כתב נושא: טיסה בגלבוע יום רביעי ערב חג סוכות 08/10/14  (נקרא 1473 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
הגענו לתבור לראות שהרוח היא צפון מזרחית קלה, אז התקפלנו ונסענו לגילבוע.
בגילבוע הרוח הייתה באמת צפון מזרחית קלה מאוד עם משבים יפיםעל האף של עד 10 קמ"ש מדי כל כמה דקות.
עד שסיימתי להרכיב המשבים כבר לא באו. סרט רוח משקית מאולתרת הראה את מה שחששתי ממנו - הרוח כבר התחילה להתמערב. המתנה בסבלנות עם גלשן על הכתפיים הסתיימה אחרי כמעט עשרים דקות במשב קליל מאוד שלא היה מערבי ולא צפוני. השקית הראתה מזרחית קלה מאוד. ריצה של החיים והמראה.
בחוץ הגלשן התנדנד וגיליתי את מה שחששתי ממנו, המראתי לתוך רוטור כנראה. עדין ולא מאוד מטלטל (הרוח הייתה חלשה עדיין) אבל רוטור.
ירידה מתחת לגובה העמדה, ולאט לאט לאט צבירת מטרים עד לגובה 420 מעפי (120 מעל לעמדה). כמעט כל הטיסה עם ציפורים (אחת חולפת בסרטון בשניה 30 בערך), גם הן לא עלו גבוה יותר.
תרגול בגובה של שלבי נחיתה, ואח"כ נחיתה מצוינת מבחינתי.
צבירת מהירות, הנמכה, התיישרות והצפה היו מוצלחות מאוד.
היה איחור בפלייר ואז כבר הגלשן היה כבד מדי ונאלצתי לרוץ. אמנם הרגשתי את הרגע הנכון לפלייר אבל קצת התמהמהתי. בגלשן מתחילים זה היה עובר, עם הטופלסס הבנתי בנחיתה הזו למה אומרים שיש לו חלון פלייר קצר יותר.

סרטון הטיסה

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בטיסה נראה שאתה לא מותח VG . תראה כמה בילוו יש לכנף. חבל. דווקא בתנאים רגועים וטרמיקות חלשות זה הזמן ללכת עד הסוף ב VG !! גם לקראת נחיתה בתנאים כאלו זו הזדמנת לבדוק את נוחות הנחיתה עם VG יותר מתוח- זה מקל מאד על הורדת האף והמשיכה וההזדקרות במהירות נמוכה יותר. לגבי הנחיתה- עדיין אתה עובר טיפה מוקדם לעמידה ובמיוחד כשהעסק רגוע ...זה סתם מבזבז לך כח. מצב עמידה דורש מאמץ מהידיים. אתה עובר 30 שניות וקצת לפני הפלייר. נסה לתזמן מעבר ל 20 שניות לפני הפלייר. בנחיתה בסופו של דבר אין הצפה ארוכה על הקרקע. נסה להגיע למצב שאתה מגרד עם הרגליים את הקרקע לפחות 3-4 שניות . אחרי שתעשה את זה תרגיש הרבה יותר קל עם תזמון הפלייר. הערה אחרונה- לא יודע איזה חיווי קיבלת לגבי הרוח אבל בתנאי מז חלשה שצפוייה להתהפך למערבית הייתי מבצע פיינל דרום צפון מכיוון הרכס לכיוון תחנת הדלק ולאורך כביש הכורכר

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בהקשר של המראה לרוטור כשהרוח כבר מתמערבת זה המקום להזכיר את תאונת הטנדם של שלי חסן ועמירם קרמר בתור הטייס שהתרסקו ונפצעו בהמראה כשניסו להמריא כבר כשהיו משבי גב בחלק העליון של ההר. מבט נוסף על הנחיתה, אתה ממש לא מבצע פלייר, הרגליים כבר בפוזת ריצה רב שלבי הנחיתה האחרנים  ואין העברת משקל אגרסיבית אחורה. ממש לא נחיתה מצויינת . ברוח אפס נחיתה טובה אמורה להיראות כשהקיל מגיע או כמעט מגיע לקרקע כשהאף עולה 70-90 מעלות מעלה.
« עריכה אחרונה: October 10, 2014, 02:42:03 pm על ידי חגי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
יוסק כיף לראות את ההתקדמות בחיבור !
המראה יפה ! בנחיתה לדעתי אתה יכול להוריד עוד את הידיים -
ואז תוכל להוסיף עוד מהירות ולעשות הצפה ארוכה כמו שחגי אמר
ואל תחשוב מראש על הריצה , כי אז אתה לא "מחויב עד הסוף" על הדחיפה..ועם הגלשן הזה לא תמיד תוכל להשיג אותו
« עריכה אחרונה: October 10, 2014, 04:35:30 pm על ידי gider »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
תודה על הלימוד וההארות.

לגבי חיווי הרוח בנחיתה, הוא בא מה GPS וכיוון הסחיפה הברור במהלך הטיסה. הסתובבתי המון ולא היה קשה להבחין לאחר זמן מה שה GPS צודק במה שהוא מראה (מערבית צפון מערבית 6-13 קמ"ש).
לגבי ה VG, תודה שאתה מזכיר לי שאפשר וצריך להשתמש בו. עדיין לא התרגלתי לרעיון שיש לי VG ושהוא יכול לשפר לי את הטיסה. עוד מוקדם לי להתחיל לבדוק את השינוי ב VG בנחיתה, כי אני עדיין לא ברמה שאני רוצה לנחות בה גם בלי VG משוך.
בהזדמנות זו, למי שיש חשק וסבלנות לתאר קצת שימוש ב VG (מתי ולמה שווה למשוך) זה יכול רק להעשיר אותי ואני אודה לכם :)
עניין הנחיתה ברור כמעט לגמרי. לגבי מיקום הידיים על הצלעות אני דוקא מרוצה. הפעם הרגשתי משיכה טובה וללא מאמץ גדול מדי. לגבי ההצפה, אני מודה שכל ניסיונותי בגלישה היו למנוע אותה בגלל הפחד שיש בי מקרבה יתרה לקרקע. בפאלקון זה היה קרוב מדי והוא לא שומר גלייד אלא ממשיך לשקוע (למעט ימים חמים או 0 רוח שבהם היו לי איתו כמה אפקטי קרקע מוצלחים ואובר שוט היסטרי). זה עוד סוויץ' שאני אצטרך לעשות עם המעבר לגלשן מתקדם. תודה שאתם מזכירים לי. אני לוקח את ההערות שלכם מאוד ברצינות, אז תמשיכו לתת אותן.

עוד בקשה, איך אתם מקצרים את אורך הפיינל? בינתיים יש לי פיינלים ארוכים, והפתרון היחיד שאני חושב עליו הוא לבוא מרחוק יותר. מצד שני, יש שדות שתחומים בעצים מצד הכניסה לפיינל וזה אומר מפל רוח בקרבת העצים, וכן רוטור מאחוריהם. שני דברים שאני אעדיף להתרחק מהם. מה שאומר שיהיה קשה לסדר פיינל מ"נמוך" בשלב של הכניסה הממשית לשדה. מה הפתרון שלכם לבעיה?
בינתיים אני עוד לא מרשה לעצמי פניות בגובה נמוך, אבל אני מתכוון לעבוד גם על זה לאט לאט.

תודה על הלימוד חברים, תמשיכו :)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
 vg מאפשר שינוי הגלשן ממאפיינים של גלשן ביניים  למאפיני גלשן קשיח. המתיחה מאפשרת כנף יעילה יותר שמייצרת יותר עילוי עם פחות גרר. לכן נקבל עם המתיחה סינק נמוך יותר, יחס גלישה טוב יותר,אפשרות להגיע למהירות גבוהה יותר בפחות מאמץ משיכה ומשלמים בניהוג קשה יותר ויותר. עכשיו ההחלטה שלך מה לעשות עם זה.  ניהוג ופניות בגובה נמוך אפשריות עם תוספת מהירות. ברור שאם נכנסת לפיינל ב 15 מטר גובה בלי רוח אף , אתה עשוי לרוץ 150-200 מטר עד לפלייר. לכם צריך לפנות גם בגובה נמוך יחסית, רק עם ספייר מהירות.
« עריכה אחרונה: October 11, 2014, 11:31:54 am על ידי חגי »

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
הי יוסק.

ראה גם הודעתי בשרשור השני שלך. 

אחרי שהדאון הזה יכנס לך היטב לורידים - תוכל לשקול שימוש במצנח עצירה, לימים קשים בהם תתקע מעל מקום בלי שדות גדולים.

עבור הטסיםם באלפים, במקומות בהם העמקים הם צרים והשדות קטנים - פופולרי מאוד השימוש במצנח עצירה.

בצפון הארץ ארץ זה פחות נחוץ כיוון שרוב שדות הנחיתה הם גדולים למדי. יוצאים מהכלל זה זכרון עד אחרי עמיקם או אזור הכמון.
« עריכה אחרונה: October 12, 2014, 10:22:09 pm על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)