כתב נושא: מתחדשים במבוא חמה  (נקרא 2211 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
מתחדשים במבוא חמה
« ב- : August 24, 2014, 03:19:49 pm »
אתמול הגענו למבוא חמה עם הגלשנים החדשים לטיסה ראשונה.
לקראת השעה שלוש המראתי המראה קלה ונעימה. לאחר היציאה השתדלתי לשחרר את הגלשן ולתת לו לטוס לאט ככל שהוא מסכים. כבר קיבלתי פידבקים שהפיצ' יהיה רגיש מאוד, ולכן ניסיתי להרגיש את הטרים של הגלשן "בלי התערבות" שלי. שמירת כיוון הייתה פשוטה יחסית והתיקונים לא היו מסובכים לי. כשהגעתי לאיזורי עילוי עשיתי בהם פניות מתואמות של 180 מעלות בעיקר. הפניות הרגישו לי עצלות, אבל כדי למקסם את העילוי לא רציתי להוסיף מהירות.
עליתי יפה ובקלות כ 100 - 200 מטרים מעל לעמדה ויצאתי לשייט צפונה ודרומה. פה ושם נתקלתי בטרמיקות שזרקו לי את הכנפיים לכיוונים לא רצויים והתיקונים שלי היו אולי אגרסיביים מדי ואולי לא היו מספקים. זה לא הרגיש כמו שרציתי או כמו שזה מרגיש בפאלקון. בינתיים עוד לא ברור לי כמה פיצ' להוסיף לפני פניה והפניות לא מספיק חלקות לטעמי.
כשכן הייתי בטרמיקות מוצלחות דווקא הרגשתי בסדר והפניות המתואמות היו סבירות.

ניסיונות לשנות את מצב ה VG לא לימדו אותי הרבה בינתיים. באופן מוזר מאוד, שמתי לב שכאשר הVG מתוח מעט מעל לחצי היה לי קל יותר לבצע פניות. זה הגיוני? כל הזמן היה נראה לי שזה אמור להיות הפוך. מכאן ש - או שלא הייתה לי מספיק מהירות לפני פניות ולכן מאוד התאמצתי בויג'י משוחרר יותר (כ-1/3 VG רוב הטיסה), או שהקשחה של הכנף מקלה עליי להרגיש אותה טוב יותר ולפנות נכון.
לא סמכתי על עצמי שהסיבה השנייה היא הנכונה. ויג'י משוחרר אמור להיות יותר נהיג. לכן שחררתי את הויג'י וחזרתי להקשיב למה שלגלשן יש לספר.
בטרמיקות עדינות הרגשתי שהכנף הפנימית נוטה ליפול פנימה (למרות שאמרו לי שבטי2 זה כמעט לא קורה), והייתי צריך לעשות מדי פעם "היי-סייד" כדי לשמור את הסיבוב המתואם.
למרות שהשתדלתי לשחרר את הגלשן רוב הטיסה ו"לא להתערב" לו, הרגשתי שאני מאוד מתעייף, בידיים בעיקר. ואחרי 3/4 שעה בחרתי לנחות. מעל השדה האחורי של מבוא חמה הרגשתי את הטרמיקות בועטות בי ואת הכנפיים "משתגעות".
לפני כמה חודשים עשיתי סיבוב על U2 וקרה לי אותו הדבר. כל הטיסה שלי הייתה רגועה ונעימה, ומעל שדה הנחיתה הכל "השתגע".
האופן שבו אני נוחת הוא כזה שכאשר אני מגיע לשדה מאחורה ואני מתחיל להרגיש את הטרמליות שלו, אני מוסיף הרבה מהירות (בטיסה על הפאלקון). ייתכן שהוספת מהירות כזו בגלשנים מתקדמים צריכה להיות מתונה הרבה יותר. בפאלקון ה"עודף" מהירות הזה מקל עלי לשמור על נתיב. ב U2 ואמש ב T2 הרגשתי קרוב לאובדן שליטה. ככה מרגיש "יואינג"?
אגב, כשלעצמי, לא חשבתי מבפנים שהיואינג הזה הוא בגלל עודף מהירות או בגלל תגובת יתר וניהוג יתר לגלשן. אני מבחינתי "האשמתי" את הטרמיקות האלימות שיש מאחורה ושאותן אני מרגיש בכל פעם שאני מתקרב לשדה האחורי למעלה.
תחקור שלאחר טיסה הביא אותי לחשוב אחרת. גם צילום הטיסה מראה שכאשר אני משחרר את הגלשן לקראת הפיינל הוא "נרגע".
הטיסה צולמה, אבל אין לי ממש כשרון, תכנת עריכה או חשק לערוך, אז העליתי רק את הנחיתה לטיוב לקבלת הערות והארות:
נחיתה

מחכה כבר לטיסת ההתחברות הבאה :)
אגב, הרעיון הוא לעלות לצפון לרבעוש בעוד שלושה ימים. נשמח למצטרפים :)

שבוע טוב לכולם,
יוסי.
« עריכה אחרונה: August 24, 2014, 03:27:47 pm על ידי joessepe »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: מתחדשים במבוא חמה
« Reply #1 ב- : August 24, 2014, 03:48:24 pm »
קודם כל מברוק יוסק ,גלשן מדהים !!! וולקום לליגת הגדולים תתחדש ובטוח תהנה !!!
כמו שצפית מראש בגלל המעבר החד שלך יהיו הרבה דברים חדשים ופחות טבעיים ללימדה והפנמה..טייק איט איזי .

לגבי הVG - ללא ספק הגלשן נוח יותר לניהוג בקצת יותר מ 1/3 שזאת הקונפיגורציה המומלצת להמראה ונחיתה .
מצד שני כשהVG משוך המהירות עולה בכמה קמ"ש ,ומכאן זה הגיוני שאם טסת לאט מדי לפני, המשיכה לחצי (שזה עוד בטווח הנהיג יחסית) עזרה לך קצת .

תשחק הרבה (ובעדינות) עם הפיצ' ותלמד להרגיש באיזו קלות משתנה המהירות (משיכה עצבנית ותוך 3 שניות אתה עובר את ה80) . גם הטווח של המהירות גדל (כאילו הוסיפו עוד הילוכים) וטיסה במשיכה קלה משמעותית מאוד .
מנסיון שלי עדיף גם להתלות קצת קדימה ולטוס טיפה יותר מהר, במיוחד במקרה כמו שלך ,שאתה קליל על הגלשן .
לגבי הנחיתה : לא יכלת לתת תשובה/דוגמא טובה יותר לשאלה שלך משבוע שעבר  lugh יעני PIO
בכל מצב כזה שהגלשן משתגע (ואתה לא קרוב למכשול) , תשחרר !!! וכשירגע תמשוך יותר ברגישות ועדינות , זה לא פלקון - כשאתה לוחץ  על הגז הוא ששששם גז .
בגלל זה גם המלצתי לך להתיישר לפיינל גבוה ורגוע , ואז להגביר מהירות לקראת מפל הרוח וההפתעות בהמשך .
יאללה תהיה רציני ובו נשב על  bira השבוע

« עריכה אחרונה: August 24, 2014, 03:54:07 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : August 24, 2014, 07:26:38 pm »
גלשן מתקדם מגיב מאוחר יותר ממה שהתרגלת.
כרגע הסטינג שלך מכוייל לגלשן הקודם וזה מייצר לך את היואינג. זה הרבה יותר גרוע אצל טייסי קשיח- תשאל את גשוי.
מה עושים? צריכים להבין דבר פשוט - כשאתה לוקח את הגוף שמאלה הגלשן מתחיל לעבד את ההוראה ואחרי 2-3 שניות הוא מגיב. רק אז אתה חוזר למרכז....אבל הגלשן כבר קיבל הוראה ואז אתה מופתע שהוא הופך הטייה ועכשיו אתה מנסה לתקן הפוך...ושוב נשאר שם יותר מדי זמן.
ההטסה של מתקדמים  היא עם הרבה צ'ק נגדי. הזכרת את הצורך בהיי סיידינג!- זה בדיוק חלק מהעניין.
בקיצור תיקנת ימינה...כבר בתחילת התגובה תעשה צ'ק נגדי לפקודת איזון - אחרת תצטרך שוב לתקן לצד ההפוך.
לגבי הנחיתה - כידוע אני מאמין במעבר לעמידה ואתה בטכניקת החצי שכיבה. כל שנותר לי להמליץ זה לדאוג לצלעות ספייר.   לגבי ויגי אין סיבה לטוס עם פחות מ 1/3 אלא באוויר מאד סוער ובועט. גם בנחיתה רצוי כ 1/3 אם אתה בתנאים רגילים.
« עריכה אחרונה: August 24, 2014, 07:30:09 pm על ידי חגי »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 24, 2014, 09:17:51 pm »

זה מעניין. במצנחים זה הפוך. ככל שהכלי מתקדם יותר הוא מגיב באופן מידי יותר. למה בגלשנים זה לא קורה? זה לא חלק ממה שהופך כלי למתקדם יותר?
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק vn2k

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #4 ב- : August 24, 2014, 09:28:21 pm »
יוסי,
תתחדש וטוס בטוח.

למעט ה-pio שכבר דובר כאן בלטו לי כמה דברים:
פיינל שלך נראה לי קצר מדי - בוודאי לגלשן חדש/טיסה ראשונה שצריך להיות מוכן לכל ה״הפתעות״.
ברור לי גם שהפיינל היה קצר מדי כי בפנייה מבסיס נכנסת ל-pio והיית במספר מחזורים לא נשלטים, לכן הטעות לדעתי היא לא פיינל קצר (תוצאתי) אלא פנייה מאוחרת לפיינל (וכל ההקפה שנגזרת בהתאם). שים לב להבא וקח ספיירים מתאימים.
בנוסף, מעבר הידיים בוצע תוך כדי תנועות הגלגול. אני משער שזה קרה במודע כי הקרקע פשוט התקרבה אליך והיית חייב לעשות את זה. כמו שציינת נכון מאוד, התוצאה הישירה של זה הייתה הרפיית המשיכה ושיכוך התנודות. ממליץ עכשיו כשחווית את התופעה ואתה מכיר מה פותר אותה, לשחרר את הבר לאט ואז להעביר יד-יד ולהוסיף מהירות (בהינתן כמובן שיש מספיק גובה לתהליך הטורי הזה - חוזר להערה הראשונה).
יכול להיות שאני טועה אבל לפי הוידאו, אני מזהה לפי הסחיפה רוח צפון מערבית ואם זאת אתה נוחת לכיוון דרום מערב. זה נראה לי שבעקבות הטלטולים שעברת בפנייה והפיינל כבר ״קיבלת״ את זה ולא נלחמת לתקן וכמובן שאסור לוותר ויש להטיס את הגלשן עד נחיתה. האם זה היה המצב?

מקווה לחזור ולגלוש איתכם במהרה.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : August 24, 2014, 10:00:21 pm »

זה מעניין. במצנחים זה הפוך. ככל שהכלי מתקדם יותר הוא מגיב באופן מידי יותר. למה בגלשנים זה לא קורה? זה לא חלק ממה שהופך כלי למתקדם יותר?

עירא בתור התחלה גלשן שונה לחלוטין ממצנח בין השאר כי הוא מוטס ע"י שינוי מרכז כובד בלבד ולא ע"י הגהים (למעט קשיח)

בקצרה גלשן מתקדם זו כנף בעלת מנת ממדים גדולה יותר - כנפיים צרות ארוכות ויעילות יותר ,ולכן במישור הגלגול ההשפעה של הזזת מרכז הכובד משפיעה לאט יותר .
לעומת זאת במישור העלרוד הכלי פחות יציב , וההשפעה של הזזת מרכז הכובד משפיע יותר מהר ובקלות מגלשן בעל מנת ממדים קטנה יותר .
כשמתרגלים לקצב ההשפעה על גלשן מתקדם ותגובותיו, ניתן לשלוט בו בדיוק ויעילות כמו בכל גלשן אחר , וליעילות של הכנף ישנם יתרונות רבים במצבים שונים אבל גם חסרונות שמצריכים במצבים אחרים הגדלת הספיירים ,ותגובות נכונות ומידיות .
« עריכה אחרונה: August 24, 2014, 10:05:42 pm על ידי gider »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 24, 2014, 10:27:38 pm »

לא לגמרי מדוייק. נכון שבמצנח עם מנת מימדים גדולה יותר הברקס משפיע מהר, זה עובד בתיקונים של הפיץ' ובמניעת קריסות. אבל להכניס מצנח עם מנת מימדים גדולה יותר לפנייה לוקח לו יותר זמן להתחיל את הפנייה, וכשיש עילוי חזק יותר על הצד אליו אתה רוצה לפנות הוא ממש מתנגד בהתחלה. הפתרון מתחילים את הפנייה חזק ואז משחררים לקצב הסיבוב הרצוי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #7 ב- : August 24, 2014, 11:16:24 pm »
שזה דומה קצת למה ששייקה הסביר על הגלשנים. בגדול יותר מהיר בפיץ', יותר איטי בפניות.
החכמתי.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : August 25, 2014, 04:26:42 am »
יוסי תתחדש על הגלשן! כלכך הרבה T2 חדשים יש לנו בשכונה, איזה כיף.
לפי מה שהבנתי ממך עשית מעבר מפאלקון ישר ל T2, זה וואחד מעבר, גם אני עשיתי בזמנו מעבר דומה והטיסות הראשונות בגלשן המתקדם היו ממש לא פשוטות. הרגשתי שאין לי שליטה על הגלגול בכלל (שאל את שייקה והילד איך צעקתי בקשר שלא יעזו להתקרב אלי...).
בכל אופן קיבלת את כל התשובות לשאלות שלך, אני רק קצת אחדד.

עניין טכניקת הפניה (משיכה, כל הגוף כולל הרגליים לכיוון הפניה, ושחרור) מאד חשוב, בדוק את עצמך בסרט ותגלה שבד״כ יש מקום לשיפור.

ב T2 מהירות המינימום אליה אתה יכול להגיע עם vg משוחרר לגמרי נמוכה ממהירת מינימום לשליטה, כלומר ברגע שתנסה לפנות אחת הכנפיים תתחיל להזדקר. המשמעות היא שבאמת אין מה לחפש ב vg משוחרר לחלוטין למעט מקרי קיצון בהם אתה ממילא טס משוך. באופן אישי אני אף פעם לא טס משוחרר, לא מצאתי בזה שום יתרון.

נטיה של גלשן לגלגל לתוך הפניה היא עובדה אווירודינמית שכמו כל דבר אחר מתחדדת בגלשן מתקדם. בכנף טסה יש צימוד בין הגלגול לסבסוב בגלל כל מיני סיבות אווירודינמיות, כשאתה טס בהטיה אתה גם מסבסב לכיוון הפניה, מהירות הכנף הפנימית קטנה יותר ולכן היא תייצר פחות עילוי מהכנף החיצונית בכל זווית התקפה נתונה (אם תרצה לצלול לאווירודינמיקה אשמח לעשות זאת פנים לפנים אחרי שאשוב לארץ עוד כמה חודשים). ישנם כל מיני כיוונים שניתן לעשות עם זווית הפיתול של הטיפים על מנת למתן את התופעה אבל הם מן הסתם ישפיעו גם במקומות אחרים, עד היום לא שמעתי הסבר אווירודינמי שישכנע אותי לשנות את הכיוונים. חוצמזה עוד שתי טיסות תתרגל ותשכח מכל העניין.

ה pio בנחיתה הוא קלאסי, התרופה היחידה היא לשחרר, עם הזמן תבוא הרגישות והתופעה תעלם.
מה שכתב ולאד לגבי תזמון העברת הידיים מאד נכון ומשום מה אני רואה המון גולשים שמעבירים ידיים תוך כדי משיכה ולא מבינים למה הם מתחילים לפנות. השחרור לוקח בדיוק שניה ואחריו אפשר לחזור למשיכה.

שורה תחתונה, תחדש, תן לעצמך כמה טיסות להתרגל, עוד כמה שבועות תשכח מכל הקושי (עד שתעשה סיבוב על פאלקון או ספורט 2...)

ולולאד - מה פרוש מקווה? אין לך ברירה! לוקח אותך באוזן!
יובל ענבר

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : August 25, 2014, 11:12:14 am »
איזה יופי לקבל כל כך הרבה תגובות מלמדות.
אני מרגיש שכל אחד מכם קלע בול בניתוח שלו...
יובל, משמח מאוד לקרוא שבקרוב תחזור אלינו :)

בעיקרון, אני מבין היטב את עניין הפיינל הקצר מדי. אני בהחלט אקח את זה לתשומת לבי בנחיתה הבאה!!
כל נושא הפניות עוד יתחדד עם הזמן. כמו שכולכם אומרים: תרגול, ועוד תרגול...

שאלות נוספות:
מתי לטוס עם VG משוך עד הסוף, אם בכלל? היצרן ממליץ רק בטיסה בקו ישר ורק בתנאי מזג אויר רגועים. אני מניח שהיצרן מכוון לכל הגולשים בכל העולם, אבל אתם מכירים את הביצה המקומית טוב יותר ויכולים לתת הכוונה קצת יותר ממקודת בהקשר הזה. כלומר, למעט מכבסות מטורללות (כמו זו שהייתה לי בשבת הקודמת) בתנאי טיסה פעילים רגילים (אויר טרמלי, ובועט, אך לא מכבסתי בצורה קיצונית) יש סיבה לא לטוס עם VG מתוח עד הסוף? ניהוג עם VG מלא יהיה "בלתי אפשרי"? נראה לי קצת משונה שב"ריצה לגול" איפה שטסים ממילא מאוד מהר, היצרן ממליץ למתוח VG מלא אם זה כל כך פוגע בתמרון...
הארות יתקבלו בברכה.

דבר שני וחשוב לי לא פחות:
טכניקות קלות לשחרור מוט קצה כנף (tip wand). שתפו אותי בבקשה, כי בינתיים זה מאוד מתסכל לא להצליח עם זה במכה ראשונה. או שניה. או רביעית. עזבו, לא סופר ניסיונות...
אני בטוח שיש דרך קלה לעשות את זה, ואת מה שהראו לי עד עכשיו לא הצלחתי לבצע היטב. עצות וקישורים לסרטונים שמדריכים טכניקה טובה וקלה יתקבלו בברכה :)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : August 25, 2014, 06:53:37 pm »
VG מתוח עד הסוף גורם ברב הגלשנים להקטנת פיטצ' פרשר בצורה קיצונית עד כדי תחושה מפחידה משהוא.
הגלשן יטוס על הגלייד הכי טוב שהוא יכול לייצר והכי מהר שניתן להגיע איתו ובקלות רבה (כי אין פיטצ' פרשר) אבל במחיר של קושי רב לתקן גילגולים. הגלשן יהפוך לקשיח מאד ויסרב לקבל תכתיבי ניהוג בציר הגלגול.
לכן VG מלא טוב רק לגליידים ארוכים אם במצב רגוע או בגליידים מהירים לגול. לטוס כל הזמן ככה יוציא לך מהר מאד את החשק לטוס על הגלשן בגלל קשיי הניהוג שיהיו לך.
אגב - עם המוייס שלי (כבר 3 שנים לפחות אצלי)עדיין לא עברתי עד היום את 3/4 VG. זה פשוט מפחיד אותי.