כתב נושא: קריעה של חוט מאזן ברתמה ונפילה של הראש מתחת לבייס  (נקרא 1428 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
אז מיקי פרסם בקבוצת הוואטסאפ שבשבת (היום) היה לו אירוע של קריעת חוט מאזן תוך כדי טיסה והוא יצא לנחיתה ונחת בשלום לשמחתי ולשמחת כולם. hug
אני אשמח אם וותיקים ובעלי נסיון יפרטו פה תגובות מתאימות למצב כזה ומה טכניקת הטיסה/ נחיתה המומלצת.
לי אישית לא כל כך ברור איך אני יכולה להטיס את הגלשן כשבעצם המשקל שלי נתמך על ידי הבייס בר כדי להשאיר את הראש "מעל המים", או שאולי אני מפספסת פה משהו...
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אני מניח שאם אי אפשר להמשיך את הטיסה בשכיבה (כי רצועת התליה לא נמצאת במרכז הכובד של הטייס, או משהו כזה), אז הייתי עובר לעמידה ומנהג את הגלשן לנחיתה כשאני בעמידה.
מעבר לעמידה מלאה, כאשר משקל הגוף כולו "יושב" על רצועות הרגליים, בדומה למה שקורה ברתמת חניכים בקורס.
לא נראה לי שזו בעיה גדולה מאוד, אבל בהחלט לא נעים...

מנותק skorb

• מפעיל בובקט מתקדם
לי אישית לא כל כך ברור איך אני יכולה להטיס את הגלשן כשבעצם המשקל שלי נתמך על ידי הבייס בר כדי להשאיר את הראש "מעל המים", או שאולי אני מפספסת פה משהו...

ברמת העיקרון, לדעתי, ניתן להפעיל כוח על הבייסבר בצורה שלא יהווה פקודת ניהוג לכלי. כמו שידוע, הפעלת כוח ימין ושמאל יגרמו לגלגול (וסבסוב שלילי), והפעלת כוח "קדימה אחורה" יגרום לשינוי בעלרוד.  אבל ניתן גם להפעיל לחץ "מלמעלה" של הבייס כך שלא ישנה את המיקום שלמרכז הכובד שלך יחסית לגלשן, רק האוריינטציה (ראש יותר למעלה). אם אני לא טועה, מדובר על לחיצה בציר שמחבר בין הבייסבר לנקודת התלייה על הגלשן.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שמואל,
אני משתמש בטכניקה שציינת כשאני רוצה לשנות את זוית התליה שלי (להרים או להוריד מעט את הראש).
לא נראה לי שאפשר לטוס ככה לאורך זמן וגם לתמרן תמרונים מורכבים כמו פניות שדורשות גלגול ופייץ'.

מיקי?

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
ברתמות תחרותיות כמו הרוטור , ברירת המחדל היא לכיוון העמידה - זתומרת כשנקרע החוט (קרה לי באירוע מבוא חמה) עוברים להטיס במצב עמידה . מאוד קשה להטיס ככה מהבר , ובדרך כלל עדיף לעבור לצלעות .

במצב ההפוך ,כמו שקרה למיקי , בדרך כלל עדיין אפשרי (ודי קל) לנהג את הגלשן אבל מאוד לא נוח אחרי כמה דקות .
לדעתי ברתמות האלו הוצאת רגליים תאפשר בקלות חזרה לעמידה לקראת נחיתה .

אני זוכר שקצת אחרי סיום הקורס אילן (או גולש אחר שהיה איתו) הלווה לי רתמה ישנה לטיסה במבוא חמה , שאחרי ההמראה הבנתי שהזווית שלה כלכך נמוכה ורחוקה מהבר - שחלק מהזמן בלית ברירה פשוט הסתכלתי אחורה   boxed ... גלייד של 7 דקות ..
« עריכה אחרונה: July 20, 2014, 11:34:18 pm על ידי gider »