באותו יום היו יחסית הרבה המראות לא טובות. אחרי שני נסיונות כושלים להמראה של בחור שאני מעריך ולדעתי מנוסה בטיסה, החלטתי שיש מקום לצלם את ההמראות לצורך תיעוד, למקרה של המראות כושלות או בעייתיות נוספות.
אני חושב שהוצאנו באותו יום 4 מצנחים מהרשת שבסוף העמדה (3 מצנחים, אחד מהם פעמיים), עוד המראה וחצי קרובות מדי לעצים (המראה אחת בסרט, מלטף את העצים. המראה שנייה "רק" מתקרב לצמרות בלי לגעת בהן), מרחף נוסף נתלה על עץ מדרום לעמדה (מופיע בוידאו המלא) ולפחות עוד המראה אחת עם קריסה על הדרך (מופיע בסרטון).
2 דגשים עיקריים שאני לקחתי מאוסף ההמראות הזה (מלבד קביעת קו עצירה בעמדה):
1. זה לא היה יום שקשה להמריא בו כראוי. עם קצת ריכוז וברוגע היה אפשר לצאת כמו שצריך בלי שום בעיה. בתחילת הסרטון אני עומד 15 שניות עם המצנח מעל הראש ולא בטוח אם אני רוצה להמריא או לא. כנראה הייתי יכול לעמוד כך עוד 5-10 שניות. התנאים היו כאלה המאפשרים המראה בטוחה ומוצלחת.
2. בחלק מההמראות הגורם המשמעותי ביותר, אם לא היחיד, לאיבוד השליטה על המצנח \ קריסה \ בעיות היה החלפת הידיים בהמראה. החסרונות הידועים של טכניקה זו בלטו מאוד באותו היום, הביאו לכשלונן של לפחות 2 המראות וסיכנו עוד כמה.
נועם, את הספיד-בר חיברתי באוויר. ההסבר, כפי שהסברתי למוטי בלבן וליובל קידר שהעירו לי על המראה ללא ספיד-סיסטם מחובר:
"מוטי, אני מודע לעניין ומסכים איתך. באותו יום טסתי על המנטור, שהוא לא המצנח עליו אני טס בד"כ, ולא הייתי בטוח שחיבור הספיד-סיסטם על הקרקע לא ייצור משיכה קבועה של המערכת (כבר קרה בעבר כאשר הספיד-סיסטם לא היה מכוון כראוי). בהתחשב בעוצמת הרוח והתנאים באותו יום החלטתי להניף ולצאת ללא ספיד סיסטם ולחבר באוויר, כך אוכל להיות בטוח שלא נוצרת משיכה קבועה של המערכת. כך באמת עשיתי. שים לב שבשלב מאוחר יותר של הוידאו (אם תרצה אראה לך גם את המקורי) הספיד-סיסטם מחובר ונדמה לי שאני אפילו משתמש בו בטיסה."