כתב נושא: טיסות מזיכרון אתמול  (נקרא 2286 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
טיסות מזיכרון אתמול
« ב- : September 21, 2014, 07:57:46 pm »
אחרי איסופים ארוכים והגעה הביתה ב 2130 היה רק היום זמן לבדוק ולהעלות טרקים.   הטיסה שלי ושל גשוי כבר בלאונרדו. יצאנו עם לירן כשאני מתעכב קלות בגובה 1000 ובוחר לצאת ישר מזרחה לכיוון שדה הנחיתה הראשון מז לעמיקם. הבחירה שלי גרמה לי לטוס לבד כשגשוי ולירן בעבודת צוות מתקדמים מקביל אלי וצפונית לי.  לקראת חצייה לצומת מגידו אני רואה את שניהם מעט לפני עם מריה במצנח ואני מגיע מעט מעל לירן כדי לתדלק ל 1250 וחצייה לעמק. גשוי בשלב הזה עולה הרבה מעלינו ל 1675 ומצטרף לכיוון שלי 1.5 קמ אחרי. בעמק הרבה דאונים וטרמיקות חזקות ובועטות מעט. באחת מהם אני מתדלק ל 1385 וממשיך מבלי לחכות לסוף העילוי. בשלב הזה אני טס מקביל לגשוי כשהוא כ 1 קמ צפ מע לי וכשהוא תופס טרמיקה אני מתלבש עליה עם יתרון של כ 150 מטר מעליו. שוב עוזב מוקדם  ב 1300 וגשוי ממשיך איתה עד 1420. בשלב הזה אני כבר מותש פיזית ומנטלית ומעדיף לנחות כשעדיין אני בתפקוד סביר. חוצה למדרון הצפוני של גבעת המורה ב 850 ומתחיל לחפש שדה מתאים באזור תחנת דלק דברת. על הקרקע רוח חזקה ומשבית. השדות משחררים המון חם והנחיתה היא מלחמה לשמור על כיוון מול הרוח הצפ מע. כשאני נוחת גשוי חוצה את גבעת המורה ב800 אבל הוא במנטליות צעירה ורעננה עדיין, ותדלוק ל 1200 מאפשר לו להמשיך לתבור,  טרמיקה בלי סייד ל 1400 ומשם בגדול גלייד עד נחיתה מזרחית לצמח דר לתל קציר.
« עריכה אחרונה: September 21, 2014, 08:03:13 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: טיסות מזיכרון אתמול
« Reply #2 ב- : September 21, 2014, 10:45:46 pm »
לירן שלח טרק במייל .
מעניין לראות למשל שביציאה למרות שאני מול גשוי עם לירן בנתיבים שונים, איבוד הגובה דומה מאד ובכל חתך זמן עד לטרמול הראשון אחרי טרמיקת היציאה,הגבהים שלנו מאד דומים. אפילו הטרמול הראשון מתחיל די באותו זמן.
הפער בינינו צפון-דרום מגיע ל 4 קמ מעט מזרחית לכביש 6 ואז הפער הלך ונסגר על לחבירה שלי מעל לירן כ 4 קמ דרומית מזרחית לעין השופט . החצייה היתה יחסית דרומית למה שאני רגיל ותאמה את מגבלות הCTR שכאמור לא ממש חשובות לדעתי בשישבת.
מאחר ואני מאופיין לצערי בחוסר סבלנות אז בחצייה אני בורח קדימה ונהנה מעילוי חזק ביזרעל כשלירן עובד את הטרמיקות עד מיצוי. הדבר גורם לו לפגר בקצב ההתקדמות . בהמשך הוא שוב טוחן טרמיקה עד תם אבל נסחף הרבה מזרחה כמעט עד צומת יזרעאל 1380 מטר ומשם בניסיון לחצות את גבעת המורה צפונה הוא מאבד הרגה גובה ובסוף בגובה 700 על המדרון הדרומי מחליט לקחת מזרחה כשהוא נוחת (יזום?)ברמת צבי 25 דקות אחרי זמן הנחיתה שלי .  לגבי בחירת נתיב יציאה נראה לי שאמשיך לחתוך ישר לעמיקם. כמה שהייתי לחוץ להגיע לשדה ראשון נראה לי שמצבכם היה הרבה פחות טוב מבחינה זו כשהנתיב שבחרתם לכיוון הר חורשן נראה יותר מאתגר מבחינת נחיתות. אין ספק שאחרי הפסקה כה ארוכה בטיסות ויציאות מזיכרון, הביטחון יורד פלאים. בבחינת הטרק שלי אני רואה שהייתי עם ספייר גובה גדול מאד כל הזמן. מצד שני לטוס לבד זה הרבה פחות כייף.
« עריכה אחרונה: September 21, 2014, 10:53:42 pm על ידי חגי »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : September 22, 2014, 04:33:53 am »
לירן, שים בלאונרדו שנוכל לראות בעניים...
חגי, תודה על הניתוח, התגעגענו.
יובל ענבר

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #4 ב- : September 22, 2014, 08:44:44 am »
« עריכה אחרונה: September 22, 2014, 09:02:32 am על ידי לירן רלר »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 22, 2014, 09:45:26 am »
איזה אלופים אתם...
לירן, אחלה סרט :)
עושה המון חשק להמשיך ולהתקדם up:

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : September 22, 2014, 01:53:54 pm »
שקובידו במיוחד בשבילך  (צריך לשים על HD אחרת לא תראו את הפרטים והשמות) :

Zichron HG * Shkubidu Liran & Hagai *

סתכלו על הנתונים של ה LD בגליידים (בגלייד הראשון שחגי דיבר עליו כולכם על 13 בערך) אבל בהמשך.. מעניין :)
« עריכה אחרונה: September 22, 2014, 02:09:38 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : September 22, 2014, 11:41:53 pm »
מ ע ו ל ה.

אחרי שאני רואה את זה ככה, קצת מבאס שאני לא בכושר , לא מאורגן ברתמה מת לנחות ברגע שהרוח בקרקע מתחילה להתחזק.
אפילו לקראת הנחיתה היתה טרמיקה טובה ורואים את הרגע שאני עובר דרכה , אבל אפילו לא שקלתי באותו רגע לנסות להמשיך..
הייתי יכול לעשות לגשוי ביתספר....

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : September 22, 2014, 11:45:50 pm »
אגב לירן- רואים את ההמראה שלי די טוב.
נכון היה שם סבסוב קטן שמאלה...אין מה לעשות...אבל האף לא ברח לי לדעתי וההמראה מלאת אנרגיה. חששתי שאראה משהוא גרוע יותר.

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #9 ב- : September 23, 2014, 07:16:29 pm »
אני חושב שאף שלך קצת גבוהה אבל פחות היסטרי ממה שזכרתי את זה.

בכל מקרה זה בדיוק מה שקרה לי בהמראה של שבוע לפני כן הסיבסוב הזה... מוזר למה זה קורה עוד ברוח עם מגמה צפונית קלה??? (אין לי אפילו קצה חוט)

עכשיו שבועיים בלי טיסה... מקווה להחזיק מעמד