כתב נושא: שבת מקומית בתבור  (נקרא 1081 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
שבת מקומית בתבור
« ב- : February 09, 2015, 04:43:47 pm »
בשבת התחזית היתה לחזית שתכנס עם רוחות דר' מע' ערות.
בבוקר בתבור הרוח על הקרקע הייתה דרום מזרחית, בעמדה דרומית. משבים אנבטיים קלילים מאוד היו גם על האף.
גרט מריה ושפע לא חיכו לרוח וקיוו למצוא משהו טרמאלי בחוץ (מדי פעם נצפו ציפורים אבל רוב הזמן היה ריק בשמיים).
המראתי אחרון כשהרוח בעמדה כבר הייתה בסביבות 15-20 קמ"ש ועם רכיב דרומי קל.
באויר היה מעט מחותחת יחסית לחורף. בקיץ אלו תנאים חמאה...
היה עילוי למינרי טוב על פני שטח מאוד רחב. הייתי לבד בשמיים ויכולתי לנצל את הזמן למשחקים ולימוד.
טיסה ראשונה שאני משחרר VG לאפס. הגלשן מקבל בילו נעים שמאפשר לעשות תמרונים הרבה יותר בקלות מאשר בשליש ויג'י (לרגעים הרגשתי כאילו שאני עושה 360 על הפאלקון הישן והטוב שלי).
אני לא לגמרי מבין למה היצרן ממליץ לא לטוס בויג'י 0. המהירות של הגלשן הייתה אמורה להיות מתחת למהירות תמרון, אבל משיכה קלה לפני פניה והגלשן פונה כמו בובה.
בנחיתה ויג'י אפס היה מקשה עלי מאוד להביא אותה בפלייר, את זה אני מבין. אבל בטיסה רגילה לא חשתי הבדל או חוסר שליטה.
ניסיון למשוך ויג'י לכיוון ה 3/4 באויר הפעיל שהיה (כאמור, לא מאוד פעיל אבל גם לא יציב) היה לא נעים. הגלשן התחיל להרגיש כמו דלת באויר ושחררתי מהר מאוד חזרה למצב שליש.
בטיסות האחרונות אני קולט שאני מסתובב כמו ג'מבו או משאית. אפס סיכוי להצליח לתרמל ככה בטרמיקות העדינות והצרות של החורף. לכן גם היו לי רק גליידים אם לא הייתה רוח חזקה. אני מתחיל להבין שניהוג בלי ויג'י כנראה יקדם אותי בתחום הטרמול העדין והאיטי.

לגבני הנחיתה, הגעתי עייף ומוטרד. לקח רבע שעה מההחלטה לנחות ועד למגע עם הקרקע. אני צריך ללמוד טכניקות לאיבוד גובה - כי טופלס זה לא פאלקון. רמז קל לעילוי והוא מסרב לרדת. קרוב להר הרוח הלמינארית לא הקלה עלי לאבד גובה. כשאני אומר קרוב להר אני מתכוון מהצד הדרום-מערבי של הכביש ובאיזור שדה הנחיתה. בגלשן מתחילים זה היה נחשב לי רחוק מאוד מאוד מההר. בטופלס זה כמו להצמד. מאפיינים כל כך שונים שעוד קשה לי להתרגל.
בנחיתה עצמה אני מגיע מרוח 30 קמ"ש (GPS), לרוח אפס בשדה. לא הייתי רגיש מספיק לשינוי וחששתי לעשות פלייר עצבני כי חשבתי שגם על הקרקע יש רוח חזקה. בפועל התחרבש לי הפלייר.
מעבר לעמידה לא מוצלח בכלל, אני נתלה על הצלעות ולא מתיישב לתוך רצועות הרגליים. גם מקשה על המשיכה וגם על הניהוג.
סה"כ טיסה טובה ומלמדת (בעיקר מלמדת אותי שאני צריך להחליף ריתמה ולהאריך את רצועת התליה - השרירים בידיים מתעייפים לי מהר כשצריך לעבוד  ;D)

סרטון מהטיסה
« עריכה אחרונה: February 09, 2015, 04:46:51 pm על ידי joessepe »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
שבת מקומית בתבור
« Reply #1 ב- : February 09, 2015, 09:02:41 pm »
יוסי,
תודה על השיתוף, עדיין לא ראיתי את הסרט אבל הסבר קטן על ויג׳י משוחרר: היצרן אומר שבמצב משוחרר ניתן להגיע למהירות נמוכה ממהירות התמרון (כלומר בדחיפה על סף ההזדקרות), מן הסתם כאשר אתה מושך אתה כבר לא במצב המדובר ולכן אין בעיה לגלגל.
אם כך למה לא לטוס משוחרר? כי בטרמיקה אתה אמור לדחוף למינימום סינק ואז בהחלט תהיה במהירות הבעייתית (ואם אתה לא דוחף זו בעיה אחרת...).
ובהמראה/נחיתה אתה עובר בתחום המהירות הבעייתי ואתה מעוניין לשמור יכולת גלגול עד כמה שניתן.
בשורה התחתונה, אם מרגיש לך יותר טוב משוחרר אז טוס משוחרר (בלי תחתונים...;-) )
יובל ענבר

מנותק nimi

• מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: שבת מקומית בתבור
« Reply #2 ב- : February 10, 2015, 06:14:18 pm »
1. אחלה פסקול   ;D
2. את האפקטים, עשית לבד?  ;)
3. איפה גרט?    8)
4.  מה חפשת אחרי הנחיתה ? (את גרט?) :P
5.  אני לא מלמד גלישה בהתכתבות ....  hug
 (בעיקר כי אנשים יותר "יודעים" ממני יתחילו להתכתב תכתובות ארוכות בפורום, ויש לי חיים)   :-*