כתב נושא: מצנח מתקדם בטיחות טיסה ורזרבי  (נקרא 714 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: מצנח מתקדם בטיחות טיסה ורזרבי
« Reply #40 ב- : August 05, 2014, 02:46:18 pm »
גונן,
אני מסכים איתך במאה אחוז.
למרות שאני מהתחום המקביל, אני עוקב בעניין אחרי השרשור ובעצמי מתלבט באותן שאלות.
עם זאת, כשאתה מציג את הדברים זה נשמע כאילו יש רק אפשרות אחת כשעוברים למצנח מתקדם: לרדת על רזרבי.
אני מאוד מאוד מקוה שזה לא כך. יש לי לא מעט חברים בין המצנחנים...
אני לא חושב שנכון "להבהיל" אנשים שרוצים להחליף מצנח. אני מאמין שחינוך נכון להבנה והכרה של הכלי הוא חשוב יותר מאשר להפחיד אנשים.
נראה לי שתמיד נרצה כלים יותר טובים ויותר מהירים, אז לפחות שנדע איך להתמודד איתם...

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #41 ב- : August 05, 2014, 02:55:10 pm »
יש אנשים שטסים על אותה רמת מצנח במשך שנים. אין ספק שהמנטליות והאגו הישראלי בהחלט דוחף קדימה בסולם הסיכונים לטובת ביצועים.
חשוב לזכור שמצנחי B כיום מגיעים לביצועים שהיו מנת חלקם של מצנחי D לפני פחות מ-10 שנים.
אולי כדאי שנרגיע את הרצון למצנח יותר טוב ונתמקד בלהיות טייסים יותר טובים ואני בהחלט מדבר גם על עצמי.
כשהקאררה יצא אני הראשון שחשב שהנה הוא הולך לדפוק את המערכת ולקנות C במעטה של B. שמח שביטלו לי את הרצון הזה מהר מאוד.
אני שמח שאני חלק מקהילה מבקרת, תומכת ואפילו סוטרת כשצריך.
הכי חשוב שנמשיך לדווח ולהתעסק בבטיחות כי לדעתי זה הגורם מספר אחד להקטנת מספר התאונות בספורט.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #42 ב- : August 05, 2014, 03:19:01 pm »
יוסי זה בדיוק ההבדל. אצל גונן יותר מתקדם = יותר מסוכן ונתונים כמו אורך ברקסים תקינה ונקודת ספין הם רק כדי לבלבל את הטייס המסכן. אני חושב שהנתונים האלה זה מה שצריך להבין כדי לטוס על מצנח מתקדם באותה רמת בטיחות.

גונן אתה לא צריך להחליט בין הוק לפיק, יש לך עוד מדרגה באמצע ושמה ארטיק. ואם תנסה תתפלא לגלות שאתה יכול לשלוט בארטיק די בקלות רק שצריך טיפה יותר לשלוט בו.
(הכוונה פה היא לגונן אישית ולא נכונה לכל אחד שטס כיום על B)

צוק
ההבדל לא רלוונטי לדיון. מה זה משנה עם הזיקור נבע מניסיון הידוק, ניסיון שמירת כיוון או ניסיון בלימה של ריצת המצנח קדימה?

בלי שום ציניות ובלי צחוקים ובלי נסיון חס וחלילה להעליב.
אם אתה כותב משפט כזה ובאמת לא מבין את ההבדל אל תטוס בשום פנים ואופן על EN D !!!

יש המון הבדל. בטיסה הכנף תזדקר תמיד באותה הנקודה, בשמירת כיוון זה מאוד תלוי כמה המצנח נזרק אחורה בזמן הקריסה וכמה אנרגיה איבד הצד השני. לפעמים הצד הפתוח רץ קדימה וגם ברקס עד לתחת לא יזקר אותו ולפעמים הוא נזרק אחורה מספיק חזק שגם ברקס עד הקרבינה יזקר אותו. עכשיו אפשר גם להוסיף למשוואה את גודל הקריסה, על 30% כנף אתה מזקר את המצנח עם מעט מאוד ברקס, על 60% כנף אתה יכול לתת ברקס כמעט כמו עם כנף מלאה כשהמצנח מעל הראש.
נקודת הספין במצנח מלא בתרמול היא באותו המקום +- כמה סנטימטרים בודדים עם השינויים של התרמיקה. נקודת הספין בקריסה יכולה להשתנות בעשרות סנטימטרים (במצנח שכל מהלך הברקס שלו זה 65-70 ס"מ).

נחזור לשאלה:
למה שני מצנחים שבתקינה אורך הברקס של שניהם הוא אותה מידה אבל באוויר תרמלי אחד מהם מזדקר יותר בקלות מהשני?

לא בגלל שאני רוצה לנדנד אלא בגלל שזו נקודה מאוד קריטית.

וניתן עוד שאלת רמז:

לשני המצנחים שלנו אורך ברקס של 65 ס"מ.  האם בשניהם הס"מ העשירי והס"מ החמישים משפיעים בצורה זהה?  הן אם אתה משווה אותם על אותו מצנח או אחד לשני.

בינתיים אני אנסה להזכר איפה פורסמו דבריו של לוק ארמנט על נקודת ההזדקרות באוויר תרמלי. אולי אוכל להביא לינק.

לפני שאתה עובר לטוס על מצנח מתקדם לא מספיק להכיר את זה תיאורטית, גם התנסות מעשית של קריסות באוויר תרמלי.
« עריכה אחרונה: August 05, 2014, 03:20:34 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #43 ב- : August 05, 2014, 03:26:53 pm »
יש אנשים שטסים על אותה רמת מצנח במשך שנים. אין ספק שהמנטליות והאגו הישראלי בהחלט דוחף קדימה בסולם הסיכונים לטובת ביצועים.

מהניסיון שלי בחו"ל, זה קורה בכל העולם ויותר ממה שכאן. אנשים כאן מבינים את העניין ולא רצים כל כך. ראיתי מרחפים שאחרי 50 שעות עברו לN B גבוה. צרפתים בנפאל. ושם עשו SIV על המצנח החדש.

אני מסכים עם האמירה ש"יותר מתקדם יותר ביצועים פחות בטיחות" אבל.... יש מצבים שהחופה מתקדמת תתן עם הביצועים בטיחות שחופה פחות מתקדם לא: גלייד טוב יותר וחדירות מול רוח חזקה.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #44 ב- : August 05, 2014, 06:46:55 pm »
צחי ברור לי ההבדל טוב מאוד. אבל אמרתי שהוא לא רלוונטי לגבי הנקודה שלי- מצנח מתקדם יותר דורש הטסה מדוייקת יותר, בכל מצבי הטיסה.

לגבי השאלה שלך אני לא יודע למה אתה חותר כי יש הרבה הבדלים. פרופיל? מנת מימדים? פתחים? אשמח להשכיל
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #45 ב- : August 06, 2014, 11:01:20 pm »
לג'וזף,

כמובן שאני לא חושב שכל מי שטס על מצנח C ירד על מצנח רזרבי. מה שאני חושב הוא שככל שטייס טס על מצנח מתקדם יותר, נדרשת ממנו יכולת תפעול של מצבי חירום טובה יותר.

לא כל טייס שטס טוב ועושה קרוסים יפים, בהכרח יש לו גם יכולת תפעול מצבי חירום ברמה הנדרשת למצנח מתקדם.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #46 ב- : August 07, 2014, 10:54:08 am »
אותו הדבר גם בגלשנים.
גם אצלנו, גלשן מתקדם דורש יותר מיומנות והוא פחות סלחן. אלא שהוא לא פחות בטיחותי.
גולש ברמת מיומנות גבוהה לא צריך לחוות בעיות "בטיחות" כשהוא טס על הגלשן המתקדם שלו לעומת אם היה טס על גלשן מתחילים. אולי אפילו ההיפך. מכיון שגלשן מתחילים הוא יותר איטי ובעל קצב שקיעה גבוה יותר (וכמובן מכך גם פחות חודר את הרוח) הוא מאפשר טווח ביטחון נמוך יותר למצבי קיצון של התחזקות פתאומית של הרוח (וחבל על גולש שחיכה שהרוח תתחזק "פתאומית") ופחות כיסוי טווח לשדות נחיתה שאליהם הוא יכול להגיע. מצד שני, הוא יותר נהיג ונוחת בקלות רבה יותר גם בשדות קטנים. הכל זה טרייד-אוף שצריך לדעת להערך אליו בהתאם.
על כל פנים, גולש חסר מיומנות שיעבור לגלשן מתקדם ולא ידע לתפעל אותו נכון יוריד את רמת הבטיחות העצמית שלו. לא בגלל הגלשן, אלא בגלל עצמו.
מהשרשור הזה ומשרשורים קודמים לו, אני נוטה להתחיל להאמין שמצנחים מתקדמים נוטים לקרוס יותר ולקרוס יותר בקלות (תדירות קריסות וסיבות לקריסה). פעם חשבתי שההבדל הוא שמצנח מתחילים יצא מקריסה לבד ואילו מצנח מתקדם צריך לעזור לו לצאת מקריסה. עכשיו נשמע לי שזה בכלל לא מה שחשבתי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: מצנח מתקדם בטיחות טיסה ורזרבי
« Reply #47 ב- : August 07, 2014, 01:20:43 pm »
מצנחים מתקדמים יותר אינם נוטים יותר לקרוס אם מטיסים אותם נכון.
יש טכניקה למנוע קריסות. אומנם מצנח מתקדם יקרוס יותר אם הטייס הוא "שק תפוחי אדמה", אבל מצד שני לטייס אקטיבי יהיה קל יותר למנוע קריסות על מצנח שמתאים לרמתו.
על הקאיין יש לי מעל 120 שעות מתוכן שעתיים ברכס, בכל הזמן הזה קיבלתי 3 קריסות מתוכן 2 ב15 שעות הראשונות.
על האילוס היה לי בממוצע אחת ל15 שעות ב200 שעות שעשיתי עליו.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #48 ב- : August 17, 2014, 03:03:44 pm »
יוסקה אני לא ארחיב פה כי הדיון פחות קשור אלינו, אבל בקצרה לדעתי אתה קצת טועה בהקבלה שלך אלינו .
המהירות האיטית של גלשן מתחילים אכן קצת מגבילה , אבל טייס עם קצת נסיון אמור לדעת לתכנן את הטיסה בהתאם ולא מדובר על טריידאוף אמיתי בבטיחות לעומת אחיו המתקדם.
קצת בדומה למצנח מתקדם , גלשן מתקדם מגיב באגרסיביות והחרפה למצבים שונים,ודורש מיומנות גבוהה יותר בכל שלבי הטיסה .
כשתרגיש בפעם הראשונה את תחושת ה"עוד שניה מתהפך" באוויר פעיל ,או את הגלשן אומר לך "זין אני פונה עכשיו" תתחיל להבין על מה אני מדבר ;)
נדבר על זה ביננו בהרחבה

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #49 ב- : August 17, 2014, 07:09:05 pm »
לאחרונה רכשתי מצנח נוסף של נובה: מנטור 3, שגם הוא EN B. כמו המצנח הקודם שלי, מנטור 2.

כמה תגובות שקבלתי היו בלשון: "מה, אתה לא מתקדם??"

הרבה משמעות יש באימרה הזו לדעתי, המשמעות העיקרית לדעתי היא שמקובל שיש פז"מ ומגיע הזמן לעבור ל EN הבא, וכולם עוברים, אחרת: "מה, אתה לא גבר? (יעני: מה, אתה פוחד???)".

זה לדעתי שורש הבעיה: הרבה חברים טובים עזבו את הענף הכיפי שלנו כי עלו על "הדבר הבא" וזה מפחיד אותם. הם כלל לא ידעו שזו הסיבה שהם פרשו או שידעו אבל "לא נעים" לחזור ל EN A. לו היו חוזרים ל EB B או אפילו לEN A, הם היו עדיין נהנים מהתחביב שלנו ולא מוותרים "כי אין להם זמן" או כל תירוץ אחר שבו הם מסבירים לעצמם למה להפסיק, כי זה מפחיד אותם.

טדי.
רק טיסות טובות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: מצנח מתקדם בטיחות טיסה ורזרבי
« Reply #50 ב- : August 17, 2014, 08:13:27 pm »
מסכים עם כל מילה של טדי.
גם אני שעברתי לקאיין היו מספר חברים ששאלו למה אני לא עובר לD. טוב לי ושמח לי על c אז למה לעבור למשהו אחר?

ההחלטה לעבור למצנח מתקדם יותר צריכה להשקל ברצינות וללא אגו.
צריך גם לזכור שהיום אם אתה משדרג מצנח באותה קטגוריה אחרי 3 שנים אתה כבר משדרג למצנח עם ביצועים הרבה יותר טובים.