כתב נושא: טיסת תבור - בית השיטה  (נקרא 316 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עומר כהן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
טיסת תבור - בית השיטה
« ב- : August 27, 2014, 11:57:40 pm »
יום כיפי במיוחד בתבור, אני, מיכאל, עירא ובני לוין נפגשנו בדבוריה מיד עלינו לעמדה המשבים היו כבר באזור ה-25 קמ״ש והמראנו בסביבות 11. התרמיקות היו כבר די חזקות אבל אינברסיה חזקה כבר ב-750. נשארנו חצי שעה בסביבות ההר עד שעלינו עם האינברסיה לאזור ה-1200מ.

אני יצאתי דרומה מול מערבית חזקה עם רכיב דרומי, טסתי עם ספיד בר מלא (גיליתי שבצד ימין חסר ס״מ או שניים בין הגלגלות) לאורך כמעט כל הטיסה. האוויר היה מאוד פעיל עם עילויים של 5.5 מ״ש. לטמרה כבר הגעתי די נמוך המשכתי על פול בר ע״מ להגיע לתרמיקה בטמרה ובגובה 400מ (200 מעל פני הקרקע) קיבלתי אסימטרי בשמאל של כ-40%. הגבתי חזק עם ה-C, קודם בשמאל ואח״כ בימין, והמצנח הגיב יפה מאוד ולא שינה יותר מדי כיוון.
אני יודע שזה גובה שעדיף לא להיות בו על פול ספיד באויר פעיל. המצנח התאושש הישר לתוך תרמיקה חזקה שלקחה אותי בחזרה לאינברסיה. כאן נגמרה הבטריה של הגו פרו. הסרטון כרגע בדרך ליוטיוב. בסרטון רואים רק את הרייזרים ולא את החופה.
משם המשכתי באויר קשה ומול רוח משמעותית עד בית השיטה, שם התחזקה הרוח ובגובה 1100 החלטתי שאכלתי מספיק כאפות להיום ועשיתי אזניים גדולות עד למטה.

פעם ראשונה שטסתי לכוון הזה והיה תענוג.
אני נורא מרוצה מהדלתא והמעבר לC הוסיף לי ביטחון מפני שאפשר לשלוט יותר במצנח, הוא מגיב מאוד מהר ושומר יפה על לחץ.

תודה עירא על הצילומים.

טרק:
http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/1020890
« עריכה אחרונה: August 28, 2014, 12:03:01 am על ידי עומר כהן »

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
בעניין: טיסת תבור - בית השיטה
« Reply #1 ב- : August 28, 2014, 01:52:45 am »
והנה הסרטון:

http://youtu.be/aF-tUlmsIpg
« עריכה אחרונה: August 29, 2014, 12:49:43 am על ידי עומר כהן »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 28, 2014, 05:27:52 am »
ציטוט
this video is private
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 28, 2014, 05:31:00 am »
תשתמש מאלוהיי הכוחות ..... אני גם לא יכלתי אבל אני מהעם הפשות... ;D
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #4 ב- : August 28, 2014, 09:51:18 am »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: טיסת תבור - בית השיטה
« Reply #5 ב- : August 28, 2014, 11:49:34 am »
נראה לי שימין אחרי הקריסה משכת קצת יותר מידי בהתחלה אבל שחררת מהר. סה"כ עבודה יפה. צריך לזכור שהניהוג מהc עדין יותר מהברקסים, עדיף למשוך טיפה פחות מדי ואת הסוף להוסיף הדרגתי אם צריך מאשר למשוך מהר והרבה. זיקור של הכנף מהc דינמי יותר מאשר עם הברקס וקשה יותר להחזיק אותו בשביל לשחרר בטיימינג נכון.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #6 ב- : August 28, 2014, 02:51:21 pm »
אחל'ה טיסה, עדיין לא עשיתי את הכיוון הזה ואני אוהב את העובדה שעשית אותו מול הרוח במידה מסויימת, זה אומר שאם לא היה נמאס לך הייתי יכול לנסות להפוך כיוון לצמח.
לגבי הניהוג אני מסכים עם מה שצחי אמר וחושב שאם יש לך ברקסים בידיים ואתה רואה שדרוש ניהוג חריף עדיף פשוט לעזוב את ה C. כל הכבוד על השחרור המיידי של הספיד סיסטם

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : August 28, 2014, 08:24:16 pm »
טמרה לא טייבה :)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : August 28, 2014, 09:25:46 pm »
נראה לי שימין אחרי הקריסה משכת קצת יותר מידי בהתחלה אבל שחררת מהר. סה"כ עבודה יפה. צריך לזכור שהניהוג מהc עדין יותר מהברקסים, עדיף למשוך טיפה פחות מדי ואת הסוף להוסיף הדרגתי אם צריך מאשר למשוך מהר והרבה. זיקור של הכנף מהc דינמי יותר מאשר עם הברקס וקשה יותר להחזיק אותו בשביל לשחרר בטיימינג נכון.

עומר, תיפעול מעולה לדעתי :)

אמנם הניהוג בעזרת C אכן רגיש יותר (דרושה משיכה קצרה יותר על מנת להגיע להזדקרות) אך ההזדקרות בעזרת ה - C עדינה בהרבה מהזדקרות בעזרת הברקס וכן קלה בהרבה לתפעול (לזרוק את ה - C ולבלום עם הברקס ברגע תחילת ההזדקרות). כל זה נכון חזק לחופות המתקדמות של אוזון אך עשויה להיות התנהגות שונה מעט בחופות של חברות אחרות.

בקיצור, תיפעול יפה מאוד toast בקשר לדיוק המשיכה ב - C, אתה רק לומד את העניין... אין לי ספק שהוא עוד יגיע  witch
« עריכה אחרונה: August 28, 2014, 09:26:21 pm על ידי itaytak »

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #9 ב- : August 28, 2014, 09:46:21 pm »
אחל'ה טיסה, עדיין לא עשיתי את הכיוון הזה ואני אוהב את העובדה שעשית אותו מול הרוח במידה מסויימת, זה אומר שאם לא היה נמאס לך הייתי יכול לנסות להפוך כיוון לצמח.

באזור הגילבוע - בית שאן הרוח מתועלת למערבית - צפון מערבית  בגלל מבנה העמק ומאיצה בעקבות ההנמכה לעמק הירדן. המשמעות היא שחשוב לקחת בחשבון שיקולים בטיחותיים בכל הנוגע לזיגזג תבור - אזור הגילבוע\עמק בית שאן - כנרת (זה אחד הקורסים היותר טכניים שיש לארצנו להציע וקיימים מעט ימים בשנה שניתן להשלימו באופן בטוח) הסיבה היא שלאורך כל הטיסה טסים ברוח צד (בדר"כ מעט רוח צד במחצית הראשונה והמון במחצית השנייה) כך שהטיסה מתקדמת לאט יחסית. המשמעות היא שבלג לכנרת נמצא עצמנו אי-שם בין בית השיטה לנחל תבור ברוח חזקה מאוד ובתנאים טרמליים מחותחתים למדי. כאשר כל טירמול מאיים לשלוח אותנו אקספרס בלי ביטוח הרחק מעבר לגבול הירדני - לא נעים...

לגבי הניהוג אני מסכים עם מה שצחי אמר וחושב שאם יש לך ברקסים בידיים ואתה רואה שדרוש ניהוג חריף עדיף פשוט לעזוב את ה C. כל הכבוד על השחרור המיידי של הספיד סיסטם

לא נכון תמיד... כפי שכתבתי מעל, ניהוג לא מדויק עם ה - C בטוח בהרבה (בהרבה!!!) ממקבילו על הברקסים.
« עריכה אחרונה: August 28, 2014, 09:49:22 pm על ידי itaytak »

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #10 ב- : August 28, 2014, 09:50:28 pm »
איתי
תודה על ההסבר המעמיק וכן לגבי שיטת הניהוג
החכמתי

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : August 28, 2014, 09:58:22 pm »
היי נדב בכיף :)
 עומר לאחר עוד מס' צפיות בסרטון, יש לדעתי נק' מסויימת בתפעול ששווה לעבוד עליה מעט. שיחרור ה - C בשלב הפתיחה צריך להיות מהיר יותר - כלומר מהרגע שהצד הפתוח כבר מתחיל להיפתח והחופה קופצת קדימה ה - C כבר צריך להיות משוחרר. פעולה זו תצמצם את הסיכוי שהצד שזה עתה חזר לטוס, יזדקר בעקבות שינויים קלים בגוש האוויר    
« עריכה אחרונה: August 28, 2014, 10:01:07 pm על ידי itaytak »

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #12 ב- : August 29, 2014, 12:27:25 am »
תודה על התגובות והערות  hug

צוק, איפה כתבתי טייבה?  זה מה שאמרתי כשנפגשנו אחרי הטיסה  ???

טקסי, השחרור האיטי של צד שמאל נעשה בשביל שהכנף תצבור בחזרה את האנרגיה בהדרגה בזווית התקפה גבוהה, חששתי לתת לה לרוץ קדימה באויר הזה. אולי היה נכון לשחרר קצת מוקדם יותר. תודה.
« עריכה אחרונה: August 29, 2014, 12:35:43 am על ידי עומר כהן »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : August 29, 2014, 03:01:00 pm »
כן כשנפגשנו אם לא טועה אז לפי התיאור של היישוב הערבי חשבנו שמדובר בטייבה ליד מולדת, בוידאו רואים שזה קרה ליד טמרה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #14 ב- : September 01, 2014, 12:38:36 pm »
סורי אני לא כול כך הבנתי.
אותי לימדו שקודם משחררים ספיד סיסטם, שומרים כיוון ורק אחרי חושבים איך לפתוח.
לא היה שום סיחרור,טסת ישר,איפה ההית צריך לצבור אנרגיה, אתה על ספיד בר,אתה עמוס באנרגיה.ולמה הC כול כך משוך?

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #15 ב- : September 02, 2014, 02:27:13 pm »
הי ניר,
בגדול אתה צודק. לדעתי קודם כל מנסים למנוע את הקריסה, גם אם היא כבר התחילה, אפשר למנוע ממנה מלהחמיר. הקריסה היתה של בערך 40%, אבל התגובה הדי מהירה על ה-C השמאלי מנעה איבוד לחץ ברוב הchord (מהי המילה העברית?), מה שגרם לקריסה די שטחית ועם זווית נמוכה, את הספיד שחררתי במקביל. אח״כ שמרתי כוון באמצעות משיכה חזקה בצד ימין.
כל קיפול הוא איבוד של אנרגיה. צד שמאל שקרס איבד המון אנרגיה, ובשביל לשמור כוון הייתי צריך לבזבז בערך אותה כמות אנרגיה גם בצד השני, ועשיתי את זה עם ה-C בגלל שהידיים כבר היו עליהם. זו טכניקה מקובלת בטיסה על ספיד, אבל בשבילי היא די חדשה.
חוץ מזה היה לי המזל שישר נכנסתי לתרמיקה, והאוויר העולה הגדיל את זווית ההתקפה וגם סייע להתאוששות.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #16 ב- : September 02, 2014, 03:45:51 pm »
הי ניר,
בגדול אתה צודק. לדעתי קודם כל מנסים למנוע את הקריסה, גם אם היא כבר התחילה, אפשר למנוע ממנה מלהחמיר. הקריסה היתה של בערך 40%, אבל התגובה הדי מהירה על ה-C השמאלי מנעה איבוד לחץ ברוב הchord (מהי המילה העברית?), מה שגרם לקריסה די שטחית ועם זווית נמוכה, את הספיד שחררתי במקביל. אח״כ שמרתי כוון באמצעות משיכה חזקה בצד ימין.
כל קיפול הוא איבוד של אנרגיה. צד שמאל שקרס איבד המון אנרגיה, ובשביל לשמור כוון הייתי צריך לבזבז בערך אותה כמות אנרגיה גם בצד השני, ועשיתי את זה עם ה-C בגלל שהידיים כבר היו עליהם. זו טכניקה מקובלת בטיסה על ספיד, אבל בשבילי היא די חדשה.
חוץ מזה היה לי המזל שישר נכנסתי לתרמיקה, והאוויר העולה הגדיל את זווית ההתקפה וגם סייע להתאוששות.

תשובה מלאה יפה מאוד.

יפה לראות באיזה קצב אתה מתקדם בספורט בלי לחפף בפרטים. בקצב הזה עוד כמה שנים אתה משאיר לויקטור אבק.

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #17 ב- : September 02, 2014, 09:13:43 pm »
תשובה מלאה יפה מאוד.

יפה לראות באיזה קצב אתה מתקדם בספורט בלי לחפף בפרטים. בקצב הזה עוד כמה שנים אתה משאיר לויקטור אבק.

תודה צחי  hug

למזלי, אתה, ויקטור ושאר התותחים שמחים לשתף את הידע שלכם.
בעונת המעבר הבאה עלינו לטובה אני מקווה שקצת מהאבק של צוק ידבוק בי ;)

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #18 ב- : September 03, 2014, 01:28:46 pm »
צחי אתה בא לSIV?

אתה צריך להשלים כמה דברים וליישם דברים קצת מהתאוריה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: טיסת תבור - בית השיטה
« Reply #19 ב- : September 03, 2014, 04:21:17 pm »
השנה לא יצא לי לבוא.

אבל אני אגלה לך סוד, אני מתרגל את התיאוריה כל הזמן ;)