לפני מספר ימים חזרנו ( אלון , חוואיג, לרמן ואני ) משבוע רחיפה במקדוניה
ארץ בלקנית , אנשים טובי לב , האוכלוסיה שחיה מחוץ לשלושת הערים (סקופיה , העיר הבירה והגדולה שביניהם - בשביל הפרופורציה - חצי בגודלה מעפולה , שתי הערים האחרות - בגודל פרוור עירוני ) מתבססת על חקלאות בעיקר . ארץ שעדיין לא "התעוררה" . נורא מזכירה בהתנהלות את מדינת ישראל של שנות השלושים . מחוץ לערים כמעט ואין מכוניות . לא פעם ראינו חקלאים החורשים את השדות עם חמור ומחרשה ידנית , לא פעם ראינו בתים הבנויים מ לבני בוץ . חסידות מקננות על עמודים וארובות
הנוף - זה לא הנוף של האלפים -זה לא סלובניה, צרפת איטליה וכו' - הנוף יותר הזכיר לי את צפון הארץ - רכס הכרמל (לפני השריפה הגדולה ) והגליל ( הר הארי וכו')
ארץ מאוד זולה ולא מקולקלת ע"י תיירות . לא ראינו תיירים ! כשאני אומר זולה - ארוחה מעולה עם מנות פתיחה , מנה עיקרית בשרית , בירה , בסוף גם ראקי - עולה לא יותר מעשרים שח - וזה כש "מתפרעים "
לקחנו מדריך מקומי העונה לשם זלטקו . איש מדהים וטוב לב . מהרגע שנחתנו ועד הרגע לחזרנו - הוא היה צמוד אלינו , ליווה אותנו , עשה לנו איסופים , נתן לנו ללא הפוגה הסברים על כל פיפס , טריגר, הר, עמדה, אנטנה , וכו', לקח אותנו לטיול במקדוניה - לאגם איכריד - ביום שלא ניתן היה לטוס- היה מושלם !
ישנו במלון שממוקם בפאתי העירה קרושובו . המלון היה מצויין והמרחק ממנו לעמדת ההמראה היה 10 דקות נסיעה .
העירה קרושובו - עירה ציורית בגובה 1350 מטר -טובלת ביער סביבה .
במהלך כל השבוע "הלכו לי " 70 יורו - וזה לאחר מאמץ קשה לבזבז ! כל השבוע עלה לי 730 יורו - כולל הכל הכל !!
ואכשיו לחלק המעניין : איך זה לטוס במקדונייה ? - מ.ד.ה.י.ם !! גן עדן לחובבי קרוס קאנטרי !! הייתי כבר במספר מקומות רחיפה בעולם והאמת - מכולם יצאתי "שבע " במקדונייה קורה דבר מוזר : ככל שאתה טס שם , כך אתה מבין כמה שעדיין לא גרדת את מה שניתן לעשות שם !!! אני מרגיש שלא "גרדתי" 5% מהפוטנציאל ואני כבר רוצה לחזור לשם ולהמשיך לטוס ולטוס ולטוס !!! תוואי השטח יוצר תנאי טיסה מופלאים !. מה שמדהים שעשיתי טיסות מעולות (בממוצע כללי כל יום קרוב לשלוש שעות , כל יום בין 2000 לקרוב 3000 , כל יום עשרות קילומטרים ) וזלטקו היה בבעסה - כששאלנו אותו למה ? הוא התנצל שנפלנו על שבוע מעפן ושביום הכי טוב שהיה לנו טעמנו 40% מיום טוב טיפוסי ! מדהים!
מצורף סרט
תהנו
https://vimeo.com/100140090