כתב נושא: איזה כיף לחזור לגלוש  (נקרא 2571 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק לירן רלר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
איזה כיף לחזור לגלוש
« ב- : August 17, 2014, 08:43:25 am »
סוף סוף אפשר לחזור לגלוש אחרי חודש + + (50 ימים ללא גלישה).

הלכנו (אני ועצמון) למבוא חמה שם פגשנו את ירון שטס טנדם ואת אוהד (שקנה ממני את הגלשן מתחילים שלי כך ששלושת הגלשנים שלי טסו אתמול באותו זמן באוויר ביחד).

טוב לטיסה - המראה ב12:20 ב20-25 קמש, לאוויר לא כל כך קל. בלג בראשון אני מתפתה לעשות טיסה יחיסית מהירה מול העמדה (האגו עלה לי לראש). אני נכנס לPIO קצר ובתנועה השניה אני מבין שאני חייב לעשות WO מעל העמדה. ה80 מטר גובה שעשיתי את זה מנעו שיקרה משהו יותר מסוכן. לפחות מהמהבט של גיא - הוא לא חשב שיש פה משהו מסוכן אז הגובה באמת עזר לי פה מאוד. לעשות משהו לא סטנדרטי מייד אחרי של טסתי כל כך הרבה זמן דיי טיפשי ויש לנו מספיק תאונות בזמן האחרון (הכל בסרט).

אחרי זה התחלתי לבנות את הגובה שהיה לא קל אך הצלחתי לעלות ל1400 מעל הר נמרון ומשם 1200 תל קציר. מתל קציר ועד קבוצת כינרת ישב לו ענן גדול והיה רחוב עננים עד התבור. משם התחלתי לטוס מול הרוח ופשוט עליתי ל1500. בצד המערבי דרומי של הענן טיפסתי ל1760 (ברחתי ממנו כדי לא להישאב) ומשם גלייד על הרחוב שבזמן הזה התחיל להתפרק. טיסה עד 3 ק"מ (בערך) דרומית ליבניאל וב900 מסתובב חזרה (סך הכל באנו לעשות טיסה מקומית). התאמת אם היה איתי עוד מישהו בטיסה מערבה היינו מצליחים להמשיך אבל לא רציתי להיתקע באיזה חור.

הדרך לזרה הייתה קשה משחשבתי. הבריזה נכנסה ופירקה לחלוטין את המפלצת שהעלתה אותי ל1700 ונשארו עננים קטנים. טיפוס קטן מ800 ל900 בטרמיקה חלשה שסחפה אותי לצמח ומשם טיסה של 65 קמ"ש עד לסוסיתא. רציתי לנסות לעבור את הנחל אבל איבדתי את הסבלנות עם הטרמיקות החלשות.

נחיתה למעלה (בינונית משהו - ידיים מאוד נמוכות בדחיפה) וצילום של שלושת הגלשנים ויציאה הבייתה ב15:30 אחרי קרוס של 35 ק"מ (למרות שמלא על הרכס), טיסה בעננים, נוף יפה ובכלל כיף לחזור לראות את הנופים ולהריח את הריחות.

כמו הסיפור גם הסרט ארוך
טיסות בטוחות
טיסה

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בעניין: איזה כיף לחזור לגלוש
« Reply #1 ב- : August 17, 2014, 09:52:29 am »
אז לשם נעלמת!
יופי של טיסה.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 17, 2014, 09:53:02 am »
מדהים!!!
גם הטיסה וגם הסרטון :)
בשישי עשיתי טיסה דומה על אפקט כנרת. הגעתי עד למרכבות הירדן וטסתי חזרה לנחות למעלה בעמדה. מיותר לציין שאין דימיון בין הטיסות מלבד הכיוון והנתיב. באפקט כנרת אין הרבה אתגר לעשות את המסלול כשהכל מרים. אני אשמח לעשות יום אחד מסלול דומה על טרמיקות מול הרוח. גם הטיסה של שי בשישי עם החזרה ממרכבות לשרונה הייתה מרשימה ומלמדת (שי כמה זמן היית מעל מרכבות?? זה נראה כמו נצח בטראק שלך).
אני צריך שיחת "טיפ של אלופים" ארוכה איתך, במיוחד עכשיו שהגלשן החדש אמור להגיע...

בכל זאת, כמה שאלות כאן בפורום הכללי:
1. מה זה PIO? (אני מניח ש WO זה wing over).
2. בערך בדקה 2 בסרטון אתה מתחת לענן, ומושך VG בשביל להגביר מהירות ולהתרחק ממנו (כמו שכתבת). מה שמטריד את המחשבה שלי הוא שמתחת לענן אמור להיות מחותחת ומערבולתי משהו. ממה שאני מבין, בטיסה בתנאים מערבולתיים משתדלים לטוס בלי VG בשביל לשמור על יציבות וניהוג טובים יותר. אבל אתה מושך VG (אח"כ ראיתי שמשכת בערך לחצי ולא עד הסוף). איך זה משפיע לך על הניהוג? לא מקשה על הטיסה מתחת לענן? אשמח לשמוע קצת יותר בעניין...

שוב, טיסה יפיפיה. צילום מצוין ועריכה טובה מאוד.
תודה על השיתוף,
יוסי.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : August 17, 2014, 12:55:36 pm »
סרטון וטיסה מגניבים ! והפעם (תודות לעצמון) גם השיר  ;D

אם זאת לא היתה טיסת רענון ו/או היינו ביחד היית עוד ממשיך הרבה תוך קללות של היום הבועט הזה..

רואים מהתחלה עד הסוף איזה בלגאן היה באוויר , אחלה יום לחזור לעניינים  :o

יוסק , ביום שישי הייתי בול חצי שעה באזור המרכבות כי חיכיתי לכם שתגמרו לקפל ותגיעו לירדנית כבר ,שתהיה לי חברה בנחיתה !
כשכבר כמעט הגעתם חציתי את האנברסיה , וב1600 שיניתי תכנון (בהמלצת שפע שנמסה לה למטה  8) ) והתחלתי לחזור .
PIO - pilot-induced-oscillation
אתה בטוח מכיר את התופעה שנפוצה אצלנו בתיקון פניה במהירות גבוה וגורמת להחמרת הפניה לכיוון ההפוך וכו
לגבי ה VG אשאיר ללירן לפרט כי לדעתי הוא שיחק איתו המון בטיסה הפעילה הזאת .

בגדול בבריחה מענן ב VG חצי עדיין הכלי מגיב ובעל יציבות מספיק גבוה , ואפשר להגביר מהירות . 

« עריכה אחרונה: August 17, 2014, 01:38:03 pm על ידי gider »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 17, 2014, 01:43:50 pm »
שייקה, אני מוריד את הכובע על סבלנות הטיסה האדירה שלך וכושר טיסה מדהים!!
אני אחרי חצי שעה של טיסה רגילה מתחיל לחשוב אם לא מתחשק לי לנחות, ואתה מקיף את מרכבות במשך חצי שעה בלי למצמץ...
בקצב הזה אתה תוכל בהחלט להשוות את שיא המרחק של חגי ואולי אף להוסיף :)
בקיצור, תודה על הדוגמא שאתה נותן. כמו שאמרתי אתמול לילד, אני צריך להתחיל לעבוד על להאריך את השהות שלי באויר.

לגבי PIO, לא חושב שזה קרה לי אי-פעם. גם נראה לי שזה לא כל כך קורה בגלשני מתחילים. הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו זה באחת הנחיתות הראשונות שלי בגלבוע בשלב הקורס, כשבאתי עם עודף מהירות וניהגתי את הגלשן מגבוה על הצלעות, וכך היו לי תיקוני יתר בפיינל. לא ממש פניות, אבל היה לי קשה לשמור על יציבות.
בסרטון אגב נראה שלירן עושה מעין 360 לא מתוכנן מעל העמדה, עם חידוד הפניה בניסיון לצאת החוצה אחרי שהוא נזרק לתוך הרכס (כך אני מפרש את מה שאני רואה). תוך כדי זה יש שם משהו שאני יכול להבין כ WO. מתי יש שם PIO? איפה פה האוסילציות?
אולי אני בכלל לא מצליח להבין עדיין מה זה PIO...

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #5 ב- : August 17, 2014, 04:48:48 pm »
Pio - יוסקה אתה יכול לראות שליפני הwo שמאלה מעל העמדה יש לי סטייה ימיניה והתיקון הוא תיקון יתר שמאלה.
זה בעצם Pio תיקוני יתר של הטייס ובכך הם מחריפים מפעם לפעם.

אני לא בדיוק זוכר את התחושה מכל ענן (היו הרבה). בגדול אני מנסה להיות עם VG נמוך שיש מערבולות (בקלות אפשר להגיע ל70 קמש בשליש vg). כנראה שהרגשתי שנגמרו המערבלות אז משכתי vg

מחכה לטיסה הבאה

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : August 17, 2014, 06:32:17 pm »
לא חבל לירון? לא שווה להשקיע פעם אחת בנושא הנחיתה?
ידיים למטה זאת הטכניקה שלך - טכניקה שכבר הערתי לך רבות עליה.
אני זוכר שבחול כשהתחריתי פעם ראשונה באג'ר הופתעתי לראות חברה טובים שיודעם לעשות קרוס אבל מתרסקים הנחיתות. לא הבנתי את הקטע ואילן ואני תמיד צחקנו על זה. עכשיו אני מתחיל להבין איך מישהוא משתפר כל הזמן ברמת הטיסה אבל נשאר מקובע בתוך טכניקה שגוייה בנחיתה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: איזה כיף לחזור לגלוש
« Reply #7 ב- : August 17, 2014, 08:34:06 pm »
Welcome back.
דווקא הסופש הזה הייתי מקורקע. נתראה בעמדות בקרוב.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : August 18, 2014, 05:27:27 am »
לירן, 50 יום? חוצפן! בשנה האחרונה אם אני סופר 90 יום בין ימי גלישה אז אני מבסוט!
סחטיין על הטיסה, נגעת בבלוטת הגעגוע שלי.

אפרופו pio, לפני כמה שבועות בגרירה האווירית הראשונה שלי עם ה T2 נכנסתי ל pio משמעותי בסביבות גובה 50 מטר. להבדיל מבטיסה רגילה שבה צריך פשוט לשחרר כדי לרסן את התנודות, בגרירה אווירית המשמעות של שחרור היא טיפוס מעל הגורר ושלל בעיות אחרות. אחרי מלחמה לא פשוטה בגלשן ניתקתי יזום ונחתתי ליד העגלה לגרירה נוספת...
יובל ענבר

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : August 25, 2014, 03:17:18 am »
מצאתי סרט עם מקרה pio בגרירה שמאד מזכיר את מה שקרה לי,
להבדיל מהבחור בסרט אני לא חיכיתי כל הרבה עד שניתקתי (וגם נחתתי עם רוח אף...):
http://youtu.be/ycepxaYKLHc
יובל ענבר

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : August 25, 2014, 08:41:27 pm »
לא מוותר הבחור הזה- איזה מטורף!!! ואחכ בתוך כל הרוטורים של רוח הצד שמתערבלת עקב העצים. נחת בגבית בסוף. למזלו הטכניקה שלו מושלמת בנחיתה.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : August 25, 2014, 11:33:20 pm »
מושלמת ?! ראית אותו עובר לעמידה ?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : August 26, 2014, 11:38:58 pm »
צודק - בבחינה שנייה הוא לא עבר לעמידה והדחיפה היא בקושי מאמצע הצלעות במקום מהשליש העליון ומעלה.
מצד שני הוא היה כבר מחורפן לגמרי מהמצב ופשוט לא הספיק להתארגן כי כל הזמן היה עסוק בלשרוד.