כתב נושא: טיסה משותפת עם המוסקיטו  (נקרא 2305 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עודד גשוי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
טיסה משותפת עם המוסקיטו
« ב- : August 31, 2014, 10:49:30 pm »
הלכתי לטוס עם חבר שלי שיש לו ממג.
אין ספק שלקום בשעה שהם טסים בה, זה לא פשוט בכלל.
מבחינת הטיסה, שנים שלא המראתי ונחתתי באפס רוח וזה היה אתגר רציני.
תהנו !!!

Flying with Yoram   30 8 14‏: http://youtu.be/H4petfPSe1g

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
בעניין: טיסה משותפת עם המוסקיטו
« Reply #1 ב- : September 01, 2014, 06:29:11 pm »
וואו,טוב אש!
נו אז מה איך היה? ספר לנו פשוטי העם...
לכמה זמן טיסה החזיק לך הדלק?
האם אפשר לעלות לגובה ואז לטרמל?
כמה עולה התענוג?
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : September 01, 2014, 10:39:21 pm »
עודד
אני מקווה שאתה מודע לכך שהפעילות הנל אינה תחת מטריית האגודה.
אני גם מקווה שלא תחווה קט מנוע או תקלה אחרת כיוון שאתה טס נמוך במקומות שבהן לא תוכל לבצע נחיתת חרום סבירה.

אני אזכיר  רק שגולש מאד מיומן וותיק נהרג כשניסה טרייק. המסר הוא שאתה פותח חלון סיכונים חדש  שאולי אתה לא מספיק מכיר את כל הווריציות שלו.
הזהר! לא רוצים לאבד עוד חבר ליגה חיוני.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : September 02, 2014, 02:30:03 am »
מגניב לגמרי עודד!
הלוואי שהיה לי כזה,
אבל כל מילה שכתב חגי נכונה.

עוד נקודה כללית למחשבה, למיטב ידיעתי המוסקיטו נופל באיזה תחום אפור מבחינת הצורך ברישוי. לאנשים שמחזיקים ברשיון מסחרי לצורך פרנסתם ההתעסקות בטיסה ממונעת ״אפורה״ כזו לא כלכך מומלצת...
יובל ענבר

מנותק skorb

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #4 ב- : September 02, 2014, 01:17:01 pm »
למיטב ידיעתי המוסקיטו נופל באיזה תחום אפור מבחינת הצורך ברישוי.

אני לא מכיר את המצב הנוכחי, אבל במידה ותקנות כלי הרחיפה יתקבלו כפי שרת"א הציע אותן (למרות שטרם נקבע הדיון בכנסת שאמור לדון בם, ורק חצי שנה אחרי זה הם ייכנסו לפועל), המצב יהיה כלהלן:

הפעלת מוסקיטו כזה נחשב "גלשון אוויר בעל מנוע עזר" ונחשב תחום מקביל לגלשנים, מצנחים, וממ"רים. 

אכן, כדי להפעיל אותו לצרכים מסחריים (טנדאמים, הדרכה, "עבודות אוויריות"), נדרש להוציא "רישיון רחפן" מרת"א.

אבל כדי להפעיל כבן-אדם פרטי להנאתך האישית, אין צורך ברישיון. מה שכן, נדרש להחזיק ב"אישור בכתב" ממישהו שמחזיק ברישיון מדריך על הכלי הספציפי שסיימת קורס בסיסי בתחום (במקביל לקורס הרגיל שאנחנו מכירים היום) או שאתה בעל ידע וניסיון מתאים למישהו שסיים קורס כזה. לחלופין, אם אתה מחזיק רישיון מגוף שפעל במסגרת רישיון הפעלה מבצעית שהיה בתוקף לפני כניסת התקנות החדשות (כגון האגודה), אתה פתור מאישור בכתב ממדריך.

מה שכן, עבור המוסקיטו, אין גוף היום (שידוע לי) שמחזיק ברישיון הפעלה מבצעית ומנפיק רישיונות לטייסים פרטיים עבור גלשן עם מצנח עזר.  וכמו כן, לא ידוע לי על מישהו שמתכנן להוציא רישיון רחפן עם הגדר הדרכה עבור גלשן עם המצנח עזר לאחר כניסתן של התקנון החדשות.

כך שיכול להיווצר מצב שאסור להפעיל כלי כזה לאחר כניסתן של התקנות החדשות על פי החוק. פניתי לרת"א בנושא וביקשתי התייחסות. בדיון בפברואר שאלתי את השאלה "מה קורה אם אין מדריך?" ועמיר שלום ז"ל הבטיח שאם מצב כזה יקרה רת"א תידרש לספק הסדר. והנה זה כבר כאן עבור המוסקיטו.

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 02, 2014, 04:00:19 pm »
תודה על הדאגה !!!
התכנית להמשך עם הכלי היא להמריא, לטפס, למצוא טרמיקה, לכבות את המנוע והשאר ידוע.
הבטחתי לחבר מהממגים שנטוס ביחד לפחות פעם אחת ועמדתי בהבטחה.

לגבי רתא, לאחר לעיסה ממושכת של חוק הטייס החדש, בכניסתו לא יהיה צורך בשום רשיון.

כמובן שהטיסה הנל הייתה מתואמת מבחינת אזורי טיסה (אחרת לא הייתי מעלה את הסרטון...)

מה שכן, למדתי שטיסה בלי טרמיקות היא לא טיסה.
אל דאגה, אני לא עובר צד...
(-:

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : September 03, 2014, 06:03:27 am »
טוב, אז עכשיו תביא סיבוב ;-)
יובל ענבר

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : September 03, 2014, 06:15:59 am »

לגבי רתא, לאחר לעיסה ממושכת של חוק הטייס החדש, בכניסתו לא יהיה צורך בשום רשיון.

עודד, לא מדוייק!
קרא מה שכתב שמואל ממש לפניך.
הוא התייחס ספציפית לבעייה שתיווצר לך ולכל בעלי המוסקיטו...
זכור לי שעשית איזו שהיא הסמכה/אימון/היכרות על הכלי אצל הייצרן.
לדעתי זה יכול להיות (אולי) הפיתרון שלך.. בקש מהם אישור (כלשהו), אולי זה מה שייפתור לך את הבעייה.
שווה נסיון!
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק Shlomi Chen

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #8 ב- : September 04, 2014, 08:16:50 am »
כבר הרבה זמן שאני שוקל למכור את שלי בגלל שאין לי זמן לתחביב וגם בגלל המשפחה, אחרי 20 שנה בתחום עם מספר כלים שונים, אני חושב (שאולי) הגיע הזמן.
אם יש רציניים שמעוניינים הם מוזמנים ליצור קשר במסרים.
המוסקיטו עם מעט שעות, אם ימכר אזי הוא ימכר ביחד (בלבד) עם גלשן EZ שגם הוא במצב מצויין, עלות כוללת כ35 א"ש

לא יהיה לי זמן (כבר אמרתי שאין לי זמן) לספר לא בטלפון ולא במסרים איך זה לטוס על מוסקיטו, האינטרנט גדוש בחומרים, אז אספר מה שאוכל כבר עכשיו,
בקצרה : אין דבר פשוט יותר מלהמריא עם מוסקיטו למי שיודע להמריא עם גלשן, טיפה רוח על האף, כמה צעדים ואתה באויר, השליטה באויר בדיוק כמו גלשן, הרכבה תוך כמה דקות, הנעה פשוטה, על הקרקע ובריצה משקל המנוע לא מפריע כי הוא נשען על הרגליות, גם באויר משקל הרתמה לא מורגש, חשוב לא לשכוח שלא מדובר באף 15 ואתה לא יכול לנסוק ב 90 מעלות, עם זאת הטיפוס מהיר, הכלי אמין ידוע ומוכר בעולם, כל הנתונים היבשים נמצאים ברשת,

דמות בכירה במיוחד שאנני רוצה לנקוב בשמה  (למרות שלהבנתי אין ולא היתה שום בעיה פורמלית\רישוי וכו') כמו שציין עודד,  ליוותה אותי בזמנו וכלשונו (נכון לאז) - "כל עוד לא תטוס מעל שדות תעופה ו\או בסיסים הכל יהיה בסדר....", תיאומים וכו' (גם מול יומנאי תחנת המשטרה הקרובה) נחוצים לדעתי בימים טרופים אלה ללא קשר לרישוי.

טיסות בטוחות ובהזדמנות תודה לכול הפעילים שמשתפים.

מנותק skorb

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #9 ב- : September 04, 2014, 10:08:29 am »
לדעתי זה יכול להיות (אולי) הפיתרון שלך.. בקש מהם אישור (כלשהו), אולי זה מה שייפתור לך את הבעייה.

יכול להיות שכן, אבל זה ידרוש מהם לשנות את התקנות.

אכן יש סעיפים בתקנות לגבי מי שלומד בחו"ל, אבל הם נוגעים רק למי שמעוניין ב"רישיון רחפן" לצורך הפעלה מסחרית/הדרכה. ל"טייס הפשוט" שרוצה לטוס להנאתו בלבד, אין סידור בנוגע להכשרות בחו"ל - הנחת היסוד שעומד מאחורי הסעיפים הרלוונטיים היא שאכן יש מישהו אחד לפחות בארץ שמחזיק ברישיון מדריך. אפילו אם טייס זר בעל ניסיון מגיע מחו"ל ורוצה לטוס בארץ, הוא חייב את האישור של מדירך ישראלי מוסמך.

כך שלפי התקנות כפי שהם כתובות היום, אין מקום לסידור שאתה מציע. יחד עם זאת, אני מקווה שרת"א יבינו ויסדרו את העניין. אמשיך לעדכן ברגע שאקבל תגובה מהם.