שלום חברים !
טרק ראשון רציני מזיכרון לצומת מגידו (תחנת דלק "דלק").
http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/1031367
הגעתי ב 11:30 לעמדה. לבד... רוח עם טיפה רכיב דרומי.
מודד רוח - וזה זיכרון בצהריים: משבים תרמליים של 26 קמש עם ירידה כל 2.5 דקות לחצי דקה של 13 קמש...
ב 11:50 מגיע ערן שחר ומכריז --- תנאים נהדרים ... אני שואל בחשש, זה לא הפרשי מידי --- ונענה ב"רצית זיכרון - קיבלת ..."
יוצא שני, אחרי יציאה של ערן.
מחכה לרגיעה, מניף מיצוס, הפעם לא עוזב את ה C מייד, יציב, מסתובב ויוצא במשב נמוך, אפילו שוקע קצת אחרי ההמראה, ואז פוגש אותה. את התרמיקה.
בום ראשון. אלימה, אך מרוממת. וקצרה. לחימום. שלא אבהל יותר מידי.
ערן כבר גבוה מעלי, ואני תופס את התרמיקה הבאה מעל הבית עם הבריכה, ומכוון לצאת קדימה מההר, שאוכל לבצע 360.
רואה שמתקדם ב 8-10 קמש, מוסיף ס.ס. וחודר - ומתחיל סדרה של תרמיקות מפתיעות, צרות אך לא מעבר ל +3.
אחרי כ 10 דקות תופס תרמיקה מול העמדה וקדימה (בערך מעל הכביש שעולה), ועולה איתה בסיבוב עד לגובה של 600 מ' בערך.
עכשיו מרגיש בטוח להסחף- ובתרמיקה הבאה - כבר נסחף ועולה ל 800 ואני כבר מזרחית לזיכרון.
איתי אלדד, גונן וערן גבוה מעלי.
התרמיקה הבאה מעל הגבעות מזרח/דרום לזיכרון שמעלה אותי ל 1000 מ'.
משם סינק עד כביש 6 - ומעל כביש 6 באיזור המנהרות, בגובה בערך של 400 תופס תרמיקה עדינה של +0.5 ובסבלנות מטפס ונסחף מזרחה עד לגובה של 980 מ.
בעצם מכאן יש לי עליה מתונה של 1-2 מ/שניה עד לאום-אל-פחם.
משם גלישה עד לשדה הנחיתה דרומית לתחנת הדלק "דלק" בצומת מגידו.
בשדה רוח חזקה צפון/מערבית, התקדמות קרקעית של 5-8 קמש, אני יורד עם ידיים על ה C, ובנגיעה, מושך את ה C חזק, ונחיתה מושלמת.
מהשדה, ערבי זקן בסוברו חבוטה, שראה אותי נוחת, מביא אותי לתחנת הדלק. משם טרמפ עד ארומה בצומת כפר קרע. ומשם אבי מזרחי אוסף אותי בדרכו דרומה על כביש 6.