כתב נושא: הפקת לקחים -תבור 16-10-2014  (נקרא 1981 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
הפקת לקחים -תבור 16-10-2014
« ב- : October 17, 2014, 08:11:36 pm »
אז אחת ההערות החשובות שקיבלתי הייתה עניין המעבר לעמידה והנושא של "עמידה נתמכת צלעות".
התחלתי לשים תשומת לב על הרעיון של לעבור לעמידה וממש להרגיש שאני נתמך ע"י רצועות הרגליים. עד עכשיו לא טרחתי להרגיש את זה (טראומה מהקורס, כאבים במפשעה מרוב הטיסות על רצועות הרגליים בריתמת קורס).
היום זכרתי לפני הנחיתה לעבור למצב עמידה "נכון", ונראה לי שזה דיי עזר לשפר את הנחיתה. עוד לא היתה לי הזדמנות חילצתי את טראק הטיסה בשביל לראות מה הייתה המהירות שלי לפי ה GPS ולראות אם השינוי במהירות היה מספק.
טראק הטיסה - מהירות נחיתה?

לגבי הטיסה עצמה, התנאים היו חלשים כשיצאתי, היו יותר מדי כלים באויר בשביל שארצה להשאר בקרבתם בצפיפות שעל ההר (בכל זאת, זה מרגיש לי מסוכן) ולכן יצאתי לחפש את מזלי בחוץ.
לא היה לי מזל.
בפיינל מעיפה אותי טרמיקה למעלה עד שאני שוקל להכניס רגליים ולהסתובב, אבל מחליט שלאור הטרמיקות הצרות שפגשתי בהן עד עכשיו, זה לא רעיון טוב.
13 דקות טיסה, את הסרטון לא ערכתי.

סרטון הטיסה
« עריכה אחרונה: October 17, 2014, 08:15:03 pm על ידי joessepe »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: הפקת לקחים -תבור 16-10-2014
« Reply #1 ב- : October 17, 2014, 09:50:37 pm »
המראה- אתה מתחיל ריצה עם אף גבוה מדי לדעתי ועובדה שאתה מנתק לפני סוף המדרון ולא בגלל רוח אף או עודף מהירות.
נחיתה- מעבר לעמידה . הצלחת להקדים את העמידה לדקה לנחיתה במקום 15-20 שניות מקסימום שאני ממליץ. טעון שיפור ניכר. פשוט רואים שאתה מתאמץ יותר מדי זמן בתנוחה הזרת.
צלילה לקרקע במטרים האחרונים והצפה ארוכה -אין. אתה מנמיך מנמיך מנמיך וברגע שהרגלים בקרקע כבר יש חצי פלייר. גם בעניין זה אין שום התקדמות.
מצב הגוף בעמידה- רק לקראת הסוף אתה מיישר את הגוף והרגליים נמתחות אחורה.

לגבי הטיסה - לדעתי אתה מפספס משהוא בעניין הטירמול אבל קשה לתחקר ללא סאונד של ואריו. אני מהמר שאתה מגיב מאוחר מדי לטרמיקה ונשפך ממנה מוקדם. במהלך ההטסה לא ראיתי שינויי מהירות של משיכה ודחיפה שמאפיינים טיסה במזג טרמלי. נראה שאתה כל הזמן על אותו מצב סטיק. עדיין נראה שאתה תלוי גבוה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : October 17, 2014, 11:30:09 pm »
לגבי הטיסה עצמה, התנאים היו חלשים כשיצאתי, היו יותר מדי כלים באויר בשביל שארצה להשאר בקרבתם בצפיפות שעל ההר (בכל זאת, זה מרגיש לי מסוכן) ולכן יצאתי לחפש את מזלי בחוץ.
לא היה לי מזל.

המלצה, במקום ישר לברוח לגמרי החוצה מההר לחפש מקום פחות צפוף על ההר ולעבוד שם כדי לצבור קצת גובה, כשיש גובה אפשר ללכת לחפש תרמיקות מחוץ להר מבלי לגמור את הטיסה. אם אתה מאבד גובה אחרי היציאה לחזור להר ולהתכוונן שוב לאיפה שפחות צפוף (למרות שבד"כ צפוף איפה שיש עילוי טוב יחסית).
סה"כ היום היה יום ממש לא צפוף יחסית לימים פעילים בתבור. גם אני נוטה לפעמים לברוח מהמוקדים הצפופים יותר על ההר אבל בד"כ אפשר למצוא מקום שקט על ההר לתרמל לבד בלי לברוח עד לשדה הנחיתה. ובסופו של דבר צריך להתרגל לטוס עם עוד חברה באוויר כי בד"כ בתנאים הטובים אתה לא תהיה לבד כמעט אף פעם.
« עריכה אחרונה: October 17, 2014, 11:32:06 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : October 18, 2014, 01:21:33 pm »
לא הערתי בעניין כי כל אחד עם הקצב שלו אבל באמת זה לא נראה כלל צפוף.
מצד שני יש ימים בזיכרון שזה פשוט מסוכן וזכור לי לפחות פעם אחת שיצאתי לנחיתה אחרי שהבנתי שכולם נלחמים ברציעת גובה מאד צרה ויכולת הניהוג שלי על גלשן מחייבת שמירה על מרווחי בטיחות גדולים יותר ממה שהיה.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 19, 2014, 12:14:12 pm »
תודה על ההארות וההערות.
לגבי ה"בריחה" מההר, כמו שאמר חגי - לכל אחד הקצב שלו. גם בפאלקון היו לי ימים כאלה שלא התחשק לי "לריב על מקום בהר" בבועה הקטנה שמצליחה להחזיק בסייקל הרע. אני מעדיף טיסה רגועה ובטוחה גם אם זה אומר שהיא תתקצר...

חגי: לגבי הנחיתה, מה שלא ברור לי בהערה זה עניין משך מצב העמידה. אתה ממליץ על 15-20 שניות. יש לזה "מחיר" בגובה היציאה לפיינל (אני עדיין מתקשה עם פניות נמוכות קרוב לקרקע ומעדיף פיינל ארוך). עד שאני ארגיש בנוח עם יציאה לפיינל מנמוך יותר, מה אתה ממליץ?
האם אתה ממליץ על פיינל "בשלבים"? כלומר חלק ראשון בשכיבה, ובגובה נמוך יותר (20-30 מטרים מהקרקע) לעבור לעמידה?
אני מעריך שגם עניין הפניות בגובה נמוך שאני לא מתקרב אליו עדיין ישתנה בקרוב. הכל עניין של ביטחון בגלשן. הזדקרות בפניה קרוב לקרקע מלחיצה אותי יותר מאשר פיינל ארוך. כשהכל ישב פיקס וההתנהגות של הגלשן תהיה ברורה לי, אני לא אפחד שבטעות אזדקר בפניה.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : October 19, 2014, 12:49:31 pm »
יוסק ,
קודם כל משהו בתפעול הרתמה בסוף לא נראה זורם
אתה מוציא רגליים מנסה ליצור מומנט לעמידה ,מה שגורם לגלשן להתחיל לפנות ותוך כדי זה את מעביר ידיים ומן הסתם האף קופץ והפניה מחריפה - פה הגלשן היה קרוב להזדקרות .
בנוסף אתה עדיין מחזיק את הידיים גבוה מדי על הצלעות ! , עדיין חסר מהירות ושליטה נוחה על הגלגול .
אני מסכים עם חגי ש20 שניות מספיק על הצלעות , זה לא אומר העברה נמוכה - התיישרת לפיינל ארוך ,עוד מספר שניות מיושר ,עמידה ,לשחרר את הבר להעביר ולמשוך

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : October 20, 2014, 04:54:24 am »
כל המעבר לעמידה מתבצע תוך כדי משיכה ושחרור של הבר עם יד אחת על הצלע, אין פלא שאתה חושש מהשלב הזה. כמו ששיקה כתב, שחרר לפני המעבר לעמידה.
לגבי אורך הפיינל, כמו שנכתב כבר, קצת ארוך אבל אם כך אתה מרגיש בטוח סבבה - רק אין צורך למשוך כמו משוגע במשך דקה שלמה, טוס משוחרר או עם מעט משיכה ותגביר משיכה רק לקראת הכניסה למפל הרוח.
יובל ענבר