דיון של הפורום השכן. בסופו של דבר יועבר לשם.
מאוד רציתי לענות למה שאתה אומר אבל היה לי קשה למצוא סדר בטענות שלך. אני כן יכול לומר שלכל סוג עמדה יתרונות וחסרונות משלה.
דבר אחד שאני כן מצליח להתייחס אליו בטיעונים שלך:
מניסיוני לא עשיר במיוחד מיוני 2012, למדתי שיש הבדלים משמעותיים לתוצאות ההנפה אם מתייחסים לאותה רוח לאותה
כמובן ככול שהמניף מרחיק אחורה יותר הוא עדיין לא פוגש את הרוח והמצנח יכול להתאזן מעל לראשו.
המרחף מתקדם בזהירות לשפת העמדה ושהמצנח פוגש ברוח המרחף כבר בשליטה מלאה על מצנחו. מה שנותר לו זה לפגוש את הרוח ולהתכונן לתלישה כלפי מעלה.
בעמדה מישורית ישנו חלון בו ניתן להניף. זרם האויר העולה החזק ביותר נמצא מעט החוצה מהעמדה. בעמדה עצמה מורגשת רוח אופקית חלשה ובחלק האחורי שלה ישנן מערבולות. האויר שעלה בקדמת העמדה יורד בחלק האחורי שלה. גודל החלון האפשרי להנפה משתנה לפי צורת העמדה ועוצמת הרוח. גם בעמדה שטוחה המקום הנכון להנפה הוא סמוך לקצה העמדה ולא בעומק העמדה (גם כדי שיהיה לאיפה להגרר).
בסרטון הזה בזמן 0:50-1:00 אפשר לראות את עומר (מנטור אדום) מניף בשרונה בתוך הרוטור ואת המצנח קורס בגלל זה. סמוך יותר לקצה העמדה זה לא היה קורה.
https://www.youtube.com/watch?v=0VMorpREu1oהשליטה במצנח והחזקתו מעל הראש צריכים להתקיים גם בעמדה מישורית וגם בעמדה משופעת. המראה צריכה להתרחש כאשר למרחף יש שליטה מלאה על המצנח, ללא קשר לסוג העמדה.
ההמראה בעמדה משופעת וגם בעמדה מישורית צריכה להיות עם כמה שיותר אנרגיה (תודה עומר וארואסטי). אתה אומר מתקדם בזהירות? בסדר. שיתקדם המרחף בזהירות. אבל כאשר הוא רוצה להמריא הוא צריך לרוץ ולצבור כמה שיותר אנרגיה, לא להכנס לזרם האוויר העולה ולהתלש.
תלישה היא אינה שליטה במצנח.דבר נוסף, מכיוון שהמצנח מונף 6-8 מטרים מעל ראש המרחף, המצנח ירגיש את זרם האויר העולה לפני שהמרחף ירגיש אותו. כאן יש דמיון לעמדה משופעת. גם בעמדה מישורית המצנח פוגש זרם אויר הנע מלמטה למעלה ובדומה לעמדה משופעת, גם שם משב אויר חזק יכול לתלוש את המרחף. עוד יש לציין כי בעמדות רכס בד"כ ישנו ונטורי בקצה העמדה ולכן מהירות זרימת האויר שם גבוהה יותר.
מבחינת טכניקת ההנפה, אני מקבל את זה שבעמדות רכס (הר הארי היא עמדה מישורית בהרים) ההנפה היא יותר קלה, אבל לא כל עמדות הרכס הן מישוריות (גלבוע) ולא כל העמדות המישוריות הן ברכס (הר הארי).
בשורה התחתונה, לדעתי, יותר קל להניף ולהמריא בעמדה משופעת. רצוי עם דשא.