כתב נושא: המראה ביום רביעי השבוע שלי ושל רולי  (נקרא 208 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
המראה ביום רביעי השבוע שלי ושל רולי
« ב- : September 06, 2014, 08:25:44 pm »
אחרי שנתיים שלא הייתי בתבור, חזרתי עם הרבה חששות ואחרי תרגול מחודש במבוא.
ההרגשה היתה שהשליטה שלי במצנח היא לא הבעיה אלא החשש מהתבור עצמו עליו אני צריכה להתגבר.
במיוחד אחרי התאונה של ליאור שמבחינתי הוא השותף רחיפה שלי, חבר ומורה.

לגבי ההמראה, המראתי אחרי שהרגשתי שהאויר מאחורי רגוע (אחרי הביקורת הטלפונית שקיבלתי מבינה שבאמת סמכתי על הרגשה ולא הבטתי בכלל אחורה לראות מה קורה בעצים)
היתה לי תחושה שמדובר בשיא של הטרמיקה ושבעצם כשאני אניף זה כבר יהיה בחלק הרגוע שלה.
ברגע ההנפה והריסון של החופה חצי נתלשתי ועפתי לסיבוב לכיוון הלא נכון. מייד כשהרגליים על הקרקע הסתובבתי לכיוון הנכון ואז היתה קריסה והמראה.
הברקסים לא היו משוחררים בעיקר בגלל הלחץ גם בגלל ההמראה הלא מוצלחת וגם בכלל כל הרחיפה הזאת התאפיינה בהמון לחץ שניסיתי להתגבר עליו.
אני זוכרת שיוחאי צעק לי לשחרר ואכן שיחררתי באיזהשהו שלב.

אני מפרסמת פה בעיקר כדי שאחרים ילמדו. העברתי את הסרטון לאנשים שאני יכולה לקבל מהם ביקורת בונה ושמהם אני מסוגלת ללמוד (מודה שקשה לי לקבל ביקורת מתלהמת ולא כולם יודעים להעביר ביקורת בלי החלק הזה)

תודה לצחי על הביקורת וההסבר על הנפה בתזמון הנכון.

https://www.youtube.com/watch?v=7RQS9gO7S6U

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין: המראה ביום רביעי השבוע שלי ושל רולי
« Reply #1 ב- : September 06, 2014, 08:42:16 pm »
ימים תרמלים בתבור הם הרוב.
 לא מספיק רגיע של כמה שניות. הצורך להסתכל קדימה (אחורה בעמדה .. קדימה בזמן) הוא חלק הכי קריטי לפני ההחלטה להניף. ראיתי טובים ממני (גם אני) נתלשים כי נכנס משהו יותר חזק מהמשבים שהיו עד אותו רגע. אבל בלי להסתכל בכלל זה סוג של הימור שאני לא הייתי לוקח. ולהיסתכל קדימה זה לא להסתכל דווקא בשורה הראשונה של העצים אלה מה קורה מאחוריו.
תדירות של התרמיקות.
יש ימים שהרגיע כל כך קצרה שהעצים מאחור משתוללים בזמן שבעמדה יש כלום ואי אפשר להניף בלי להיסתכן. אז מוותרים.

באותו יום היה מספיק זמן בין המשבים. פשות ה"הימור" שלך לא עלה יפה. הטורבולנציה של התרמיקה עשה את כל הבלגן שאני שמח יצלחת לתקן עם סיבוב לצד הנכון ברגע ששתי הרגליים היו על הקרקע. ורואים את התרמיקה מגיע על המצנח של יוחי כמה שניות אחרי בזמן שעלית במעלית.
 שיחרור ברקסים ושמירת כיוון הם הדברים החשובים שהתחלת לעלות אנכית.
תשמרי על עצמך.
« עריכה אחרונה: September 07, 2014, 12:54:20 am על ידי רולי »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 06, 2014, 10:44:34 pm »
אז כאמור, צריך להסתכל על העצים מתחת לעמדה לראות שלא נכנס משב חזק יותר.
כמובן שהתיזמון הטוב ברוח חזקה זה בירידה אחרי השיא של המשב אם המשבים צפופים או לתת למשב לעבור וברגיעה שבין המשבים אם יש דקה או יותר בין משב למשב.

בסרט, הריצה של המצנח קדימה והקריסונת לפני התלישה הם כתוצאה מהאוויר שנשאב אל התרמיקה שניות לפני שהיא נכנסת. בעיקרון זה האוויר הכי פחות יציב להניף אליו ביום תרמלי. מיד אחרי התלישה רואים את התרמיקה מגיעה למצנח של יוחאי.

אולי לא שמים על זה מספיק דגש אבל באמת שצריך לפני המראה להסתכל מסביב קצת. גם לראות שלא עובר מישהו מול העמדה, וגם לראות מה הרוח עושה מסביב. העצים מתחת לעמדה, הסרט מעל העמדה, השיחים מצפון וכו' לכולם יש נתונים לספר לנו איך נראה גוש האוויר אליו אנחנו הולכים להמריא. יותר נתונים שאספנו פחות הפתעות.

אגב ברוח חלשה של פחות מ15 צריך להסתכל על העצים למטה כדי לראות שיש למשב מספיק בשר כדי שהמשב לא ירד ל0 באמצע ההמראה.
« עריכה אחרונה: September 06, 2014, 10:45:38 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 07, 2014, 12:23:41 am »
אדווה,

בנוסף לכל מה שכבר נאמר, נראה לי שבתנאים הלא קלים שהיית שכללו משב חזק, סיבוב הפוך וקריסה, שלטת בחופה ויצאת לאויר בצורה טובה לאחר הטעויות בתזמון ובסיבוב.

זה לדעתי סימן בהחלט מעודד להמשך.

גונן

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 07, 2014, 12:52:24 am »
גונן
הסיבוב הפוך הוא תוצאה של בלגן בתיזמון . היא "נגררה", לא רצה להסתובב הפוך. כמו שאמרתי. ברגע שהיה לה החיזה היסתובבה לצד הנכון.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק david_ab2002

• לביצים אסור לריב עם אבנים.
  • מצאתי פסיפס
« Reply #5 ב- : September 07, 2014, 06:39:48 pm »
אני חושב שלי אין מה להוסיף..... אותי זה הפחיד....
אם יש רוח חזקה, ורואים את זה....צריך לחשוב אם זה מתאים בכלל להניף....

ואני, אחרי התאונה במצוקי דרגות, חושב על כל דבר שלוש פעמים (כמעט...)

תשמרי על עצמך.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 07, 2014, 06:52:41 pm »
למי שיוצא לו לשבת בתבור בזמן המראות של אחרים, שימו לב כמה מעט אנשים באמת מסתכלים אחורה לעצים להבין מה המשב שמגיע אליהם. הרוב או שמסתכלים על הסרט מאחורי העמדה כי הוא מול העיניים למרות שזה מה שכבר עבר אותם, או שסומכים על אחרים בעמדה שאומרים להם "יש משב טוב עכשיו".

אני מאוד מקווה שהשרשור הזה ישנה קצת את המצב.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : September 08, 2014, 10:49:30 pm »
אדוה סליחה כנה ואמיתית עם העלבתי אותך, אני אשתדל לשים לב לצורת ההתבטאות שלי, אבל תביני שהיא באה מכל הלב ומדאגה אמיתית.
אני כרגע נשאר בדעתי, את לא צריכה כרגע לטוס בתבור.
אני אומר את זה לא רק על סמך הוידאו אלא על סמך מכלול ההתנהלות באותו היום, הדברים שאמרת לי וההכרות איתך.
פדיחות וטעויות קורות לכולם (כמה אירוני שבאותו היום גם אני נפלתי על התחת בהמראה עם המצנח שלי).
הגעת לתבור, הייית לחוצה בהמראה, היה לך "חזק ומטלטל באוויר" ובחרת ללכת לנחיתה אחרי דקות ספורות ולדברייך נשארת מאוכזבת ומתוסכלת.
מה זה נתן לך? נהנת? למדת? מה הלחץ להגיע לתבור? לא טסת הרבה זמן (שנתיים או שאני מגזים?)

למה לא ללכת למבוא חמה ולטוס בתנאים שמתחזקים יותר בהדרגה, עם יותר מרחב לתמרון ופחות צפיפות? "מבוא חמה זה משעמם" באמת משעמם לך במבוא? משעמם לטוס מול הכינרת באחד המקומות היפים בארץ? וואלה אולי אני מוזר אבל בשנה האחרונה יצא לי לטוס לא מעט במבוא ומאוד נהנתי.

למה לא לטחון קצת ברכס, המראות ונחיתות, לצבור שעות, להרגיש בנוח באוויר, "רכס אני לא אוהבת". תסלחי לי אבל אני פשוט לא מקבל את התירוץ הזה. נכון שלטוס רק ברכס ניהיה משעמם מתישהו, אבל אחרי תקופה ארוכה מה רע בלצבור שם כמה שעות? אתמול אני ורומן ריכסנו בפלמחים ונשבע לך שנהנו כמו ילדים.
לדעתי אם כל זה משמעמם ולא כיף גם התבור מאוד מהר ישעמם אותך.

הבעיה היא שאת יכולה לטוס בתבור, וגם בזכרון עם קצת מזל, כנראה ש"יהיה בסדר".

תחפשי כמה שרשורים מתחת ותראי מה דיסקין כתב.

אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 08, 2014, 11:14:31 pm »
למה לא לטחון קצת ברכס, המראות ונחיתות, לצבור שעות, להרגיש בנוח באוויר, "רכס אני לא אוהבת". תסלחי לי אבל אני פשוט לא מקבל את התירוץ הזה. נכון שלטוס רק ברכס ניהיה משעמם מתישהו, אבל אחרי תקופה ארוכה מה רע בלצבור שם כמה שעות? אתמול אני ורומן ריכסנו בפלמחים ונשבע לך שנהנו כמו ילדים.
לדעתי אם כל זה משמעמם ולא כיף גם התבור מאוד מהר ישעמם אותך.

יש דברים שאני ממש לא מבין למה מרחפים חדשים לומדים אותם מהוותיקים.
אני מבין שצ'ינו, חמו, נועם וכו' אומרים "משעמם לי ברכס", די הגיוני הם טחנו שם מספיק שעות כדי להצדיק את המשפט.
אני לא כלכך מבין מרחפים שלא ניצלו 10% ממה שאפשר ללמוד ברכס אומרים את זה.

אין קיצורי דרך, כדי לדבר כמו ותיק צריך לטוס הרבה שנים  ;)
(כדי להצ'תעמם מהרכס צריך לטחון אותו קודם)

אני חושב שעשיתי קרוב ל150 שעות במבוא לפני שהגעתי לתבור (אומנם העמדה הישנה אבל עדיין). וגם אחרי שהתחלתי לטוס בתבור בימים שהתחזית לא הייתה ליום רגוע יחסית הייתי הולך למבוא. את המשפט "משעמם לי לטוס מקומית במבוא" הרווחתי בהרבה מאוד שעות שם. גם את רכס ארסוף אני מכיר בעל פה. את נתניה אני לא סובל מסיבות אחרות.

מסכים לגמרי עם צוק. לרוץ מהר מידי מהסיבות הלא נכונות זה אחד הגורמים הבולטים לפרישה מהספורט.