כתב נושא: תיראו מי הצטרף לחגיגה  (נקרא 155 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק nadav

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
בעניין: תיראו מי הצטרף לחגיגה
« Reply #1 ב- : September 11, 2014, 07:18:01 pm »
ציטוט
I also don’t have the details of the sensor, especially not its sensitivity. Even if the sensitivity of the sensor is not super, then a combination with the accelerometers could compensate for that, and give an accuracy comparable to, if not better than, a high-end dedicated flight instrument.

מעניין...

ציטוט
The rumours say that the pressure sensor is based on the BMP280 chip of Bosch. That chip has a relative accuracy of only 0.12 hPa, equiv. to 1 m. That is pretty poor for variometer use (the best varios have 10 cm accuracy), so it will be a challenge to get a good vario performance out of it.

וזה למי שאמר שהסנסורים שבסלולרים ״סטנדרטיים״ ומקבילים לאלו שבמכשירים היעודיים.
« עריכה אחרונה: September 11, 2014, 07:21:34 pm על ידי עומר כהן »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 12, 2014, 04:06:01 am »
אני מניח שההבדלים ברגישות יבואו לידי ביטוי בעיקר בימים חלשים.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 12, 2014, 08:56:07 am »
אני מניח שההבדלים ברגישות יבואו לידי ביטוי בעיקר בימים חלשים.

שזה הימים שבהם הואריו נחוץ לנו בהם הכי הרבה.
בימים החזקים אפשר להסתדר טוב גם בלי...

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #4 ב- : September 12, 2014, 01:02:56 pm »
אני חושב שאתם מגזימים בתרגום שלכם מדיוק דגימה לשוני בין דגימות.  ברגע שאתם נמצאים בעליה יציבה גם של 0.1 מטר בשנייה המכשיר מקבל רצף דגימות כך שלא מעניין אותו טעות דגימה ספציפית או רציפה.  חוץ מזה יש בטלפון ג'י פי אס אז אם נראה לכם שיש טנות פשוט תבדקו גובה כל 10 שניות ותוודאו.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 12, 2014, 01:31:18 pm »
נדב, חיישן ברמת דיוק של כמטר אחד יזהה פחות טוב עילוי חלש גם אם הוא דוגם 10,000 פעמים בשנייה. אם אני בעילוי של +0.5 לאורך זמן אז נכון, החיישן יבין את זה בסופו של דבר. חיישן ברמת דיוק של כ10 ס"מ יבין את זה יותר מהר והמכשיר יגיב בהתאם (בהנחה ושני החיישנים דוגמים באותו אינטרוול). כך עם חיישן רגיש יותר יותר סביר שאצליח לתפוס את העילוי החמקמק והחלש של +0.5 או אפילו חלש יותר. כדי לקבל עלייה יציבה של +0.1 אני צריך להסתובב בה ואת זה יהיה יותר קל לעשות עם חיישן רגיש.
אפשר לטוס טיסת מכשירים ולהסתכל על המכשיר כל 10 שניות אבל זה לא כיף (וגם לא כ"כ בטוח). אחת הסיבות שהואריו מצפצף בהתאם לעילוי בו אנחנו נמצאים, כולל שינוי הקצב והטון בהתאם לעילוי, היא כדי שלא נצטרך להסתכל במכשירים כל הזמן. אני לא רוצה להסתכל במכשיר כל 10 שניות ואני לא רוצה לבדוק כל הזמן האם המכשיר טועה או לא. אני רוצה מכשיר רגיש ומדוייק שאני יכול לסמוך עליו.

ייתכן והמכשירים האלו כן יוכלו להחליף את הואריו בסופו של דבר. כרגע אני לא משוכנע.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #6 ב- : September 12, 2014, 02:20:19 pm »
עירא תודה על ההסבר המפורט לגבי רגישות בחיישן,  לצערי אתה מחפש אותי במילים במקום להבין את כוונתי אז אכתוב בפירוט.
נתחיל עם רגישות החיישן.
1. נניח שהחיישן שלי טועה בחצי מטר בצורה קבועה.  כאשר אני ב- 0.5 הוא יראה לי שאני באפס
2. נניח שהחיישן שלי טועה בצורה אקראית.  פעם הוא טועה לחיוב ופעם לשלילה.
3. נניח שהחיישן שלי טועה בצורה מתגברת פעם הוא טועה בגבע ואז חצי ואז מטר שלם

א.  נניח שאני דוגם כל 5 שניות
ב.  נניח שכדי שהעילוי יהיה יעיל עלי להישאר בו לפחות דקה

במידה ואשמע צפצוף אתחיל להסתובב ואסתכל במד הגובה.  לאחר שלושה סיבובים,  בהנחה והמכשיר עדיין מצפצף אבדוק האם הגובה השתנה. 
1. אם השינוי לרעתי אדע שמד הגובה מזייף ואכייל את המכשיר להתחיל לצפצף רק מחוץ לתחום הזיוף.
2. במידה ואין שינוי ניכר הרי שנפלא אני בעילוי חלש.
3. במידה והשינוי לטובתי אדע שהנה אני עוד שניה באטמוספירה 😉

אין לי צורך להסתכל כל 10 שניות על המכשיר לאורך כל הטיסה.  אני מסתכל על המכשיר רק כשמעניין אותי הגובה או מהירות הרוח וזה קורה בדרך כלל בזמן קירבה למכשולים.
אם היו לי 2500 שקל לשים על מכשיר יעודי כנראה שהייתי קונה כזה ונהנה ממנו.  אני משוכנע שהוא לא היה גורם לי להסתכל עליו פחות כי אני ממש לא טס לפי המכשיר  וכבר יצא לי להסתובב רבע שעה על אפס עד שנכנס משהו.
בשורה התחתונה.
תודיע לי כשבא לך לקחת את הטלפון שלי לסיבוב

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #7 ב- : September 12, 2014, 03:14:20 pm »
על לא דבר.
בנוגע להסבר שלך, היה לי קשה מאוד להבין מה אתה מנסה להסביר לי, אני מקווה שהבנתי נכון.
אני מניח שכל החיישנים שלנו טועים בצורה אקראית (מצב מס' 2 שתיארת). במכשיר ייעודי הסטייה הזו היא של 10 ס"מ לכל צד (סה"כ 20), במכשיר סלולרי הסטייה הזו תהיה של מטר לכל צד (סה"כ 2 מטרים).
ז"א שעם מכשיר ייעודי אם אעלה ב30 ס"מ לא יהיה למכשיר שום ספק שאני עולה והוא יצפצף. במכשיר סלולרי אצטרך לעלות >2 מטרים כדי שלא יהיה ספק והמכשיר יצפצף. כנראה גם מטר אחד יספיק, אבל אני לא יודע. למיטב הבנתי כאן בא לשימוש מד התאוצה אשר אמור לפצות על הסטייה הכ"כ גדולה הזו.
ז"א שמכשיר ייעודי ירגיש עילויים חלשים יותר ויצפצף \ יזמזם לי להסתובב באיזור. מכשיר שאינו ייעודי יצטרך עילויים חזקים יותר או רחבים יותר ע"מ להגיע לשינוי לחץ ברומטרי הגורם צפצוף.
נכון שכשאתה מרגיש שאתה עולה אפשר להסתכל בואריו אחרי 3 סיבובים ולאמת את התחושה הזו לפי GPS. כאשר אני בעילוי יציב (הואריו שלי מזמזם מ0.0-0.3 ומצפצף בקצב גבוה מזה) אני לא עושה זאת כדי לוודא שאני אכן עולה. הצלילים הקבועים של הואריו מספרים לי שאני עולה. לכן אני מוצא את הדרך הזו לוודא שאני עולה אפשרית ומדוייקת כמו בכל ואריו אחר, אך מעט יותר מסורבלת ולכן אעדיף לא להשתמש בה.

אודיע לך כשארצה לקחת את הטלפון שלך לסיבוב, אבל עוד אל תטעין אותו במיוחד בשבילי. מעבר לעובדה שעוד לא השתכנעתי שהוא באמת אופציה טובה יותר, יש בי חוסר חיבה נפלא למכשירים החכמים של ימינו.

בשורה התחתונה, כפי שאמרת:
אם היו לי 2500 שקל לשים על מכשיר יעודי כנראה שהייתי קונה כזה ונהנה ממנו.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #8 ב- : September 12, 2014, 05:42:16 pm »
הבנת אותי נכון אך פרשת שוב בצורה מוטעית.  בדוגמה שנתת למקרה של מכשיר שיצפצף רק בעילוי חזק זו טעות.  הרי הוא מבין עלייה בדיוק כמו מכשיר רגיל ואם קיימת לו סטייה קבועה כפי שתיארת אזי רק צריך להבין שבשבילו 0 זה 1+ ולכוון את הצפצ מ 1+ זה שהמכשיר שלך מזמזם מצפצף או מגרגר זה לפחות 500 ש"ח מהמחיר 😅
עעשיו לגבי שינו אקראי.  כפי שהברתי.  כל שעלי לעשות הוא לדגום פעם במי יודע כמה שנוח לך את הגובה ולראות מה המצב.
אם עוזבים את התאוריה וחוזרים לעולם התוצאה אז אני חוזר ואומר שגם אני מסתובב על אפסים,  גם המכשיר שלי מסמן פיפסים ולאורך 15 שניות הוא דוגם ארבע פעמים כך שגם אם הייתה לו סטייה אחת אז לא שמים לב לזה וזה לא פוגע בצפצוף.  מן הסתם את הכניסה והיציאה לאויר שונה מרגישים לפני המכשיר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 12, 2014, 06:03:45 pm »
אני בכלל טס עם הואריו שיתן לי ממוצע של 10 שניות. את ה0 או ה0.1 או כל פיפס אחר אני מרגיש דרך החופה והרתמה אני לא צריך מכשיר חיצוני שיגיד לי את זה. הואריו מצפצף לי קצב עלייה קבוע, את הניואנסים הקטנים בין הזרמים בתרמיקה אני מרגיש.

ועדיין האמינות של הטלפונים בעייני היא 10 דרגות מתחת לאמינות של המכשירים היעודיים. כן, שילמתי לפני 5 שנים 2200 ש"ח על מכשיר שאני בטוח ב100% באמינות שלו, מחברה שמתקנת כל תקלה בלי לשאול שאלות. והיה שווה כל שקל.
הגלקסי 3 שלי נתקע פעמיים בשבוע בזמן שיחת טלפון, וזה מה שהוא תוכנן לעשות. אין לי כוח לבדוק את האמינות שלו במצבים שהוא לא תוכנן אליהם.
שהאמינות של הטלפון הסלולרי תצליח להיות על אותה הסקלה יחד עם פלייטק אני אשקול שנית את דעתי. כרגע הסקלות אפילו לא מצוירות על אותו הדף.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #10 ב- : September 12, 2014, 06:15:34 pm »
צחי האפליקציה הכי גרועה בטלפון החכם זה הטלפון  hug
להגיד שהמחשב המטורף הזה תוכנן כדי להיות טלפון זה כמו להגיד שהמכשיר היעודי שלך תוכנן להיות פעמון לאופניים

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : September 12, 2014, 06:25:40 pm »
צחי האפליקציה הכי גרועה בטלפון החכם זה הטלפון  hug
להגיד שהמחשב המטורף הזה תוכנן כדי להיות טלפון זה כמו להגיד שהמכשיר היעודי שלך תוכנן להיות פעמון לאופניים

ז***ת מכרו לי טלפון השקרנים האלה .....  smileblue
don't fly faster then your guardian angel