על לא דבר.
בנוגע להסבר שלך, היה לי קשה מאוד להבין מה אתה מנסה להסביר לי, אני מקווה שהבנתי נכון.
אני מניח שכל החיישנים שלנו טועים בצורה אקראית (מצב מס' 2 שתיארת). במכשיר ייעודי הסטייה הזו היא של 10 ס"מ לכל צד (סה"כ 20), במכשיר סלולרי הסטייה הזו תהיה של מטר לכל צד (סה"כ
2 מטרים).
ז"א שעם מכשיר ייעודי אם אעלה ב30 ס"מ לא יהיה למכשיר שום ספק שאני עולה והוא יצפצף. במכשיר סלולרי אצטרך לעלות >2 מטרים כדי שלא יהיה ספק והמכשיר יצפצף. כנראה גם מטר אחד יספיק, אבל אני לא יודע. למיטב הבנתי כאן בא לשימוש מד התאוצה אשר אמור לפצות על הסטייה הכ"כ גדולה הזו.
ז"א שמכשיר ייעודי ירגיש עילויים חלשים יותר ויצפצף \ יזמזם לי להסתובב באיזור. מכשיר שאינו ייעודי יצטרך עילויים חזקים יותר או רחבים יותר ע"מ להגיע לשינוי לחץ ברומטרי הגורם צפצוף.
נכון שכשאתה מרגיש שאתה עולה אפשר להסתכל בואריו אחרי 3 סיבובים ולאמת את התחושה הזו לפי GPS. כאשר אני בעילוי יציב (הואריו שלי מזמזם מ0.0-0.3 ומצפצף בקצב גבוה מזה) אני לא עושה זאת כדי לוודא שאני אכן עולה. הצלילים הקבועים של הואריו מספרים לי שאני עולה. לכן אני מוצא את הדרך הזו לוודא שאני עולה אפשרית ומדוייקת כמו בכל ואריו אחר, אך מעט יותר מסורבלת ולכן אעדיף לא להשתמש בה.
אודיע לך כשארצה לקחת את הטלפון שלך לסיבוב, אבל עוד אל תטעין אותו במיוחד בשבילי. מעבר לעובדה שעוד לא השתכנעתי שהוא באמת אופציה טובה יותר, יש בי חוסר חיבה נפלא למכשירים החכמים של ימינו.
בשורה התחתונה, כפי שאמרת:
אם היו לי 2500 שקל לשים על מכשיר יעודי כנראה שהייתי קונה כזה ונהנה ממנו.