כתב נושא: גבעה 307  (נקרא 1257 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
גבעה 307
« ב- : March 08, 2015, 10:47:58 am »
איזו עמדה מדהימה! אבל....שמתי לב לתופעה מעניינת ואני אשמח להסברים/הבהרות מהמנוסים יותר.
היינו בעמדה בשישי ובשבת. הרוח היתה די חזקה 40-50 קמ"ש עם חלונות המראה של 30-40 קמ"ש.
מה ששמתי לב הוא שיש מצב שבו בעמדת המראה הרוח רגועה יחסית (20-30 קמ"ש) וכאילו אפשר לצאת, כשלמעשה בחוץ הרוח חזקה בהרבה - יוס עם ה-T2בקושי חדר את הרוח.
אני רגילה מעמדות אחרות לכלל האצבע ש"בעמדה הרוח תמיד חזקה יותר מאשר בחוץ בגלל הוונטורי", אבל נראה שב-307 זה לא המצב. האם זה בגלל שאין מכשולים על האדמה או בגלל המבנה המיוחד של מדרגה רחוקה מעמדת.ההמראה כשבעצם רצועת העילוי נמצאת 50-60 מטר קדימה? 
האם לא יהיה נכון יותר , אם כך, להמריא מהמדרגה עצמה?
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק adrian

• מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: גבעה 307
« Reply #1 ב- : March 08, 2015, 04:28:47 pm »
כל "מדרגה" לפני עמדת ההמראה מפריעה לזרימה במידה מסויימת.
ככל שהרוח חזקה יותר כך גדלה ההפרעה הזאת.

כמעט בכל עמדה יש "מדרגה" כזאת. בגילבוע, הר הארי, ואפילו במבוא חמה. צריכים להיות מודעים להשפעה שיש לזה במיוחד ברוח חזקה. בגילבוע למשל מומלץ לא להמריא כאשר הרוח בעמדה מעל 25 קמ"ש. בהר האר"י מעל 15 קמ"ש.

לגבי מהירויות... יש יותר מידי "בערך" ו-"כמעט" בסיפור שלך :)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : March 08, 2015, 06:43:51 pm »
לא זכורה לי מדרגה באתר יבנאל. זכור לי מדרון מתון שממשיך וממשיך. בשלב מסויים הוא מתליל קצת.
צריך לזכור שהרוח על הקרקע תמיד נמוכה יותר ממה שיש מעלינו בגלל החיכוך עם האדמה. בגלל זה נוצר מפל הרוח הידוע.
אתרים מצוקיים עם שיפוע חריף מייצרים לעיתים רוח חזקה בהמראה בגלל הונטורי ובגוב מעל העמדה הרוח חלשה יותר.

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #3 ב- : March 08, 2015, 08:43:13 pm »
אני חיה בשלום עם "בערך" ו"כמעט". העיקר שאין בסיפור שלי עצים.
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: גבעה 307
« Reply #4 ב- : March 09, 2015, 10:12:11 am »
ההבדל בין העמדה ביבניאל לשרונה זה ההבדל בין כעור לקמור. בשרונה הונאורי על העמדה ביבניאל הונטורי בוואדיות בצדדים מה שמוריד את עוצמת הרוח על העמדה.
don't fly faster then your guardian angel