כתב נושא: שישי ושבת בזכרון  (נקרא 2240 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עודד גשוי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
שישי ושבת בזכרון
« ב- : September 11, 2014, 11:44:35 am »
לירן שהגה את הרעיון ואנוכי נפגשים בזכרון ב 1200 גם בשישי וגם בשבת לטיסות קרוס ארוכות ככל הניתן.
מי מצטרף ?

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: שישי ושבת בזכרון
« Reply #1 ב- : September 11, 2014, 12:18:59 pm »
אני לא אסלח לו על זה שעקץ לי אותך וסגר על "מבצע" דווקא בסופש הזה .... :\

חברים עלק

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #2 ב- : September 13, 2014, 10:47:12 am »
טוב סיפור הטיסה של אתמול (היום בוטל עקב כאבי שרירים ועייפות קשה מהטיסה)

קבענו אני עודד וכוכבי ב1200 בזיכרון וכולם הגיעו כמו שעון. התחלנו להרכיב וב12:45 היינו מוכנים. מצנחים המריאו זה אחר זה והתחילו לצאת לקרוסים כך שלא היו יותר מידי כלים על הרכס. אני המראתי ראשון לתוך טרמיקה של פעמיים 180 מעלות ויש מספיק גובה לתפוס טרמיקה ראשונה מדרום. כמו שעון הטרמיקה ממתינה בסבלנות שאני אגיע ואני עולה איתה לאזור ה800, עדיין לא בבסיס ענן. סייקל רע - כוכבי נוחת ואני חוזר ל350 מטר. תופס נוספת ואמור לעודד שיש סייקל טוב והוא ממריא. אני ב950 כבר חצי עיר אחורה ממתין לעודד בבסיס הענן. עודד כהרגלו עולה כמו טיל למעלה אני מדלג לענן שלו ויוצאים ב1000 מעל העיר.

טיסה צמודה מאוד של שנינו לטרמיקה הבאה ואנחנו חוזרים לאזור האלף קצת אחרי בת שלמה. מתפצלים אני צפונה עודד דרומה לחפש את הבאה. שנינו מוצאים משהו יחד אבל אני מאבד אותה ובורח לטרמיקה של עודד. ב600 מטר מתחיל לעבוד עליה. רגע מאתגר בשמירת נתיב מילוט לנחיתה. עולים חזרה ל1100 לבסיס הענן אנחנו בכביש 6. עודד רץ קדימה ונכנס בין הרחובות ויורד ל500ומציל לא רחוק ממידרך עוז ואני עדיין בענן שהיינו בו מנסה לצאת צפונה אבל הסינק חזק ואני חוזר לענן.מסתכל קדימה ורואה שהרחוב שלי עובר על צומת מגידו וגם ככה בגלייד ארוך אני מגיע לצומת אז למה לצאת ואני עובר מטרמיקה לטרמיקה עד שני 4 ק"מ מהצומת. להקת דיות עוברת דרך הטרמיקה שלי ובביטול רב ממשיכה נגד הרוח בקלות מעצבנת. עודד שהיה צריך לעבור שוב בין הרחובות כדי לעבור במגידו ולא דרך הCTR מאבד יותר מידי גובה ונוחת 2-3 ק"מ מזרחית למגידו.

אני ממשיך בטיסה השמרנית ושאני נכנס לעמק ב1200 אני מעל העננים שיושבים ב1100 (זה היה מוזר). גלייד ארוך יחסית וטרמיקה ב700 של +/- חצי. עולה עליה כד 840. הטרמיקות צרות ובעמק אני רואה דאון אחרי דאון לא מצליחים לעלות בטרמיקות ובורחים למגידו. נכנסת הבריזה (שכבר קודם הייתה רוח של 15-20) של 30-35 קמ"ש ואיתה הטרמיקות משתחררות. הופ ואני ב1400 ליד צומת יזרעל. לבית שאן אני כבר מגיע ללא בעיה אז למה. שייקה נמצא במגדל (שלשם רצינו לטוס) אז יאללה לגבעת המורה...

גלייד ארוך ל600 ושיט אני בle side של הגבעה מנסה להציל פעמיים ולא הולך. יוצא לנחיתה ומצליח לתרסק קלות בשדה... בגישה לנחיתה נכנסת טרמיקה / רוטור מהעצים שהיו רחוקים. ומעלה לי את האף חזק מאוד אך אני מצליח לרסן, קורה שוב תוך כדי ההצפה. מזדקרת לי כנף ימין ואני נזרק אל מאחורי המשולש. מתקן שמאל מצליח דיי לישר את הגלשן אך הbase bar  פוגע בריצפה ואני אף קדימה. לא נראה טוב מסוכן אבל ללא פציעות לי ולגלשן. סרט + תחקיר אני יעלה בהמשך צריך זמן לעבוד על הדברים.

טרק

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : September 13, 2014, 12:22:29 pm »
כבוד!
יובל ענבר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: שישי ושבת בזכרון
« Reply #4 ב- : September 13, 2014, 01:36:14 pm »
כבוד על הטיסה, באסה על הנחיתה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : September 13, 2014, 02:16:17 pm »
איזה טיסה יא כריש !!! רואים כמה עבדתם כל הדרך .. בעמק עם הרוחות שהיו היה נראה קשה טילים להצפין, אבל סחה על הניסיון !  יאללה סרטון

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #6 ב- : September 13, 2014, 03:10:21 pm »
« עריכה אחרונה: September 13, 2014, 03:30:49 pm על ידי לירן רלר »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : September 13, 2014, 04:58:59 pm »
הסרט

זיכרון עפולה

0:30   רולי, אני יודע מי זה הגלשן שחתך אותך בתרמיקה  ::)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : September 13, 2014, 06:18:49 pm »
אוי...
המראה.  4-5 צעדים וצלילה למטה לספיד בר?!? לא הצלחתי לראות את השלב שהגלשן לוקח ורצועת התלייה נמתחת. מה שכן ראיתי זאת משיכה תוך צלילה קדימה שבמהלכה נמתחת הרצועה.
לא ברור לי מה הטכניקה הזאת אבל זאת לא היתה המראה נקייה וגם הסבסוב שמאלה והגילוח הנמוך אחרי המראה לא מעדנים את התמונה. דווקא 30 שניות אחרי המראה חסר לראות איך שורדים את ההתחלה.
1:13 - לא נראה יציאה של 1000 מטר...נראה די 550-600 מטר בחצי הדרך לעמיקם. שוב קטע מעניין שלא השארת בשר לצפייה.
בהמשך נתיב מאד מאד דרומי ממש מעל כביש ואדי ערה. לא אוהב את הנתיב הזה. מאד בעייתי לטעמי. תסלחו לי אבל אם אני יוצא מזיכרון אני מכוון לחצות ביוגב. אתם מצידי תמשיכו לשמור על ה CTR שלא נשמר אף פעם ב 20 השנה האחרונות(כולל עמיר שלום ז"ל) ...במיוחד בגלל שגם כל פעילות מגידו מתרכזת שם.

חיכיתי לראות את הנחיתה..אין?

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 16, 2014, 08:41:42 pm »
מנסיוני: לא שווה אף טיסה אם מתרסקים בנחיתה, חומר למחשבה...
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.