כתב נושא: תשלום עבור חילוץ  (נקרא 3762 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
תשלום עבור חילוץ
« ב- : February 18, 2015, 06:11:41 pm »
שלום לכולם,

הבנתי שגולש אויר אשר התרסק במבוא-חמה לפני מספר חודשים נתבע כעת ע"י המדינה בסכום של 360 אלף שקלים עבור החילוץ.
שעת חילוץ של יחידת 669 - 80K ש"ח.
הגולש קיבל פיצוי מביטוח תאונות אישיות עוד לפני שהגיעה אליו התביעה מהמדינה (בסכום שקרוב לעשירית מהסכום הנתבע כעת, ואשר היה אמור לכסות את ההוצאות הרפואיות בלבד).

1. גילוי נאות, לא אימתתי את המידע לגבי התביעה (למרות שהוא מגיע אלי ממקור אמין).
2. ממה שאני מבין, ביטוח צד ג' שהגולש מבוטח דרך "האגודה הישראלית לגלישה אוירית" (לא זוכר בע"פ מי המבטח) לא תופס והם לא מתכוונים לשלם על החילוץ.
3. א. האם מישהו כבר נתקל במקרה כזה בעבר (תביעה של המדינה - נגד אזרחים בכלל ומרחפים בפרט - עבור שירותי חילוץ)?
3. ב. כיצד הסתיימה התביעה?
4. האם ישנו כיסוי ביטוחי לנושא הזה?
5. מה הדרכים העומדות בפנינו כעוסקים בספורט הרחיפה למנוע חשיפה לכזה סיפור בעתיד?

סכום של 360K ש"ח הוא התחלה של דירה לזוג צעיר.
תחשבו שהמדינה מבקשת לקחת סכום עתק כזה, בפוטנציאל, מכל אחד מאיתנו. אבסורד...

תודה על העזרה כאן וב"פורום" המרחפים בטלגרם.

יוסי.

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
בעניין: תשלום עבור חילוץ
« Reply #1 ב- : February 18, 2015, 08:39:36 pm »
מי התרסק? יש תחקיר? ???
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : February 18, 2015, 08:57:40 pm »
פביאן.
לא זוכר אם פורסם פה התחקיר.
ישנו תחקיר של חוקר ראשי ברת"א (ממה שאני מבין, מרחף בעצמו שהיה במ"ח קרוב מאוד לזמן האירוע, אבל אל תתפוס אותי במילה וסליחה אם אני מטעה פה).

מנותק גיל-עד נבו

• משחק בארגז החול
« Reply #3 ב- : February 19, 2015, 12:27:38 am »
פורסם דו"ח של החוקר הראשי
http://aiai.mot.gov.il/betihut-tisa-cbl/dohot-hakira-cll/1027-102-14

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
« Reply #4 ב- : February 19, 2015, 04:38:33 pm »
חתיכת תאונה.
איך זה שלא נפתח שירשור בפורום על ידי הטייס הראשי או היו״ר?
לפי התחקיר נראה שהוא נכנס לרוטור של המדרגה הראשונה מתחת לקו הרכס,ועשה פניה לתוך הרכס (מזרחה) כשהוא טס מתחת לרכס באמבטיה הצפונית?!
מה קרה לידע בסיסי באוויראות והכרת מגבלות האתר,20 שעות טיסה זה אומנם לא הרבה אבל גם לא מעט.
רפואה שלמה לפביאן.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : February 19, 2015, 08:15:11 pm »
היה דיווח של חגי יום אחרי התאונה , והרבה דיבורים על בריאותו המשתפרת בקבוצות הוואטסאפ

https://holywind.yuvdi.com/smf_new/index.php/topic,15431.0.html

לדעתי מבחינת דרישת התשלום מדובר בשיטת מצליח הזויה ולא הוגנת של המדינה .

ובמיוחד בגלל שמדובר בשדה מוקשים , בסופו של דבר הצדק המשפטי לטובתו

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : February 20, 2015, 02:57:32 pm »
אכן לא הצאתי תחקיר מסודר ורשמי. כתבתי הערות לחוקר הראשי ולצערי הם לא ממש הפנימו את הערותי.
כנראה שבגלל התחקיר שפרסם החוקר הראשי "עשיתי הנחה" לעצמי וחבל. פשלה שלי.
לא נפגשתי עם הבחור ולכן התחקיר ברמה הבסיסית הוא טעות אוויראות כשהגולש מנמיך ונצמד למדרגה כשבאופן ברור כנף ימין בחוץ וכנף שמאל "בפנים". קיבלתי סרט של אחד הגולשים שטס מעליו והצליח לקלוט כמה שניות לפני הפנייה הלא רצונית לתוך הרכס.
מבחינה טכנית הטעות ברורה.
מבחינת תחקיר צריך לבדוק עד כמה גולשים טריים מודעים מספיק לנושר הזרימה ולמקומות המסוכנים. לשם כך נועד המבחן התאורטי. יתכן שצריך להחמיר או להוסיף רמת קושי וידע בשלב הזה.
« עריכה אחרונה: February 20, 2015, 03:01:54 pm על ידי חגי »

מנותק ארז

• משחק בארגז החול
« Reply #7 ב- : February 22, 2015, 11:33:30 am »
המסקנות שלי מהאירוע (הייתי עד לתאונה)  שאמנם הקורס מלמד טכניקות בסיסיות של הטיסה (המראות, נחיתות, פניות וכו"י) אך חסר למסיימים טכניקת טיסה כמו טרמול, ושיפור ביצועי טיסה וכמובן צבירת ניסיון ותיקון טעויות בטכניקה שרכשו במהלך הקורס (צריך לזכור שהקורס נמשך כ- 9 חודשים עם הפסקות כתלוי במזג אוויר וחלק מהחומר התיאורטי נשכח). בדר"כ ישנם טייסים וותיקים שחונכים את הצעירים במהלך השנה הראשונה, אך מדובר בפעולה וולנטרית ולא כל הטייסים החדשים משתמשים בה. הצעה שלי הינה ליישם מעין סדנה של מספר מפגשים מיד לאחר סיום הקורס לשיפור כישורי טיסה, לערכתי סדנה כזו גם תוכל למנוע תאונות ותשפר את בטיחות הטיסה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : February 22, 2015, 12:05:20 pm »
המסקנות שלי מהאירוע (הייתי עד לתאונה)  שאמנם הקורס מלמד טכניקות בסיסיות של הטיסה (המראות, נחיתות, פניות וכו"י) אך חסר למסיימים טכניקת טיסה כמו טרמול, ושיפור ביצועי טיסה וכמובן צבירת ניסיון ותיקון טעויות בטכניקה שרכשו במהלך הקורס (צריך לזכור שהקורס נמשך כ- 9 חודשים עם הפסקות כתלוי במזג אוויר וחלק מהחומר התיאורטי נשכח). בדר"כ ישנם טייסים וותיקים שחונכים את הצעירים במהלך השנה הראשונה, אך מדובר בפעולה וולנטרית ולא כל הטייסים החדשים משתמשים בה. הצעה שלי הינה ליישם מעין סדנה של מספר מפגשים מיד לאחר סיום הקורס לשיפור כישורי טיסה, לערכתי סדנה כזו גם תוכל למנוע תאונות ותשפר את בטיחות הטיסה.

לי דווקא מסכנה אחרת טיפה מהמסכנה שלך מזה. חשוב מאוד להדגיש למסיימי הקורס שזה שהם סיימו קורס ויודעים את הבסיס של הבסיס לא אומר שהם באמת יודעים לטוס ויהיה עליהם ללמוד עוד הרבה בדרך. לכל מי שכבר צבר נסיון זה די ברור אבל לא תמיד למי שסיים את הקורס ולפעמים בטוח שעכשיו הוא יודע לטוס. לכן לקראת סוף הקורס צריך להדגיש מספר פעמים.
בד"כ מי שמבין שהוא עוד לא יודע הכל שומר מרווחים גדולים יותר ושואל יותר שאלות.

אין מצב שאפשר ללמד בסדנע או קורס את כל מה שיש לדעת, מה שצריך ללמד זה לשאול שאלות. אפילו (או בעיקר) את עצמך לפני כל פעולה חדשה שאתה עושה.

וגם טייסים ותיקים חוזרים מדי פעם על החומר כי אי אפשר לזכור הכל מפעם אחת. חשוב לזכור שאחרי הלימוד הראשוני בקורס זו חובתו של הטייס להכיר ולהבין את התיאוריה. ואם אתה לא זוכר בדיוק את התיאוריה מהקורס, תעבור עליה שוב.
« עריכה אחרונה: February 22, 2015, 12:06:14 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : February 22, 2015, 01:11:38 pm »
...בדר"כ ישנם טייסים וותיקים שחונכים את הצעירים במהלך השנה הראשונה, אך מדובר בפעולה וולנטרית ולא כל הטייסים החדשים משתמשים בה...

בעיני המשפט הזה מסכם את הכל.
יש את אלו שרוצים ללמוד, ואז הם ימצאו את הדרך, ישאלו שאלות, יחזרו על החומר, יתקדמו ושום דבר לא יעצור אותם מלהמשיך וללמוד.
ויש את אלו שחושבים שהם סיימו קורס וכבר יודעים לטוס, ואז לא עוזר כמה פעמים המדריך אומר שזה לא המצב ושיש עוד המון מה ללמוד, אותם כבר לא תשכנע.
בד"כ הזן הראשון נשאר ומתמיד והזן השני נעלם מהר מהעמדות. לא תמיד אחרי פציעה, אבל לצערנו לפעמים גם זה קורה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : February 22, 2015, 07:10:19 pm »
אני חושב שרבים מאיתנו היו בהתחלה מהזן השני (נראה לי שגם אני בשנים הראשונות), לאלו מאיתנו שיש מזל נופל האסימון לפני שנפצעים. כמובן מי שמהזן הראשון מהתחלה יש לו יתרון הישרדותי, אבל גם כאלה שמבינים את זה טיפה יותר לאט יכולים לשרוד בתנאי שבאמת הבינו את זה.

אם לא הייתי מאמין שאפשר לעבור מזן 2 לזן 1 בקלות יחסית לא הייתי מבזבז את הזמן שלי בלהסביר שצריך לעבור.
« עריכה אחרונה: February 22, 2015, 07:12:42 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #11 ב- : February 22, 2015, 08:49:31 pm »
צחי, אני חושב שאתה צודק ושהתגובה שלי הייתה קצת קיצונית.
אני מקבל את התיקון שלך.
בכל זאת, מה שאני אומר זה שהרבה  דברים שנאמרים בקורס עוברים לחלק מהאנשים דרך האוזניים מבלי להקלט במוח. לעיתים קרובות גם יטענו שוב ושוב שהדברים כלל לא נאמרו...
ראיתי אנשים שעברו, כמו שאמרת, מזן שתיים לזן אחד וזה תמיד מעודד :) מאוד מעודד.

מנותק גיל-עד נבו

• משחק בארגז החול
« Reply #12 ב- : February 23, 2015, 07:57:52 pm »
"ובמיוחד בגלל שמדובר בשדה מוקשים , בסופו של דבר הצדק המשפטי לטובתו"
[/quote]

הערה פרקטית לתקריות בטיחות (בתקווה שלא יתרחשו):
על פי דורון דנן -החוקר מטעם משרד החוקר הראשי (ומרחף בעצמו)-2 קילומטר מצפון ומדרום לעמדה לכל כיוון השטח נקי לגמרי ממוקשים. זאת לאחר בדיקה של חיל ההנדסה.  למרות זאת, השטח מוגדר כחשוד במיקוש בשל תהליכים בירוקרטיים שלא הושלמו.
חשוב לדעת את המידע הזה כדי שכל אחד יוכל לעשות את השיקול שלו (אני לא ידעתי את זה והחילוץ התעכב זמן רב בשל כך)
כמובן שלא מדובר פה באישור רשמי אבל חשוב לדעת.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : February 24, 2015, 12:35:54 am »
מידע חשוב! יש סימוכים כלשהם חוץ מ"שמעתי שדורון אמר"?
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
« Reply #14 ב- : February 24, 2015, 06:13:52 am »
פעם אחרונה שראיתי חילוץ מהמדרגה התחתונה במבוא חמה הצבא התייחס לאיזור כשדה מוקשים לכל דבר.
החילוץ נעשה על ידי הנדסה קרבית,השטח נסרק וסומן אזור נקי ממוקשים ורק לאחר מכן נשלח היסעור לחלץ את הבחור הנועז שעשה שטויות מתחת לקו הרכס.
אני זוכר שהם היו נורא לחוצים שמא יתפוצץ מוקש על המסוק

מנותק גיל-עד נבו

• משחק בארגז החול
« Reply #15 ב- : February 28, 2015, 11:12:15 pm »
סימוכין לא כי לדברי דורון העניין נתקע בירוקרטית איפשהו- זאת הסיבה שמבחינה נהלית הצבא עדיין להפעיל את נוהל כניסה לשד"מ.
אני הסתובבתי שם בזמן החילוץ של פביאן.אחר כך הגיע גם כח של הנדסה ולא מצאו שם כלום. אחרי החילוץ דורון אמר לי שהוא הסתובב של עם כח של הצבא כשבדקו את השטח.