ליאור קודם כל החלמה מהירה וחזרה מהירה ובטוחה לספורט.
הדבר הראשון שעבר לי בראש כשראיתי את התחקיר זה "פיי איזה יופי של טיסה הוא עשה לפני זה", מזכיר את התאונה של בדיקוב בחוטי החשמל שהגיעה גם בסיום של טיסה ארוכה ויפה.
בהחלט אנחנו לא חסינים גם אחרי שעשינו טיסה של תותחים...
אחד הדברים שעלו כאן ואולי לא היה מספיק ברור הוא שברוח חזקה של 25 קמש (בערך) ומעלה כל תכנון הנחיתה צריך להתבצע ברוורס (גם אם בנחיתה עצמה יש לנו מהירות מסויימת קדימה)! מה זה אומר ולמה הכוונה?
בחרנו שדה נחיתה, מגיעים מהצד של מעלה הרוח (כמו שנועם כתב) ובזמן ביצוע השמיניות נסחפים אחורה אל נקודת הנחיתה בלי להפנות גב לרוח (מה שצחי אמר). ככל שהרוח יותר חזקה מספיקה סטייה יותר קטנה כדי להתקדם אחרונית, כאשר הרוח שווה בדיוק למהירות המצנח, אם אנחנו בדיוק מול הרוח אנחנו עומדים במקום, ובכל סטייה אנחנו כבר ברוורס.
בזמן השמיניות אנחנו מקבלים תחושה יותר טובה של מהירות הרוח, בגובה נמוך מאוד עוברים את נקודת הנחיתה הרצוייה לפיינל קצר מאוד.
כמובן שמקרה הקיצון הוא נחיתה ברוורס אז לא צריך שמיניות אלא רק אם הספייר שלקחנו גדול מידי ואנחנו רוצים לתקן קצת למורד הרוח.
אני מקווה שההסבר ברור, אני אנסה להוסיף ציור שאולי מסביר קצת יותר טוב. (כבר כמה חודשים אני מבטיח לעצמי שאני אכתוב את ההסבר הזה...)
*טיפ נוסף שקראתי איפהשהו ולשמחתי לא יצא לי ליישם: במקרה של ספק במעבר מעל קווי מתח לקראת המפגש האפשרי, לטוס במקביל לקווים. כמובן שזה מאפשר קבלת החלטה ברגעים האחרונים ואפשרות לביטול. נכון שזה נשמע ממש טריוואלי אחרי שאומרים את זה, אבל בעצם לא יצא לנו לחשוב על זה?