אבל להתעקש ולחלום לטוס לכנרת כשהרוח בעמדה בזכרון, ובכל צפון הארץ, צפון מערבית זה פשוט חוסר הבנה וידע. במקרה הרע התעקשות על טיסה מול רוח, כמו גם אינוס תנאי מזג האויר לטובת הגדרת מטרה שגויה (ע"פ הדוגמה במקרה ספציפי-הגדרת הכנרת כיעד ביום שהרוח צפון מערבית) עלולה להוביל לתאונה.
לא בהכרח.
ברוח צפון מערבית כבר שאתה בזיכרון בעמדה (כמו שנאמר) צריך להבין שכדי להגיע לכינרת בצורה בטוחה צריך לעבור מערב/צפון לגבעת המורה, משם קל לעשות את הנתיב שאנחנו עושים מהתבור לכינרת גם בצפון מערבית.
זה מצריך למשוך צפונה כבר מאזור משמר העמק (וכמובן שכדי להגיע למשמר העמק צריך למשוך צפונה כבר מהר חורשן).
כמובן אם אתה מגיע לגבעת המורה בצד הדרומי שלה צריך להבין שיש צורך בשינוי תוכניות ולטוס לכיוון בית שאן ולא להתעקש על הכינרת. זה מקום שכבר מאוחר מידי להתעקש בו על הכינרת צריך להתעקש על זה קודם.
כמובן שהאינסטינקט הראשוני שלנו אומר לטוס בהתחלה בנתיב הקל של עם הרוח ואחרי שנצבור קצת קילומטרים ל"טיסה לא מביישת" אפשר להתחיל להלחם ברוח.
לגבי קביעת מטרות, אני לא חושב ש"להגיע הכי רחוק שאפשר" זה לא קביעת מטרה. מטרה לא חייב להיות שדה ספציפי כמו גול בתחרות. מטרה יכול להיות גם "להגיע לעמק בפעם הראשונה".
העניין הוא שכשמציבים מטרה צריך לחשוב ולתכנן את הצעדים להגיע אליה.
לדוגמא:
* את זיכרון אני עוזב רק עם תרמיקה טובה ומעל ל500 תוך הסחפות.
* את הר חורשן אני עובר מצפון.
* את דליה אני עובר מצפון.
* חוצה בקו ישר למשמר העמק.
* וכו' וכו'
כמובן שלא בכל הנקודות יוצא לנו לעבור בדיוק אבל זה בדיוק מה שאומר לך כמה אתה צריך לתקן. אם עברתי מדרום לדליה אז אני צריך למשוך יותר צפונה כדי להגיע למשמר העמק.