כתב נושא: נא עזרתכם - קבלת החלטה על ההמראה  (נקרא 1124 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק בועז שטוסל

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
נא עזרתכם - קבלת החלטה על ההמראה
« ב- : March 07, 2015, 03:20:14 pm »
היי חברים,

הרכבתי סקר על קבלת ההחלטה להמריא.
אשמח לעזתכם בלינק: לינק לסקר

תודה !
בועז שטוסל

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: נא עזרתכם - קבלת החלטה על ההמראה
« Reply #1 ב- : March 07, 2015, 07:11:18 pm »
הסקר חסר . בספק אם מישהוא יודה בשאלה על מגבלה מחוץ למגבלות. צריך לנסח שאלות שיסחטו את זה בצורה נסתרת.
לגבי עמידה בעמדה- ברור שלחץ של ממריאים צריך להופיע כשיקול או כמשפיע . זה לא העניין של ראשון דווקא אלא של תור אחריך שלחוץ להמריא.
בנוסף יש מצבים של חלונות המראה קצרים וגם זה מצב שבדרכ משפיע על אנשים לבצע מחטפי המראה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: נא עזרתכם - קבלת החלטה על ההמראה
« Reply #2 ב- : March 08, 2015, 07:27:47 pm »
בועז,
קשה מאוד לענות לסקר כי מבחינתי התשובות חסרות.
שאלה 1: עד 1 דקה
שאלה 4:החזקה יציבה בציר הגלגול - איזון כנפיים
           החזקה יציבה בציר העלרוד - החזקה רציפה של האף למטה
           שינויים בתנאים - כניסה או יציאה של תרמיקה

שאלה 2: ממריא כשהתנאים נהיים סבירים.
שאלה 3: ממריא כשהתנאים סבירים, בלי להתחשב בשאלה אם המריאו גולשים אחרים.
תזמון ההמראה לא מחושב מראש לפי דקות.

זמן ההמתנה שלי נקבע לפי שלושה גורמים:
1. בתנאים בעייתיים, המראה בחלון בטוח. אעמוד כמה שצריך עד שתהיה רוח יציבה, ברורה ובמגבלות לפרק זמן מתאים שמאפשר המראה בטוחה.
אם אני צריך להמתין לחלון הזה זמן רב מדי אני עלול לוותר על ההמראה בשביל לא להתעייף (ראיתי גולשים שמסוגלים להמתין חצי שעה לחלון. אני לא יכול כי אני מתעייף מדי לעמוד ככה ולא רוצה להמריא כשאני לא מפוקס).
2. ביום עם תנאים חלשים, אני אתזמן את ההמראה שלי למשב עולה כדי לתת לעצמי יותר סיכוי לשרוד באויר.
3. ביום רגיל עם תנאים טובים, רוח במגבלות ובכיוון הנכון , וסייקל טוב - אני אשתדל להמריא מהר ככל האפשר (גם לא במשב עולה) כדי לתת לבאים בתור אחרי הזדמנות להמריא גם הם אל הסייקל הטוב.

בתחילת דרכי לקח לי יותר זמן לקבוע אם התנאים טובים להמראה. לקח לי יותר זמן לאתר משבים על עלוות העצים בתבור, לדעת אם אני במשב עולה או יורד, להבין שאני לא ממריא לסינק, לדעת אם אני מספיק יציב בעמידת המוצא שלי, לאתר שמיים נקיים מכלים אחרים בנתיב ההמראה, לזהות סכנות פוטנציאליות אחרות שימנעו המראה בטוחה.
עם הזמן למדתי לשים לב לכל הפרטים הרבים הללו בזמן קצר יותר, וכך קיצרתי את זמן ההמתנה שלי להמראה.
ברוב המקרים הגולשים מסביבי היו סבלניים ונתנו לי את הזמן ללמוד. קיבלתי גם הנחיות מגולשים מנוסים ועזרה בקביעת תזמון ההמראה (לא בהכרח מהעוזר על האף). למדתי המון מהגעה לליגות 3-4 וצפיה בגולשים הבכירים כשהם עצמם מתזמנים את ההמראות שלהם.
גם היום אני ממשיך ללמוד מאחרים, לשפר את קבלת ההחלטות שלי, לשפר את ההבחנה שלי לגבי התנאים בשטח, וכך גם לשנות את התזמון שלי בהתאם. בכל מקרה, תמיד ממריא רק כשמרגיש בטוח.
מקווה שעניתי על השאלות שלך.
יוסי.
« עריכה אחרונה: March 08, 2015, 07:31:53 pm על ידי joessepe »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: נא עזרתכם - קבלת החלטה על ההמראה
« Reply #3 ב- : March 09, 2015, 10:08:52 am »
לא הבנתי, השאלון אמור להיות "מה לדעתך זה המראה אידיאלית" או מה קורה בפועל.

בפועל זה יכול מאוד להשתנות מעמדה לעמדה ומיום ליום.
don't fly faster then your guardian angel