מערבית.  בנחיתה המתוארת כאן הרוח הייתה צפ-מע,

ציוד : דאון LIGHTSPORT 4 בן שלוש של מואיס + רתמה חדשה של מואיס ( טיסה חמישית שלי איתה, עדיין אינני שולט בטכניקת הכוונון שלה).

תיאור קצר:  העברת ידיים  ומעברת לעמידה בשלב הבסיס ("שמיניות"). מז"א יציב ורך. ניגש לפיינל באמצע השדה תוך סחיפה מכוונת מזרחה. לצערי אני שוב לא מקפיד על כינוס רגליים ובכך מאבד את הרגשת על ההיגוי הרוחבי  של הכלי. נראה מאוד לא טוב ולא מקצועי המלחמה ברתמה בכדי לעבור לעמידה שלמעשה לא ממש הייתי צריך.  כל ההיגוי בשלב הזה נעשה באחיזת כוס מים במקום אחיזת כוס היין אשר נותנת רגש משופר במישור הרוחבי ובעיקר במישור האורכי.

מושך ושובר גלישה מוקדם.  בדיעבד ניראה שניסתי לדחוף אולם בכל פעם שלחתי רגליים קדימה וביטלתי את אפקט הדחיפה. הרגליים ניזרקות בחוסר מקצועיות לכל עבר. בסוף מה שנראה כ-WHACK כנף שמאל פוגעת בקרקע בשעה שאני נעמד כל רגליי ושומט את הדאון קדימה. 

*למזלי היה בשדה סרט רוח צבעוני גדול ובולט שטל הציב כמה שעות קודם ואשר הרבה בברור את כוון הרוח
« עריכה אחרונה: March 17, 2015, 12:44:53 am על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
עומר במקום התחקיר הארוך יכולת לסכם ב -
"התעסקות מיותרת במעבר לעמידה עם רתמה חדשה במקום השארת הקשב בנחיתה עצמה"
הערה אחת - מיקום הידיים על הצלעות מאוד גבוה לטעמי, ולכן הגישה לנחיתה איטית ופחות נשלטת .
באוויר סוף היום ההגעה האיטית לא גרמה לבעיות .
ונקודה חיובית בנחיתה שלך שיכולה ללמד צעירים, זו השארת המרפקים נעולים עד המגע עם הקרקע .
זווית צילום יפה !

« עריכה אחרונה: March 17, 2015, 12:32:43 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
חצי בהריון טעות ראשונה- עובר למצב עמידה אבל נשאר ברתמה. תחליט! או זה או זה. בשלב הזה אתה מחזיק את המשולש מאד גבוה ואם היית במצב עמידה מלא ,ניחא. אבל בחצי /חצי זה לא עובד טוב.
אחרי זה אתה מתנדנד קדימה ואחורה ולא מייצר בשום שלב משיכה חזרה לכניסה לאפקט קרקע .
למעשה אתה מנמיך כל הזמן (ולא מנמיך חד לקרקע ומתיישר כמו שצריך להיות)ובסוף כשמגיע לקרקע אתה עם עודף קטן מאד של מהירות.
זה שלב שאתה למעשה כבר קרוב להזדקרות ועדיין לא נמצא בתנוחת גוף נכונה להצפה ופלייר. עד הסוף אתה נראה כמו קנגרו מאוסטרליה שמדלג כל הזמן.
בהחלט נראה מאד לא מקצועי .

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
עומר, תודה על השיתוף.
יובל ענבר

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
תודה לכולם על המשוב.

טוב ובנתיים עם העיניים קדימה עם תקווה לצפון-מזרחיות חזקות ביום שישי.  פחות מכך אני יושב כמו סבתא "בבית" ( או יותר נכון כמו "סבא" עם קפה ונכדה בקניון).
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)