תודה על הלימוד וההארות.
לגבי חיווי הרוח בנחיתה, הוא בא מה GPS וכיוון הסחיפה הברור במהלך הטיסה. הסתובבתי המון ולא היה קשה להבחין לאחר זמן מה שה GPS צודק במה שהוא מראה (מערבית צפון מערבית 6-13 קמ"ש).
לגבי ה VG, תודה שאתה מזכיר לי שאפשר וצריך להשתמש בו. עדיין לא התרגלתי לרעיון שיש לי VG ושהוא יכול לשפר לי את הטיסה. עוד מוקדם לי להתחיל לבדוק את השינוי ב VG בנחיתה, כי אני עדיין לא ברמה שאני רוצה לנחות בה גם בלי VG משוך.
בהזדמנות זו, למי שיש חשק וסבלנות לתאר קצת שימוש ב VG (מתי ולמה שווה למשוך) זה יכול רק להעשיר אותי ואני אודה לכם

עניין הנחיתה ברור כמעט לגמרי. לגבי מיקום הידיים על הצלעות אני דוקא מרוצה. הפעם הרגשתי משיכה טובה וללא מאמץ גדול מדי. לגבי ההצפה, אני מודה שכל ניסיונותי בגלישה היו למנוע אותה בגלל הפחד שיש בי מקרבה יתרה לקרקע. בפאלקון זה היה קרוב מדי והוא לא שומר גלייד אלא ממשיך לשקוע (למעט ימים חמים או 0 רוח שבהם היו לי איתו כמה אפקטי קרקע מוצלחים ואובר שוט היסטרי). זה עוד סוויץ' שאני אצטרך לעשות עם המעבר לגלשן מתקדם. תודה שאתם מזכירים לי. אני לוקח את ההערות שלכם מאוד ברצינות, אז תמשיכו לתת אותן.
עוד בקשה, איך אתם מקצרים את אורך הפיינל? בינתיים יש לי פיינלים ארוכים, והפתרון היחיד שאני חושב עליו הוא לבוא מרחוק יותר. מצד שני, יש שדות שתחומים בעצים מצד הכניסה לפיינל וזה אומר מפל רוח בקרבת העצים, וכן רוטור מאחוריהם. שני דברים שאני אעדיף להתרחק מהם. מה שאומר שיהיה קשה לסדר פיינל מ"נמוך" בשלב של הכניסה הממשית לשדה. מה הפתרון שלכם לבעיה?
בינתיים אני עוד לא מרשה לעצמי פניות בגובה נמוך, אבל אני מתכוון לעבוד גם על זה לאט לאט.
תודה על הלימוד חברים, תמשיכו