כתב נושא: המרעות נחיתות וקצת באמצע  (נקרא 2562 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
המרעות נחיתות וקצת באמצע
« ב- : October 12, 2014, 03:21:06 pm »
Acidente de Asadelta no Morro do Careca

120711 Acidente no Vale de Amoreira, asa delta

Accident au décolage en deltaplane

אולי פורסם אבל נחיתה אחרונה של מתחכם "מעניינת" :

Slow Motion Hang Glider ( Landing Zone )

והבחור המשוגע עם הטמקה .. במחווה לצנחנים וקצת אקרו :

Deltaplane et parapente Vercorin
« עריכה אחרונה: October 12, 2014, 03:36:42 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: המרעות נחיתות וקצת באמצע
« Reply #1 ב- : October 12, 2014, 10:31:14 pm »
לא יודע מה זה טמקה אבל יוסי - תראה דוגמה טובה מה זה נחיתה בהצפה על הקרקע!

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : October 13, 2014, 09:17:02 am »
דיברנו על זה פעם זאת חברת גלשנים צרפתית מפעם :

http://www.delta-club-82.com/bible/f1en-tecma-sport.htm

כבר פורסמו כאן סרטוני אקרו של הבחור עם הכנף הזאת

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : October 13, 2014, 09:57:06 am »
הבחור מגיע עם ידיים על הבייס-בר ושותה שדה בצורה קיצונית. מעבר ידיים לצלעות בשלב מאוד מאוחר ובתזמון של אלופים.
אני מניח שאתה לא מציע לי לקחת ממנו דוגמא לטכניקה, אלא רק לרעיון ההצפה.
אגב, יש לי עוד כמה סרטונים שמדגימים את זה מצוין (נחיתה במהירות גבוהה באפס רוח), עם הסינגל הבנתי שזה לא רעיון טוב, ובכלל, מה שרואים באירופה לא מתאר את מה שקורה בארץ. השדות שלנו הם שדות חקלאיים טרמליים ולא שדות של דשא מוריק יפה וקריר...
הם גם לא תמיד גדולים כל כך.
יש לי כרגע בעיה רצינית עם טכניקת הנחיתה, והיא לא הייתה לי בפאלקון. מצד אחד המנח שלי לא נכון עדיין, מצד שני הגלשן לא מגיב כמו שאני מצפה שיגיב. אולי לאט לאט אני אשתחרר קצת ואגיע לנחיתה עם VG משוך קצת יותר, וזה יאפשר לי הורדת אף יותר בקלות, כמו שאתה אומר.

הנה קליפ נחיתה מהאהובים עליי:
https://www.youtube.com/watch?v=tjwtAH9SoY4[youtube=425,350][/youtube]

רוח אפס, שדה לא טרמלי, גלשן מתקדם (אופס, גם אני כבר על גלשן מתקדם. הגיע הזמן לשנות תקליט...)
« עריכה אחרונה: October 14, 2014, 10:50:04 am על ידי joessepe »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : October 13, 2014, 10:40:31 am »

יש לי כרגע בעיה רצינית עם טכניקת הנחיתה, והיא לא הייתה לי בפאלקון. מצד אחד המנח שלי לא נכון עדיין, מצד שני הגלשן לא מגיב כמו שאני מצפה שיגיב. אולי לאט לאט אני אשתחרר קצת ואגיע לנחיתה עם VG משוך קצת יותר, וזה יאפשר לי הורדת אף יותר בקלות, כמו שאתה אומר.

מקווה שלא , לפחות עד שתגיע לרמה של מקצוענים בנחיתה ותוכל להרשות לעצמך פחות ניהוג או במקרים מאוד מסויימים .

תוציא מהראש את הרגשת "הורדת האף" כבר , הוספת מהירות הרבה מעבר למה שצריך פשוטה גם בלי VG בכלל.. רק בטכניקה נכונה .

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : October 13, 2014, 03:36:00 pm »
הדוגמה היתה להראות כמה אפשר להציף על הרצפה. גם בפלקון אפשר לעשות את זה, לא כל כך ארוך, אבל למה לא?
זה נכון שהתנאים בקיץ (בחורף דווקא יש הרבה ימים שהכל מת על הקרקע) לא רגועים אבל זאת עדיין לא סיבה לא לעשות הצפה נמוכה. אני מתאמץ יותר לצלול לקרקע כשאני נוחת מעל שדה בועט.
הטיסה בצמוד לקרקע ובעמידה זקופה מבטיחה לי תיקונים מהירים בציר הגליגול והימנעות מהפתעות בשלב ההנמכה שעלולות לסובב אותך ברגע 180 מעלות.
יש סרט נחיתה של משה ולנסי ז"ל מהליגה לפני שנה בקרבת העץ של התבור שקורה לו בדיוק זה. הוא לא מנמיך מהר לקרקע ולא מגיע לשלב הצפה ואז ברגע הפלייר הגלשן עושה לו 180 מעלות והוא שובר צלע.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : October 13, 2014, 04:10:09 pm »
למה לא?..
כי נראה לי, ואולי אני טועה, שאם טרמיקה מרימה לי כנף כשאני כל כך קרוב לקרקע, אז יש לי פחות מרווח לתיקון, ואז אני עלול לשתול נורא בקלות.
אתה אומר משהו שהוא דווקא הפוך לזה. יכול להיות שאני מפספס פה משהו? גלשן יהיה יותר יציב ופחות נוטה לשינויי כיוון כשהוא קרוב לקרקע ובהצפה? גם אם יש משבים \ טרמיקות בשדה שמשתחררות תוך כדי הטיסה קרוב לקרקע? למה?

עוד סיבה: השדות הקצרים. למשל, כרגע ברור לי שאם אין לי מספיק גובה לעבור את אלומות, אז עדיף לי לנחות בשרונה. בפאלקון זו לא הייתה בעיה, אבל עכשיו כל עמק יבניאל הוא מחוץ לתחום שלי עד שהנחיתות שלי ישתפרו בכמה רמות מעל מה שאני עושה עכשיו (כלומר, לא רק טכניקה אלא גם שיפוט לבול עם גלשן שעושה פי שניים L/D ממה שאני רגיל). מעבר לזה, גם כשאהיה טוב מספיק השדות ישארו קצרים. בהצפה ארוכה הם יגמרו לי.
מה אתה עושה כשאתה צריך לנחות בשדה קצר?
לא מזמן גשוינדמן שם את סרטון הטיסה שלו שבו הוא בא עם הרוח, עושה 180 כמעט בלי גובה ונוחת כמעט מיד. הוא לא אוכל את השדה...
אבל סיכמנו שלא בריא לבוא נמוך כל כך ברוח גב (בגלל היתכנות של מפל רוח מעל השיחים שמעליהם הוא הסתובב).
בחורף הקודם ובאביב היו לי כמה אובר שוטים עצבניים עם הפאלקון. גם ככה אני תמיד מכוון לשליש הראשון של השדה (כבר אז חשבתי שיום יבוא ואני אחליף למתקדם), אז לא היו בעיות. עם T2 אובר-שוט כזה לא יהיה סלחן. עכשיו בא החורף שוב...

ועוד נקודה אחרונה בבלבול המוח האינסופי שלי:
אם רוצים לנחות בתבור קרוב לעץ, אז אין בעיה של הצפה ארוכה, נכון (גם פה, שיפוט שיפוט שיפוט!! - אין מצב לאובר-שוט לתוך המזבלה). אבל מה כשרוצים לנחות בצד המזרחי עם כולם וקרוב לשביל הכורכר? הצפה ארוכה משמעה סחיבה ארוכה ארוכה חזרה, ואני לא רואה שזה מה שעושים החבר'ה. אנא האירו את עיניי - שיקולים וטכניקה.

שוב ושוב תודה :)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : October 13, 2014, 04:32:52 pm »
רוב ההפתעות קורות טיפה לפני אפקט הקרקע , באזור הכניסה למפל הרוח .
בהצפה עצמה במהירות גבוה הכלי יציב , ובדרך כשמשתחררות טרמיקות הגלשן שומר לי על יציבות גלגול .
גם לי עדיין קשה לשפוט לבול מדוייק , אבל מצד שני אורך ההצפה לא עצום כמו שאתה מתאר .
בפורטוגל הגעתי לנחיתה בשדה קצר מאוד (שיקול מוטעה- לא הבחנתי בחוטי הטלפון עד שהתקרבתי) , זה אילץ אותי לעשות פניה אחרונה נמוכה מאוד , אבל למרות שלא היתה רוח ושהגעתי עם מהירות ,הפיינל הסתיים מהר וקרוב מאוד .
בקיצור כרגע הדברים נראים מנופחים בגלל שאתה עדיין לא רגיל וזוכר את ההבדלים בין הפררי לחיפושית
הצפה נמוכה (לא צריך להגזים) ומהירה רק תשפר לך את הניהוג ולא ממש תשנה את אורך הפיינל
« עריכה אחרונה: October 13, 2014, 04:33:33 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : October 13, 2014, 08:56:19 pm »
תחשוב טוב שוב על עניין הסיכון. איפה מסוכן יותר בגובה 40 סמ מעל הקרקע(כוונה ספיד בר) או בגובה 2 מטר.
איזו אנרגייה יקינטית ש לטרמיקה שמשתחררת בגובה 2 מטר מעל הקרקע(גובה כנפיים) לעומת גובה 3.5 מטר.
מקווה שהבנת לבד.

בארץ אין שדות קצרים. יש אולי גולשים שלא תכננו לנחות ופתאום..... (או יציאה לא טובה מזיכרון אבל זה עוד לא לרמתך בכלל)
אם נקלעת לשדה קצר אז כנראה שעשית שיקול מאד מוטעה קודם.
שדה באורך 50 מטר אמור להיות מעל ומעבר. דרגה 3 אמור לדעת לנחות לבול ברדיוס 30 נטר. דרגה 4 ברדיוס 10 מטר. רוצה לנחות ליד החברה...פשוט תשפוט לחברה בתור בול, לא הבנתי למה צריך לנחות 50 מטר מהם.
הסרט ששי שם בפייסבוק עם הבחור שנמרח בסיום הנמכה במהירות נמוכה , מראה מצויין מה קורה בגלשן מתקדם ברוח אף חלשה בלי משיכה להצפה על הקרקע.
הבעייה שלך היא שעדיין לא ראיתי אותך עובר לעמידה זקופה. במצב הזה קל מאד לרסן את הגלשן בגילגול .

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : October 14, 2014, 02:00:40 pm »
רדיוס 30 מטר היה לי בפאלקון, עכשיו הסיפור נפתח מחדש. זה למה הורדתי את עצמי לדרגה 2 כשקיבלתי את הגלשן, ולמה ההתקדמות מאוד הדרגתית...
אני מודה שלא באמת הבנתי את עניין האנרגיה של הטרמיקה בגובה 2 מטרים או 3.5 מטרים. אתה אומר שיש הבדל בעוצמה שלה בכזה שוני קטן מבחינת המיקום?
לגבי איפה מסוכן יותר (40 ס"מ מעל לקרקע או 2 מטרים מעל), במהירות גבוהה הסיכון דומה לדעתי. ברור שאם הייתי ללא מהירות אופקית נופל מ-2 מטרים אז הנפילה הייתה כואבת יותר מאשר מגובה 40 ס"מ, אבל במקרה הנדון יש מהירות אופקית גבוהה שמשפיעה יותר מאשר המהירות האנכית. כלומר, זה יהיה כואב גם מגובה 40 ס"מ. מצד שני, בגובה 40 ס"מ אני קרוב יותר לקרקע ושתילה יכולה להיות בסבירות יותר גבוהה לעומת משני מטרים (פחות מרווח לטעויות).
זהו הסבר לא ענייני בתאכל'ס, כי לא הייתי רוצה למצוא את עצמי ללא מהירות בגובה שני מטרים ומזדקר, והטענה שלכם היא שאם יש לי מהירות מספקת, אז גם בגובה 40 ס"מ אני לא אמור להזדקר ולא להתקל בבעיות.
כמו שאמרתי, עכשיו גלשן מתקדם זה סיפור חדש ויש לי המון מה ללמוד על איך להתנהל איתו נכון.
אני לומד המון מהתשובות שלכם אז תודה על זה שיש לכם כוח לכל השאלות שלי :)
יוס.
« עריכה אחרונה: October 14, 2014, 02:01:57 pm על ידי joessepe »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : October 14, 2014, 08:26:37 pm »
ואללה יוסי ...חשבתי אתה קצת יותר מבין פיזיקה.
בא ננסה - מה לדעתך עוצמת הטרמיקה בגובה 50 סמ מעל הקרקע?
הניתוח שלך איפה יהיה יותר כואב לא רלוונטי. הלכת לכיוונים שגויים.
אני מנסה להסביר לך שהפולניות מבינות משהוא כשהן אומרות לבן טייס שלהם "תטוס נמוך".
אתה חייב להבין שטרמיקה זה תהליך. כמו טיפת מיים שמשתחררת מברז.
טיפת מים שמשתחררת- מה המהירות שלה אחרי 10 סמ ומה המהירות שלה אחרי 25 סמ נפילה?
אותו דבר טרמיקה. ההשפעה שלה הרבה יותר חזקה בגובה 3.5-4 מטר (ספיד בר 2 מטר מעל הקרקע) מאשר בגובה 2-2.5 מטר (SB בגובה 50 סמ).(למעט מקרה קיצוני של  דאסט דוויל).
בנוסף בגובה 3.5-4 מטר יש פוטנציאל להשלמת פנייה לא רצונית של מעל 90 מעלות . בגובה הקרקע זה לא יקרה.