כתב נושא: עד כמה באמת אני מודע לרמת הריכוז שלי?  (נקרא 204 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עד כמה באמת אני מודע לרמת הריכוז שלי?
« ב- : September 05, 2014, 09:44:11 pm »
היום (5.9.14) שני ארועים קטנים שנגמרו בלא כלום. אפשר אולי להתיחס אליהם כסיפורון נחמד אולי אפילו משעשע. אבל בערב התחלתי להרגיש שאולי לא ממש הייתי מרוכז היום בטיסה, ביחד עם הטעויות בשיקול שהביאו אותי ביום שלדעתי היה די קל לנחיתה בשדמות אני חושד ברצינות שהייתי לא מרוכז בעליל ואפילו לא הייתי מודע לזה.

ארוע ראשון: טסים בגובה 700-800 מעל התבור כמה מצנחים, הרוב לוקחים צפון מערב לכיוון הכפר, אני לוקח מערב לכיוון שדה הנחיתה. בטיסה לכיוון שדה הנחיתה הרבה פיפסים קטנים במפי יחסית לרוב הטיסה אבל שום תרמיקה מסודרת ודי שומר גובה. כשאני יוצא מהקטע הבמפי אני נופל לתוך סינק לא חזק של 3-. מרגיש ירידה קלה בלחץ בכניסה לסינק ומושך טיפה ברקס, אבל המצנח לא מגיב כמו שצפיתי. במקום פיצוי על הריצה קדימה שאמור להשאיר את המצנח מעל הראש המצנח נזרק קלות אחורה. מייד הבנתי "זיקרתי אותו", משחרר ברקסים עד הסוף למגנטים, עוד לפני שהמצנח רץ קדימה אני מרגיש את זרימת האוויר מלמטה של פרשוטל ותוך שניה המצנח רץ קדימה וחוזר לטוס. הריצה קדימה די עדינה אני בקושי בולם אותה ופונה חזרה לחפש את התרמיקה מאחורי.

ארוע שני: יציאה מהתבור ב850 עם תרמיקה לא מספיק מסודרת וחזקה ליציאה מביא אותי נמוך לכיוון שדמות. עד עכשיו היום הרגיש תרמלי טוב ויש לי עוד 300 מטר עד הקרקע, אני בכלל לא דואג אני יודע שאני יכול להציל מהמצב הזה בקלות. מחפש את הטריגרים, חממות, עצים, אבק של טרקטורונים. אבל כל טריגר מתברר כלא פעיל ולמרות זאת ולמרות שיש שפע של שדות למטה אני לא מסמן לי אף שדה כנחיתה "אם אין תרמיקה" למרות הביטחון הבצלה הקרבה ובאה.
בגובה 30 מטר אני נזכר להסתכל מעל מה אני נמצא, מטע שקדים, יופי גאון. עם הרכיב הדרומי של הרוח הצלחתי לברוח צפונה בגלייד מספיק טוב לעבור לשדה פתוח ולהתישר מול הרוח לנחיתה.

מצד אחד אפשר להגיד "קורה לפעמים בטיסה זה חלק מהעסק", מצד שני אף אחד משני אלה לא קרה לי ב15 שנה האחרונות לפחות. פעם אחרונה שמצנח עשה לי פרשוטל הוא היה עם 500 שעות לא 130 ופעם אחרונה שנזכרתי בגובה כזה שצריך גם לנחות הייתי ממש בתחילת דרכי.
לכן אני אומר אין שום סיבה שזה יקרה.

אין לי ממש תשובות אבל צריך לחשוב כמה אנחנו באמת לא מודעים לרמת הריכוז שלנו לפני הטיסה. כי במצב טיפה שונה זה יכול להגמר ממש רע.
« עריכה אחרונה: September 05, 2014, 09:49:21 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק nadav

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
בעניין: עד כמה באמת אני מודע לרמת הריכוז שלי?
« Reply #1 ב- : September 06, 2014, 02:46:25 am »
תודה על השיתוף  up:

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 06, 2014, 10:19:21 am »
היית במקום אחר.
טעות בתפעול עוד מתקבלת,פיספוס לנחיתה לא.
קרה לי כמה פעמים בשנים האחרונות שהחלטתי שאני עייף מדי וויתרתי על טיסות.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 06, 2014, 10:24:29 am »
נראה לי שפחד הוא גורם טוב לריכוז.

אני מפחד מנחיתות מה שגורם לי לבחור מספיק בזמן שדה מספיק גדול.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #4 ב- : September 06, 2014, 10:55:05 am »
החלק החשוב להבנתי במהלך יום פעילות היא מודעות למצב האישי, גופני, הכרתי, חברתי ונפשי. מודעות עצמית בהחלט מובילה לקבלת החלטות טובה יותר.
פחד הוא אלמנט שלילי. הפחד לרוב מגביל את התגובות שלנו ויוצר תגובות לא מאוזנות. יש הרבה מאד מחקרים בתחום זה ונמצא שבתנאי פחד אדם מגיב ב3 אופנים: 1. בורח, 2. נאבק, 3. אינו מגיב כלל/קופא. גונן הייתי מגדיר את התחושה שלך לפני הנחיתה כסוג של עוררות, משהו שדורש ריכוז גדול יותר ממצב רגיל. בתנאי עוררות אופטימליים הביצועים המוטוריים שלנו מיטביים.
אייני מכיר הרבה חברים שפוחדים מהספורט ולמרות זאת ממשיכים בפעילות. או שמתגברים על ה"פחד" או שפשוט עוזבים. במקרה הגרוע ביותר זה לטוס עם פחד מה שמוביל באופן וודאי לתאונה.
אריה

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 06, 2014, 12:41:16 pm »
אריה,

אני חשבתי שמצב של עוררות קורה לי בנסיבות אחרות לגמרי. אבל מי אני שאתווכח עם מומחים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 06, 2014, 04:21:51 pm »
לדעתי יש שני סוגים של פחד. יש פחד שמשתק אותך ויש פחד שמעורר אותך.

ביום שאני בכלל לא אפחד מהטיסה אני אפסיק לטוס.
קצת פחד חיובי הוא אוייבו הגדול של ה"עודף ביטחון עצמי", מה שעושה אותו לידידו הטוב ביותר של הטייס  :)

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #7 ב- : September 06, 2014, 04:43:02 pm »
אני דווקא מסכים עם גונן וצחי. אצלי הפחד מערר, גם אני "נוחת" בגובה שאחרים עוד נילחמים להישאר. וגם בוחר בהגזמה מקום נחיתה או לוותר המשך כדי לא להיכנס לפינות. הכמות המטורף של שעות שאני עושה אך ורק כדי לא לפחד יותר. כמה שיותר אני מגיע לעמדה, פחות משקשק לי בבירכיים. ובנוסף, אין ספק שאני אוהב את התחושה. ביום שהפחד ישתיק אותי, או להפך, שלא אפחד כלל, לא רואה את עצמי ממשיך לטוס. אלווי שלא יקרה לעולם.
« עריכה אחרונה: September 06, 2014, 08:16:02 pm על ידי רולי »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 06, 2014, 09:19:17 pm »
רק להבהיר. זה לא שבחרתי להלחם על איזה תרמיקה ולהציל מנמוך, פשוט הייתי במין מצב שאננות כזה שהיה לי ברור שתהיה תרמיקה. בימים כתיקונם אני תמיד מודע לשדה נחיתה אופציונלי (לפחות אחד) שאני בטוח מגיע אליו. היו לי כבר הצלות ממאוד נמוך אבל רק במקומות שהיה לי לאן להסחף. אם אין לאן להסחף אני נשאר אם השדה שאפשר לנחות עליו.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 06, 2014, 10:04:27 pm »
צחי. אני דיברתי על הפחד שגורם לי להיות מרוכזה ולקחת ספארים לפעמים מוגזמים. התודעה על מצב הכללי (פיזי מנטלי מצב רוח ) הוא חלק חשוב בהחלטה לטוס. אני תמיד מספר שהתאונה הכי קשה (שבר רגל ב"נחיתה" על הסלעים בהארי) היה כמה ימים בודדים אחרי שעזבתי ביתי בחרשים. עד עכשיו אנו בטוח שאם הייתי טס בתבור באותו יום לא הייתי מגיע על המצה שהגעתי. הטיסה מעל חרשים סתם אותי לגמרי וגרם לי לא לחשוב באמצע הטיסה כי ראשי נשאר שם למעלה.
לא תמיד שיש דאגות חייבים לוותר על הטיסה (לפעמים דווקא זה מה שעוזר לשמור על שפיות).....  אבל ייבים להיות אמיתים עם עצמינו  כדי לדעת אם הטיסה ינקה לנו תראש או ישים אותנו בסכנת יתר.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : September 07, 2014, 12:31:23 am »
קיימים סוגים שונים של חוסר ריכוז ולא כלום נובעים מעייפות... לדעתי "השאננות" המותארת במקרה השני היא אחד הסוגים הקשים יותר לזיהוי מקדים כיוון שמדובר במצב מנטלי מאוד משוחרר (לא דרוך...). במצב כזה לפני המראה, סביר שטייס עם נסיון רב ויכולות הנפה טובות ירגיש שהכל בסדר בעודו על הקרקע.
אני נוטה לברור את רמת הריכוז שלי עפ"י החלטות טקטיות ממש בתחילת הטיסה (וטרם היציאה לקרוס). אם אני רואה שההחלטות שלקחתי לוקות בחסר, אני אנסה להתפקס או אשמור על מרווחי ביטחון גדולים יותר.